lauantai 1. kesäkuuta 2024

TOUKOKUU 2024

                                     TOUKOKUU  2024

                   Toukokuu on yksi vuoden parhaimmista kuukausista. Nivalan korkeudella lumet ovat jo sulaneet ja koko kuukausi on matkaa ruskeasävyisestä maasta vihertävään paratiisiin, jota jo loppukuukaudesta monet kukka ja kasvilajit rikastuttavat. Toukokuussa on sen alusta valtaosa itikatonta aikaa. Parasta aikaa liikkua ja touhuta luonnossa. Usein tämä aktivoi monia liikuntaan päin kallellaan olevia, kuten näköjään itseänikin, vaikka tuntuu, että nykyisellään olen lähempänä sohvaperunaa kuin aktiiviliikkujaa.

Tilastomiehenä huomioin toukokuussa tulleen liikuntaa 50h 37min. Se on nykyisellään minulle paljon ja lähentelee jo niitä liikuntamääriä, kun takavuosina treenasin tosissani. Toki tuosta määrästä pelkästään pyöräilyä oli 32h ja 771,9km. Juoksua vain reilu 17h ja 125,1km. Pyörällä liikkuminen on kuitenkin TODELLA paljon kevyempää kuin juoksu. Pyöräily on kuitenkin oiva ja matalan kynnyksen laji lähteä nauttimaan Suomen upeasta alkukesästä.

Kesäkuun tavoite on liikkua toukokuuta VÄHEMMÄN pyörällä. Luulen, että muutoinkin liikunnat jäävät toukokuuta selvästi vähemmälle. Toteutus voi toki olla sitten ihan mitä vaan, sillä teen kaiken liikunnan nykyään spontaanisti. Usein päätän päivän liikkumiset vasta aamukahvilla.

Kesä on omalla tavallaan lyhyt, sillä nyt on tosiaan jo periaatteessa kaikki muut itikat tulleet, paitsi hirvikärpäset. Jäi tuo Iso-sydänmaan koko reitti vähän kutkuttelemaan, josko sittenkin sen kiertäisi tälle kesälle toisenkin kerran, jossakin raossa. Tuli tuossa joku päivä sitten käytyä tuon reitin ns. etulenkki, 25km. Se sujui mukavasti, joka lienee osa syynä tuolle ajatukselle koko lenkistä. 

 


Yllä videon pätkä Teljolammen ääreltä 25km etulenkillä.

Tosi hyvällä fiiliksellä kohti kesäkuuta. Ja heinäkuussa on yli neljä viikkoa lomaa. Onhan se makia homma taas kahden vuoden tauon jälkeen. Lomalle on mukavasti omia ja perheen juttuja suunnitteella. Oikein mukava kokonaisuus häämöttää.

Mukavaa alkukesää lukijoille!

 

Onni Vähäaho, Nivalassa 1.6.2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.