maanantai 2. tammikuuta 2023

NHL IHMETTELYJÄ

            105 vuotias NHL on pelin tasoltaan parempaa kuin koskaan. Vaikea välillä edes uskoa silmiään, miten paljon ja nopeasti nykytähdet ehtivät tehdä eri asioita. Kehitys on hurjaa. Tätä vasten on suorastaan ihme, että esimerkiksi Sidney Crosby pystyy vielä olemaan huipulla, vaikka kilpailijat ovat vuosi vuodelta parempia. Veikkaan, että pelaajien keski-ikä tulee laskemaan ja pelaajat joutuvat lopettamaan yhä nuorempina. Pelin nopeus on noussut siksi korkealle tasolle.

            Kahdeksaan vuoteen näyttää, että liiga on saamassa kenties taas uuden tason tähden Connor Bedardista, joka on rikkonut parhaillaan käytävissä alle 20 -vuotiaiden MM -kisoissa kohta kaikki mahdolliset ja mahdottomat ennätykset. 18 tehopistettä vaivaiseen neljään peliin. Bedard on vasta 17 -vuotias ja on ensimmäistä kertaa NHL varauskelpoinen vasta tulevana kesänä. Tämän vuoden draftin varausvuoro lotto huhtikuussa tulee olemaan yksi vuoden kohokohdista koko liigalle. Mikä joukkue pääsee hänet varaamaan? Mielettömän jännä homma kerta kaikkiaan! Kahdeksan vuotta sitten Edmonton voitti arvonnan ja sai Connor McDavidin, kahdesantoista vuotta sitten Pittsburgh Sidney Crosbyn. 


            Chicago tulee olemaan yksi niistä seuroista, jolla on surkean kauden päätteeksi saada yhtenä juhannuksena sekä tulevaisuus, että markkinointi uudelle tasolle Bedardissa. Mutta mitä Chicagossa oikein tällä hetkellä tehdään? Niin Patrick Kane kuin Jonathan Toewskaan tuskin ovat jatkamassa enää seurassa, kun seura on menossa uudelleenrakennus vaiheeseen. Miksi Blackhawks ei kauppaa Kanea ja Toewsia? Miksi kaksikko haluaa yhä pelata, vaikka tietävät lähtevänsä? Miksi seura ajaa yhä junaansa raidetta pitkin, joka ei ole menossa enää millekään asemalle? Varmasti on jotain mitä emme tiedä, mutta heidän touhu näyttää vähintäänkin erikoiselta.

            Mitäs mieltä Columbuksesta? Okei, on ollut loukkaantumisia, mutta manageri Jarmo Kekäläisellä tulee helmikuussa kymmenen vuotta täyteen joukkueen GM:nä. Paljon kärkivarauksia, pelaajakauppoja, vapaita agentteja ja nyt kolmas valmentaja lauteilla. Columbus on päässyt pleijareihin vain kolme kertaa "Keklun" aikana. Vain yksi voitettu ottelusarja. Niin hieno mies kuin "Keklu" onkin, luulisi hänenkin tajuavan, että on epäonnistunut työssään. Columbus on yksi epätasapainoisemmista joukkueista tällä hetkellä.

            Joillakin suomaisilla on vaikeaa. Sakari Manninen on tehnyt 12 pistettä Vegasin farmissa 20 ottelussa. Olympiavoittaja ei ole päässyt pelaamaan vielä peliäkään kirkkaissa valoissa. Eeli Tolvasen siirto Seattleen on näyttänyt kadottavan koko pelaajan liigasta. Nashvillessä Eeli pelasi silloin tällöin, Seattlessa ei vielä ensimmäistäkään peliä. Puljujärven Jessen erikoinen matka Edmontonissa jatkuu. Oilers peluuttaa Jesseä paljon ykköskentässäkin McDavidin ketjussa. Ilmeisesti yrittävät saada Jesselle jonkun vähänkään tuloksellisen jakson, jotta pääsisivät 3milj $ kaudessa tienaavasta, joukkueelle täysin turhasta rasitteesta eroon. Samaa toivonee Jessekin, että pääsisi jatkamaan matkaa eri junassa sillä Jessen matkalaukut ei kuulu tähän junaan.

            Hieman mollivoittoista näkökulmaa aika paljon. Ihmetelläänpä jossain kohtaa lisää. Näillä näkymin pidän loppiaisena NHL-tilastopäivän. Ne on aina juhlapäiviä.

 

Onni Vähäaho, Nivalassa 2.1.2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti