keskiviikko 29. elokuuta 2012

PERUS SEKOILUA - KISA VISSIIN LÄHELLÄ

                             Heti, ettei unohu, muistakaa tämä. Missä menee sen raja, onko ihminen muistamaton vai vain heleppoheikki? Oon aatellu aina, että oon jäläkimmäinen. En ole kuitenkaan aina asiasta ihan varma. Varsinkaan silloin, kun olen oikein jo aatoksissa jossain muualla, tapahtuu asioita, joita ei pitäisi. Ilmeisesti oon ollu jo mielessäni niin keskittynyt Vaasan maratoniin ja siellä 3.30 alitukseen, etten oo muistanna paljoa mittään viime aikoina... eikö oon - vaan oon ollu "vain" huoleton. Pari aamuhugia pitäs vielä selättää ennen kisaa ja työpaikka niissä pitää. Ei, kyllä mä töissä oon aika skarppi, mutta sitte ku ei oo ihan niin pakko, niin en oo niinkään.

                     Jokunen päivä sitten puhelin tipahti tuonne yhelle pellon reunalle. Piti hakia kotoa pojan kännykkä ja soitella noilla kulmilla. Onneksi oli omassa äänet päällä ja se sitten lopulta löytykin nokkospuskasta! Eilettäin unohtu tytön verkkarit hoitopaikkaan. Eilen illalla olin unohtanut Jay Lenon salille kaulaketjun ja vihkisormuksen. En edes tajunut, ettei minulla oo niitä, kun Leno tänään soitti. Tänään hain sitten nuo tytön verkkarit päiväkodista ja... ette arvaa, siellä oli mun työreppu. Kas, kohta sais mullakin olla päiväkotipaikka ja oma lokra, kuten noissa piireissä omasta lokerosta tavataan sanoa.

                   Juu, en tiiä, kunto näyttäs nousevan melekeen joka lenkki. Ei pitäs valittaa mistään. Esittää tyytymätöntä. Moni hyvä juoksuystäväni on tällä hetkellä telakalla. He saattaisivat olla onnellisia yhdestä hikipisarasta. Harmittaa kovasti heidän puolesta. TSEMPPIÄ TEILLE!!! Toivottavasti olette pian taas sorvin ääressä - siis suhteellisen pian.

                 Toissapäivänä kokkeilin siis ton 10,4km valmistavan lenkuran. Se meni n.6min nopsampaa kuin ennen Toholammen maraa. Tänään tein sitten varsten täsmälleen saman lenkuran kuin ennen Kempeleen puolimara enkkaa. Silloinkin 3pv ennen kisaa. Tänään tuo 10,5km kevyt hutasu meni n.2min nopiammin, ~12sek/km nopiammin kuin ennen Kempelettä. Mitä tohon nyt sanois... Herkistyvän näyttää kunto.

                Tässä tulee kolomen viikon välein kisa. En oo oikein, varsinkaan tätä nykyä, tottunut näin tiuhaan kisaamiseen. Alakaa jo ihan hermostuttaan, kun pitää melekeen koko ajan varoa, ettei treenaa liian tukkoon. Tämä on ollu melkein yhtä herkistelyä, keventelyä ja tähtäämistä. En tiiä, ehkä en pian tähtääkkään enää Vaasan jäläkeen yhteenkään kisaan tänä vuonna vaan alan treenaan rauhassa ens vuotta varten. Jotenkin ahistava dilemma tämä näin tiuhaan kisaaminen. Siltihän tuota näkkyy kaiken aikaa kehittyvän ja toisaalta, ois vielä nuo Kauniston kisat ja Joensuun 12h kisa. 

                Kun on oikein lattautunu, on aika hermostunu olo. Se ei ehkä näy ulospäin, mutta totuttuun nähden vähäinen harjoittelu ei sovi ainakaan mulle. Tännäänkin tuntu, että ois tehny mieli käyä rykäseen tuohon kymppipuolosen lisäksi ainakin toinen mokoma reipasta hölökkää. Täytyy nämä tuntemukset sitten koittaa muistaa lauantaina Vaasassa kolomannella ja neliännellä rundilla. Sillon saa painaa, jos on, mistä painaa.

                Loppukevennys. Jay Leno käski mainita seuraavassa blogissa mun penkkireenistä. Tehhään se ny sitten Lenon mieliksi ja varmasti VALTAVAKSI huvitteluksi. Eli eilettäin tuli otettua penkistä mm. 4x70kg, 1x79kg ja 12x59kg. En kyllä ite tiiä, mitä tiedottamista nuissa ny on. Lenolla on vähän vinoutunut huumori, heh, heh... Ps.Penkkienkka 150kg 14.v takaa.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 29.8.2012 

10 kommenttia:

  1. Hyvällä mallilla tuntuu olevan tuo sun valmistautuminen Vaasaan. Aika-veikkauksia kyselit tuossa aiemmin. Täytyypi vähän laskeskennella ja tehdä joku tarkka arvio. Taitaa olla sulla tähtäimessä tän "naisveteraanin" enkan lyöminen sen verran hyvin on nuot sun lenkit sujunu.
    Mut eihän se nyt käy päihinsä, et sillai ohi vaan menisit, joten veikkaukseni loppuajasta tulee olemaan jossain 3.30-3.45 välillä ;). Täytyy tarkentaa vielä.
    Ja näistä härnäyksistä tietenkin tulee vielä sitä toivottua lisäpotkua.

    P:S Kaksi juoksulenkkiä takana. Maanantaina aloitustason Cooper ja tänään kävellen/juosten 6 km. Jospa se tästä nyt käynnistyis.

    VastaaPoista
  2. Piti tilastopajasta tarkastaa tuo sun tarkka enkkasi... Heh, no taijatpa saaha nukkua yösi vielä rauhassa. 3.27.42 on kovaa valuttaa. Harmittaa vieläkin puolestasi tuo Forssan alimatkaisuus... Joo, eihän sitä muijen aikoja tuu niin hirveesti tähättyä nurin, mutta tietty sitä saattaapi sellaisen 2,1sek. virnistää, jos jonku tutun ajan selättää - jatkaa taas matkaa seuraaviin haasteisiin. Nuita parempia aikoja näkkyy olevan melkoinen kasa vaan tuossa eessä, heh, heh...
    Kuulostaa hyvältä sulla pitkästä, pitkästä aikaa. Harmi, etten ilmeisesti kykene vielä ens Maanantaina (toinen post.pv maratonista) kirittään Coopperiin. Tuossa syyskuun puolivälissä aattelin kokeilla Coopperin enkan etunumeron vaihtaa. ;)
    TSEMPPIÄ MARADONNA!
    Ps.Koitahan hätistellä Tanteakin lenkille ;)

    VastaaPoista
  3. No, niin nyt tarkka ennuste sinun tulevaan koitokseen. 3.36.01
    Niin, kävin sen Cooperin juokseen tuossa lähikentällä jo maanantaina. Sopiva noin ensimmäiseksi lenkiksi, kun ei kerry juostua matkaa liikaa ;) Ja sainpa Tantenkin mukaan houkuteltua. Tyytyväinen olin, kun jalka ei pahemmin äitynyt. Tulos tietenkin jäi laihanlaiseksi, jonka kyllä tiesinkin jo lähtiessä. Kierroksen verran, tuossa kentällä joksemastani, parhaasta saavutuksestani jäin. Joten siinäpä tavoitetta piisaa.
    Mullakin alkaa olla perhosia vatsassa sun huomisesta kisasta johtuen, niin mukana eletään kovasti. Toivotaan tankkausten onnistuneen ja juoksun kulkevan.

    VastaaPoista
  4. Minun veikkaus 3.38.30. Ruvekkaapa Kipinässä järjestään taas niitä kuuppereita ku tais yhteen kertaan jäädä tänä kesänä..

    VastaaPoista
  5. Vois syyskuun puolivälin kantturoihin Cooperia suunnitella. On tosiaan jäänynnä noijen pijot lähes olemattomiin. Täytyy skarpata. Ps.Kiitos veikkauksista. Täällä jo melekeen savu nousee... onneksi huomenna pääsee jo juokseen. Joutavaa, kukahan keksi mulle näin kevyen valamistautumisen.

    VastaaPoista
  6. Jos et pääse tavoiteaikaasi niin olen sit kaunistolla lokakuun alkupuolella käytettävissä jäniksenä 3,30 alitukseen, edellytyksenä että olen palautunut edellisviikonlopun kiikoisten marasta, on kuulemma raskas reitti.

    VastaaPoista
  7. On kyllä kieltämättä niin hyvää kiriapua tarjolla Kaunistoon, että taidan tarttua syöttiin, jos ei nyt ihan kauhia keli. Ajattelin tiputtaa Vaasan jälkeen painon 80kg:sta -> 75-76kg:n. Alimmillaan ollut 78,3kg...

    Harva taitaa uskoakaan 3.30 alitukseen. Enkä toisaalta ihmettele - onhan näytöt aika hepposet... Aattelin mennä huomenna sellasella varovaisella taktiikalla, että kaikki km-ajat alkaa 4:lla. Yritän takoa 4:lla alkavia km-aikoja rapiat 42 jonoon. Eiks siitä ihan kohtuu aika tuu?

    Jos ei tuu mittään loukkaantumista tai kohtausta niin tosiaan kävelen Sievi-reisjärvi -risteyksestä Nivalaan kaikkien kamojen kera, jos ei aika ole alle 3.40:n.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä epäile etteikö se sulta onnistu, olen kateellisena seuraillut sun kovaa draivia harjoitteluun. Oikein mahtavan lennokasta juoksua sulle huomiselle.

      Poista
    2. Kiitos. Katsotaan mihin äijästä on.

      Poista
  8. Kerkiää näköjään vielä veikata...:) 3.29.58..eli heleposti rajapyykin alle!!Semiä!

    T:J

    VastaaPoista