perjantai 27. heinäkuuta 2012

ILMO SISÄÄN!!!!!!!!

                            Aamukahaveella yheksän tietämissä pää päättää tsekata juoksukalenteria, jota on tullut monena muunakin päivänä nupin kehoituksesta sitten ihmeteltyä. Kursori jarraa Kempeleen Z-maratonin kohalle. Hmmm... Rapiat kaks viikkoa aikaa. Onkohan tuollon vapaata/muuta saumaa lähteä Kempeleen suuntaan haisteleen kisafiilinkiä? No oli, ja sauma otollinen. Siinäpä tuo päätöksenteko lyhykäisyydessään. Ei nuita kauaa mietitä näillä nurkilla. Ilmokin tuli laitettua sisään. Perhekkin vähän innostui Zeppeliinin reissusta, vaikka valittivatkin syviä taskuja ja lyhyitä käsiä - kuten allekirjoittaneellakin on.

                  Onhan se aina kiva, että on joku testeri edessä. Vaikka ennen 24h kisaa ajattelin, että kisaan vasta syyskuussa. Tuossa 24h kisassa kuiten-niin kapulat pääsi sen verta helpolla, jotta on tässä jo päässy ihan mukavasti treenejen makuun. Ja lähtihän tuossa reipas 2,5min 10km enkastakin poies, joten tässä on hyvät saumat käyä paukuttelemassa puolikkaan enkka uuvelle kymmenminuuttiselle. Luulisin, että saumat ois ainakin tuollaiseen n.1.45-1.47 tietämille. Riippuu tietysti säästä = mitä viiliämpi, sen parempi - mulle. Vaikka eikait tuo pää kerkiä paineistua/turvota puolikkaan matkalla merkittävästi. Mutta viiliämpi mulle parempi.


                  Jepulis, on tuon 10km kovemman otatuksen jälkeen jääny nuo kilsat aika vähiin. Ma: 8,2km, Ti: 10km ja Ke: Lepo - ei hyvää päivää! No, ite asiassa tuo Ke:n lepo kuiten-niin mahollisti sen, että pysty vähä lisämään pökköä pesään näissä treeni hommissa, vaikkei nuo määrät ny vieläkään mitän järin isoja oo, mutta sinne päin jo kuiten-niin. Eilettäin tuli aamusella haukoteltua 12,3km tuolla kullaan ja savulan tienoilla päin. Päiväsellä kävin Jay Lenolla tempomassa penkkipunnerrusta 14 vuojen tauon jäläkeen. Välit sukkuloin pyörällä (2x10km). Aika paljon ennättää taso laskia 14 vuojen aikana penkissä! v.98 pukkasin 150kg, eilettäin 12x54kg!!! Heh, heh = narukäsi. Juu, jos tässä huviksi nostelis tuon penkin tuonne 100-110kg väliin niin kyllä se ois ihan jees näin harrastejuoksijalle. Juu, ja eilen iltamassa sitten kävin keikkumassa tuolla jalakakäytävillä vajaan 13km kiekuran sitä sun tätä vauhtia ja tehoa. Eli eilen tuli kuiten-niin jo rapiat 25km jolokoteltua. 


                  Näkyy tuo erittäin kevy olevan ainakin näin puolijumisena tällä haavaa sellaista 5.30-5.40 -kyytiä ja peruskevy 5.20 nurkilla. Vk-kevy 4.50-5.05 tietämissä, riippuen vireys (jumi/wäsy) tilasta. Tännään oli kyllä tuossa aamupäivällä melekosta liisteriä eilisen päivän jälestä tuo meno. Kävin vähä äitimuorilla syömässä maasikoita ja juomassa vettä että kahavia. Sellainen puoliska tuntia tuli kyläiltyä, joka on aika pitkä aika minulle yhtään missään kylässä = rauhaton etana. Tuossa setissä tuli 11km (2x5,5km) ihmeteltyä jumisia/väsyneitä koipia. Vauhti oli kuiten-niin erittäin keveistä tehoista huolimatta tuolla 5.30-5.35/km nurkilla. Oon siihen tyytyväinen tuossa katabolisessa tilassa, jossa sai jalakoja nostaa kuin siirappiastiasta konsanaan. Melekeen pää taisi harjaantua tuossa enempi kuin jalat?


                  Tuo Kempeleen kisa nyt kun on tuossa tähtäimessä niin taijampa vielä tänään vejellä tuon aamuväännön jatkoksi tässä päivän päälle jonkinlaista treeniä. Ehkä hyppyjä/loikkia tuiskulan urheilupyhätössä. Saa nähä, vihtiikö veivata hölökkää siihen kylykeen. Huomisen kuiten-niin aattelin pitää lepo, elikkäs kehittymispäivänä. Ja sunnuntaina sitten katsotaan miten on tästä kahen päivän rykimisestä palautunut. 


                 Tässä ennen Kempelettä täytynee ottaa joku vetosettikin. Nimittäin heti, kun on lähössä tuollaiselle pikamatkalle omaan tasoon nähen kovat tavotteet mielessä niin huoli on tuosta vauhtipuolesta. Niin ku oli koko 10km "testijuoksunkin" ajan = eli mitenköhän tuota tätä ja tuota kyytiä jaksaa perille. Pääsi ny mihin iskuun ennen Kempelettä tahansa niin rohkialla taktiikalla aion lähtiä rykimään. Vaikka tavote on 1.45-1.47 niin lähen sillä mentaliteetilla, jotta painelen ainakin pikkusen alle 4.50 kilsoja. 4.50/km:han tekisi 1.42. Jos sitten pian (heh, heh) käy niin, että hyytyy lopussa niin on ainakin hyvää alla - ja jos ei hyyjy niin onhan siitä sitten makia pujottaa suoli pitkälle vimpalla parilla kilsalla. Tällä vähäisellä kokemuksella sitä täytyy kuiten-niin olla meleko nöyrä ja varovainen, jottei ny kuitenkaan lähe kuuta tavoitteleen pilvettömältä taivaalta.


                 On tämä jännää - tässä on jo ihan täpinöissään ihan kuten TÄMÄ MIES aikoinaan selostuskopissaan.


Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentie 27.7.2012

4 kommenttia:

  1. Vai että maralle... no johan tuo olikin aika ;)
    Mielenkiinnolla odotan millaiset lukemat paukutat. Varmaan jäi 24 tunnin kisasta törinää pyttyyn eli purkautumatonta latinkia. Tsempit!

    VastaaPoista
  2. Se on ainakin tosiaan positiivista 24:n jäljiltä, ettei tullunna mittään vammaa ja jalat pääsi vähällä. Tuossa to-pe tuli vedettyä jalat ihan hoosianna kuntoon, joten tässä ny oon jäillä niitä (Buranaa en oo tarvinnu 24:n jäläkeen!!!) lepytelly ja luvannu muutaman kevyen lenkin seuraavaksi ruokalistalle.

    Kempeleessä ois tarkoitus puolikkaan enkka juosta ja mieluusti vieläpä tosiaan ainakin tuonne 1.45-1.47 paikkeille. Sitten tässä syksyllä ainakin vielä täyden maran ja 1000m enkka uusiksi. Plus jotain muita extrakokeiluja, jos osuus sopiva kisa kohalle. Sittenhän sitä vois alkaa loppusyksystä jotain seikkailutyyppisiä ponnistuksia alakaa taas harrasteleen ;) Ja muutenkin on sitten mukavempi suunnata piiiiitkää talvea kohti, kun saa nuo tietyt enkat vähäkään paremmiksi viilattua.

    Tuonne lokakuun tietämille on yksi pidempi ponnistus jo suunnitteella, mutta siitä sitten lähempänä. :=) Mukaankin varmaan pääsee halukkaat vaikka sovelletulla matkallakin, jos haluaa. Matka lienee n.100-110km hölkkäillen/kävellen. Juups, mutta eipä paljasteta vielä enempiä.

    VastaaPoista
  3. Hyvältä kuulostaa! Ja sitten semmoiseen aikaa, että minäkin pääsen mukkaan ;)

    VastaaPoista
  4. Oon alustavasti suunnitellut, että viikonpäivä oisi Lauantai, jotta mahollisimman moni pääsisi mukaan fiilistelemään, ainakin osittain.

    VastaaPoista