maanantai 1. syyskuuta 2014

TULEVAISUUDEN SUUNTA...

                    ...määräytyy minulla 16-20.9.2014 olevan 100h juoksun mukaan. Monet tempaukseni ja suunnitelmani ovat herättäneet erikoisuuksissaan monenlaisia keskusteluja. Katson tehneeni ultrajuoksulle sillä tavalla hyvää, että on herätty näkemään entistäkin paremmin miten monenlaisilla tavoilla voi päästä erilaisiin päämääriin. Olen aina halunut tehdä asiat "omalla tavallani". Silti olen innokas kuuntelemaan ja ottamaan aineksia omaan keitokseeni.

                      Olen pohtinut tässä polkuni risteyksessä mihin suuntaan lähden. Haluan kovasti monipäiväisiin juoksuihin. Toisessa vaakakupissa painaa järjen ääni siitä, ettei minulla ole vielä riittävästi pohjaa ja saatan vain rikkoa itseni olemalla liian isoilla areenoilla liian aikaisin. Niinpä minulla onkin erittäin selkeä ja mielestäni hyvin perusteltu testi. 100h juoksu. Eli 4vrk ja 4h.

                      Mikäli kykenen juoksemaan siinä testissä vähintään 400km katson olevani poikkeuksellinen ultrajuoksija vähillä pohjillani noihin 6 päivän juoksun karkeloihin ja minun kannattaa spesifoitua sille matkalle. Mikäli jään alle 400km, olen vielä 6päivän juoksujen tulosten tekoon (+600km tulokset) liian raakile, eikä minun "näin nuorena" kannata alkaa jauhamaan 500km tuloksia vaan keskittyä siinä tapauksessa vielä muutamaksi vuodeksi lyhempiin ultrasuorituksiin.

                      Eli mikäli en juokse vähintään 400km 100h aikana, laitan ensi vuoden ykköstavoitteeksi Kokkola Ultra Runin ja 24h matkan. Mikäli 400km menee rikki, laitan ilmoittautumisen Unkariin 6 päivän kisaan! Tunnistan myös, että tulevaisuuteni on joka tapauksessa jossain vaiheessa 6 päivän juoksuissa, sillä en usko, että voin tehdä merkittäviä tuloksia 24h matkalla. Ominaisuuteni eivät mielestäni tue +240km tuloksia. Näin olen arvioinut, mutta esim. 100km, 12h ja 24h matkat ovat hyvää valmiuden nostoa tulevaa 6 päivän uraa varten, jos rahkeeni eivät vielä riitä itse ASETTAMIINI vaateisiin. Eli tulos 399,9km tietää 24h juoksua ja muita alimatkoja vielä joitakin vuosia ja yli 400,0km tulos tietää enempi spesifoitumista 6 päivän juoksuihin. Toki ainakin aluksi vain joka toinen vuosi 6 päivän kisan käyden. Ja joka toinen vuosi sitten lyhempää kisaa.

                      Tulen tietysti tässä vaiheessa uraa pitämään joka tapauksessa viikottaisissa harjoituksissa ainakin sen yhden reippaan/vauhdikkaan lenkin. Itse en usko pelkkään junttaamiseen vaan tietyn tasapainon vaalimiseen tietyissä rajoissa. Mutta tottakai, jos ylitän 400km, ei harjoittelu sisällä enää niin paljoa repivää harjoittelua, mutta vauhtia ei ole silti syytä unohtaa kokonaan, sillä se oikein annosteltuna jopa lisää juoksuvuosia. Näin olen järkeillyt.

                     Eli tällaiset on suunnitelmat. On jopa hauskaa ajatella, että tiedän tulostani jännitettävän nyt monessakin paikassa. Toiset haluavat näkevän minut vielä 24h tai sitä lyhemmissä, toiset 6 päivän juoksuissa. Heh,heh, tästä tulee hauskaa ja hyvää motivaatiota. Isossa kuvassa tärkeintähän on kuitenkin, että tämä on kivaa!

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 1.9.2014

4 kommenttia:

 1. Toivonpa totisesti alle 400 tulosta tässä tapauksessa. Pitkiä ultria ehtii juntata sitten vielä vähän vanhempana. (Ja onhan tässä ihan itsekkäätkin syyt, eli tahto nähdä sinut Kokkolassa juoksemassa 24h :) )

  "Zemillä loppuun." :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä iässä ei tosiaan kannata lähteä jauhamaan "viijensajan tuloksia". Eli toi 400km ylitys ois aika kova juttu 100h:ssa ja antaisi realistiset mahdollisuudet onnistuessa +600km tulokseen 6d... No, kävi miten kävi, ainakin v.2016 olen Kokkola Ultra Runin 24h lähtöviivalla ja varmasti yleinen olettamus on, että myös v.2015. :) Tosi kiinnostava juttu katsoa, mihin asti kantaa tällä haavaa.

   Poista
 2. Entäs jos on kuten mie ja toivoo, että meet sekä että ;) No, käy miten käy, niin loppujen lopuksi sulla on vain hyviä vaihtoehtoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa - on vain hyviä vaihtoehtoja. Kokkolan ja Unkarin kisat ovat, jos ei nyt päällekkäin niin ainakin molemmat toukokuussa, joten ihan ei pysty kourosmaisesti vetämään esim. 6d+24h/ parin pvn palautuksilla. ;)

   Poista