lauantai 31. lokakuuta 2020

LOKAKUU 2020

            Lokakuun treenit on takana. Kova kuukausi. Etenkin henkisesti, sillä vuoden ainoa kisa meni lekkeriksi. Loppukuu on tullu tehtyä kaikenlaista hullua mielenpuhdistusta erilaisten fyysisten tempausten muodossa. Nyt on aika levätä tulevat kaksi viikkoa, vetämällä löysällä narulla. Aloittelinkin tuossa jo löysäilyä käymällä kolme löysää lenkkiä. Myös lepoa on tulossa ohjelmaan tulevan kahden viikon aikana kosolti. Marraskuu tulee olemaan ns. siirtymäkuukausi kohti vuotta 2021. Toivottavasti Joulukuussa on sitten jo täysi höyry päällä. Progressiivinen (nousevajohteinen) ote on tavoitteena. 

            Lokakuun treenit alla. Eipä noissa määrissä ole mitään erikoista. Perussettiä. Kuitenkin treenitunteja on tälle vuodelle kasassa jo 623 kappaletta. Yli 700h mennään viime vuoden tapaan. Marraskuusta alkaen alan kiinnittään paljon enempi huomiota sisältöön. Ihan tarkkaan en vielä osaa sanoa, mutta mututuntuma on, että määrät tippuu ja laatu kasvaa. Toki määrä riippuu paljon siitä, miten paljon/vähän tarvii tehdä leipätöitä ja miten kroppa kestää tulevaa.

 

LOKAKUUN SUMMAUS ALLA


                                       LOKAKUU        VUOSI 2020 YHTEENSÄ


Ulkoilu tunnit                 59h                     623h
Juoksu                    452,4km              4098,0km
Hiihto                         0,0km                197,3km
Lumikenkäily              0,0km                    9,0km
Kävely                       24,5km                303,1km
Pyöräily                     13,8km              1837,7km

Nousumetrit              8 696m                82
267m 

Pullopantteja                0,00e                    46,7e
(tavoite 183e/vuosi)

 

             Mielenkiintoisin odotuksin kohti marras-joulukuun vaihteen marraskuun summausta. Jännä nähdä miten olen saanut marraskuussa palauduttua. Se on pääpointti tulevalle kuukaudelle. Ainakin marras-tammikuun (3kk) ajan yritän A) harjoitella oikein B) tiputtaa painoa ja C) kehittyä ja jopa voida paremmin. Kaikki makea lenkkejen ulkopuolelta pois. 2500kcal raja yksittäisen lenkin osalta, jonka jälkeen sallin sinä päivänä poiketa terveellisestä elämäntavasta ilman rajoituksia. Eli niitä tulee harvoin. Esim. tämän viikon 4h mäkijuoksutreeni jäi alle 2500kcal. 

            Paino on huidellut viime vuosina 84-86kg välissä. Siinä välissä siis ollaan. Harmittavan yläpäässä. Painon seuranta ja vyötärön mitat otan talteen Ma 2.11. ja alan seuraamaan kehitystä kahden viikon välein maanantaisin, jos ei ole yövuoropäivä. Yövuoropäivinä paino heittelee niin, ettei ole vertailukelpoinen, mutta heti yövuorojen loputtua seuraavana normaalina päivänä otan kahden viikon väliset lukemat. Tavoite on tammi-helmikuun vaihteeseen mennessä päästä jo lähelle seiskalla alkavaa painoa. Tuollainen 78-80kg on tavoite. Ja sitten 82kg hälytysrajaksi. Mutta katsotaan tuotakin sitten, kun tässä kaikki uusi pääsee alulleen. 

Kuvassa viimeinen herkutteluaski (tämän päivän vielä saa herkutella)

Toisessa kuvassa nälkäinen harjoittelu-ilme


Onni Vähäaho, Nivalassa 31.10.2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti