maanantai 28. marraskuuta 2022

YLEISTÄ POHDINTAA JA IHMETTELYÄ

 Maailma kehittyy vauhdilla. Tykkään itse lähtökohtaisesti paljon uudistuksista ja yleensä sitä seuraavasta kehityksestä. Joskus kuitenkin vastaan tulee hämmentävää nieltävää. Tänä vuonna on yleistynyt puhuminen "edistyneistä tilastoista" mm. jalkapallossa ja jääkiekossa. Olen nähnyt mielestäni liikaa pelejä, joissa hävinnyt joukkue on voittanut kaikki "edistyneet tilastot", mutta hävinnyt sen perinteisimmän, lopputuloksen. Olen katsonut ilmeisesti poikkeama pelit tai sitten "edistyneet tilastot" eivät ole vielä kyllin edistyneitä. 


Ihmiset etsivät itseään rauhaisaan tahtiin eleillen tai sitten tinkimättömästi suorittaen. Jälkimmäistä takana reilu viisitoista vuotta. Nyttemmin sitten rauhaisaan tahtiin elellen. Kaikki tämä on ollut tarpeellista. Nyt tuntuu hyvältä tehdä niitä asioita joita en ole aiemmin niin paljon ehtinyt. Myös sitä, ettei tee yhtään mitään. Nykyisen yötyön myötä olen vallan oppinut siihen, kun öiden välissä nukkumisen lisäksi jää ehkä vain 3-4 tuntia väliä seuraavaan vuoroon. En yritä tehdä tuossa välissä muuta kuin justiin sitä, mitä kulloinkin haluttaa tehdä. Joskus se on vain omenan syömistä leveästi hymyillen. Yksinkertaisuus on joskus kaunista.


Vuotta on jäljellä noin kuukausi. Ensimmäistä kertaa aikoihin minulla on harrastusten osalta tyhjä kalenteri. Tuntuu hyvältä ja vapauttavalta. Mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea keksin tehdä ensi vuonna kaikessa spontaanisuudessaan. Voidaanko perheily laskea harrastukseksi? Siinä yksi hyvä vaihtoehto. 


Toivoisin kovasti saavani jatkaa yötöitä. Luulen löytäneeni oman juttuni tästä. Tähän tarvii olla tarpeeksi pimeä kaveri. Täytynee varalta kysellä muualtakin yötöitä, jos sattuu, ettei jatkoa tule, sillä olenhan vain määräaikaisella sopimuksella liikkeellä. Tämä on vähän niin kuin polttareissa - koskaan ei tiedä miten kauan tämä kiva jatkuu. Yksi elämän salaisuuksista on löytää asioita jotka tuntuu hyvältä. Nyt niitä on aika paljon. Karkkia taskut täynnä.


Kaikkea hyvää lukijoillekin!


Onni Vähäaho, 28.11.2022

2 kommenttia:

  1. Moi! Muistuit mieleen kun Esa-setä perheineen nivalasta kävi pitkästä aikaa kylässä. Aiheena oli meidän Sadun valmistuminen uuteen ammattiin, ja siihen liittyvä valmistumisjuhla. Elämässä ja perheessä on tapahtunut monenlaista niinkuin teilläkin mutta eteenpäin mennään, ehkä viisaampana, mutta ainakin omanlaista polkua. Jospa nähdään vielä jossain vaiheessa, vaikka ultrakisailussa selvästi suvantovaihetta onkin menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on. Onnittelut juhlallisuuksiin! Elämä on haasteineen ja iloineen elämänmakuista. Toivottavasti törmätään. Käydään vaikka syömässä, kun nähdään. Ja ehkä jaksettais pikku hölkkäkin tehdä :=)

      Poista