tiistai 25. toukokuuta 2021

ERILAINEN TULOKULMA KISAAN

            Kolme päivää NUTS Karhunkierros 166 kilometrin polkujuoksukisaan. Tulokulma on ollut hyvin erilainen monellakin tapaa. Jotenkin ei vieläkään tunnu, että on edes mikään kisa kohta käsillä. En ole isommin vielä eväitäkään laskenut. Eikä siinä kauaa mene, joten tuppaa jäämään nykyään viime tippaan. Koko kisan järjestämistäkin varjosti korona - ainakin omassa mielessäni - hyvin lähelle kisaa.


            Omanlaisen leiman valmistautumiselle antoi myös reilun viikon jatkunut muutto uuteen osoitteeseen. Reilun neljäntoista vuoden avioliitto ja liki viidentoista vuoden yhteinen taival päätettiin hyvässä yhteisymmärryksessä vaimon kanssa lopettaa. Itse ero oli helppo, kun se oli yhteinen päätös ja pidempään pohdittu asia. Edelleen exän kanssa hyvinä ystävinä jatketaan ja tuetaan sitä kautta uudelle lehdelle siirtymistä. Hieno taival takana ja uskon, että se molemmilla jatkuu tahoillansa hyvänä.

            Itse muuton fyysisyys sen sijaan yllätti. Voi sitä yksittäisten pienten tavaroiden määrää. Jotenkin ajattelin muuton tapahtuvan tuosta vaan, vaan eipä se ihan niin mennytkään. Vieläkin puuttuu jotain, mutta viikon päivät on tullut jo uudessa asunnossa nukuttuakin. Alkaa tuntua jo kodilta. Tyttökin on ehtinyt jo yökylässä käydä. Samalla tässä hässäkässä on treenit jääneet ehkä aiottua vähemmälle. Joku voisi sanoa, että se on etukin. Mene ja tiedä.

            Taannoin tuli 47 vuotta mittariin. No, on siitä jo näemmä reilu kuukausi aikaa. Kuitenkin pointti on se, että tässä iässä ollaan jo kovasti elämysjuoksija-iässä kuin kilpailija nimikkeellä. Se ei tietenkään estä juoksemasta hyvin myös kilpailussa. Ote ei kuitenkaan ole tässä iässä enää niin vakava. Enempi otetaan mitä annetaan ja nautitaan siitä mitä saadaan näistä kisoista. Hienoa lähteä taas Kuusamon upeisiin maisemiin juoksemaan.

            Tänä vuonna 166 kilometrin startti on jo perjantai-aamuna kahdeksalta. Katsoessani vuoden 2019 väliaikoja, olen sen mukaan 24km basecamp hulllossa noin klo.11 lounasaikaan, Oulangan huollossa iltapäivä kolmelta ja Hautajärvellä 83km kääntöpaikan hullossa ilta seitsemän ja kahdeksan välillä. Sitten aletaan kiristämään vauhtia, hah, hah.

             Katsotaanpa kisan jälkeen joku päivä sitten miten tuolla oikein kävi. Sanotaanko, että maaliin pääsy ja 28 tunnin alitus voisivat olla sopivia tavoitteita. Eli ehkä siinä lauantaina puolenpäivän kantturoissa voisi tuulettaa maalilinjan ylityksessä. Tuolla ajalla lienee kahdenkymmenen sakissa.

Onni Vähäaho, Nivalassa 25.5.2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti