maanantai 2. syyskuuta 2013

PARTIOSUUNNISTUS 2013???

                    Kyseessä on kartoitus mahdollisesti marraskuussa järjestettävään leikkimieliseen Partiosuunnistus kisaan. Tarkoitus on lähestyä tätä tempausta siten, että kerään ensin kaikki halukkaat kokoon ja sen jälkeen aletaan vasta niin sanotusti toimeen. Alustava ajankohta olisi marraskuu. Päiväksi passaa lauantai parhaiten. Kisa alkaa, kun tulee pimeä ja se kestää kuitenkin jonkun tunnin.

Lähtöpaikkana on Iso-Juurikkajärvi. Siitä Sievi-Reisjärvi tielle päin noin 6km pitkästi ja 5km leveästi oleva alue. Klikkaa kuvaa niin saat sen isommaksi.

* Rasteja on viisi.
* Partiot 2-3 henkilön kokoisia. Partioiden kokoonpanot arvotaan lähtöpaikalla.
* Partiot lähetetään matkaan 5min välein.

* Osa rasteista on vartioituja, osa ei. <-Siis vähän sota-ajan meininkiä.


* Vartion yllättäessä yhdenkin partion jäsenistä, joutuu koko partio kiertämään 15min ajaksi vartiopolkuja. Aikaa aletaan laskeen siitä, kun koko partio on vartiomiesten luona.
* 15min ajaksi vangiksi jääneen partion luulisi olevan motivoituneen kiertämään vartiopolkuja, sillä siinähän on mahdollisuus ottaa kiinni kilpaileva partio.
* Rastit ovat vesistöjen äärillä. Turva-alue on 0-50m, vartiointi alue on n.50-250m rastilta pois päin. Vangiksi voi jäädä sekä rastille mennessä, että sieltä pois tullessa. Muu alue on turvallista liikkua. Kannattaa kuitenkin muistaa, että esim. valon käyttö saattaa paljastaa partion jo kaukaakin, sekä äänet myös. Puhelimet saa olla mukana. Oikeastaan se on vähän turvallisuuden puolestakin välttämätöntä.

* Lopuksi paistamme makkaraa ja julistamme sotarauhaa Iso-Juurikkajärven nuotiolla, joka on siis lähtö -ja maalialue.

Ilmoitatko minulle (onni.cosmos(at)gmail.com), mitkä lauantait kävisivät sinulle marraskuussa. Jos sinulle käy useampikin lauantai marraskuussa niin laita tieto minulle niistä kaikista. Tarkoitus olisi saada kokoon ainakin 15henkilöä, jotka ovat sitoutuneita tulemaan ilmoittamanaan lauantaina kisaamaan.


Hullutusterveisin, Onni Vähäaho, Olkkosentiellä ja Nivalassa 2.9.2013

2 kommenttia:

  1. moi,tässä ois mielenkiintoinen tutkimus.https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2013/08/tiedote-2013-08-28-12-58-05-898903.t hope

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, "Hope" linkistä. Tuohon täytyy perhehtyä joku päivä. Mielenkiintoisen näköinen juttu noin ens silmäyksellä - ja aihe tietysti.

      Poista