lauantai 13. syyskuuta 2014

VAJAA 3 VUOROKAUTTA 100h STARTTIIN

                       Olen elämäni kunnossa. Mitä se tietää? En haluaisi olla tylsä tai kuiva, mutta "vain" käytännössä sisäistä rauhaa. Voisin selittää asiaa pitkästikin. Moni varmaan kuuntelikin eilen TV1:n lähettämän Inhimmillinen tekijä ohjelman urheilijoiden kokemuksia sisäisestä rauhasta. Siellä mm. ystäväni Pasi Koskinen kertoi sisäisestä rauhasta. Samoin Mirja Kärnä ja Simo Kurra. Ohjelma on nähtävissä Yle areenalla. TÄSSÄ linkki.

                      Vaikka koen edelleen olevani matkani alussa, olen jo sen verran monenmoista suoritusta kokenut, että sisäinen rauha tietää vain rentoutta, turhan väistymistä. On turhaa ruveta paukuttelemaan henkseleitä, kun ollaan lähdössä 100h juoksua päin. Kesäkuun kokemus opetti, että olet niin hyvä kuin edellinen askeleesi. Jokainen uusi askel voi tuoda uuden asian tullessaan. Yksikin oikein huono askel voi vetää maton altasi. Toki tiedän onnistuessani tekeväni mieltä entisestään rauhoittavan tuloksen. Silti sisälläni velloo skitsofreenisesti valtava palo, joka antaa minulle paljon energiaa. Olen niin innoissani ollessani jo näin lähellä yhtä unelmaani - päästä kokeilemaan taas omien siipien kantavuutta. 100h juoksu ei ole enää "tuosta-vaan-leikkiä".

                     Kesäkuun 6vrk juoksuun verrattuna lähden muuttamaan aika monia asioita. 1) Juoksen ilman kantamuksia. Kesäkuussa juoksin juomareppu selässä. 2) Lenkit kestävät n.2h. Kesäkuussa pääsääntöisesti 2h30min-2h45min. 3)Huoltotaukojen pituutta ei ole ennalta määritelty. 4) Kesäkuussa juoksin ensimmäisen vuorokauden aikana lähes 15h. Nyt uskon juoksuajan olevan n.13h/vrk, ainakin aluksi. 5) Jalkojen liiallista puristamista sukilla tai nauhoituksella vältetään enemmän. Näillä toimilla uskon pysyväni pidempään paremmassa energia tilassa ja muutoinkin kokonaisuudessaan ajattelen yllä olevien muutosten auttavan minua ainakin pidemmälle tavoitteissani.

                    Muutamat juoksukaverit ovat kyselleet vuorokausikohtaisista kilometri tavoitteista. Ennusteen tein seuranta sivulle, mutta se ei ole kuitenkaan minulle mikään kaava, jota pitkin menen vaan pelkkä ennuste. Toki se ei toivottavasti kauas nakkaa. Minulle on myös kokeneilta tahoilta kerrottu, mikä on liikaa/vuorokausi. Kesäkuussa, ja sen jälkeenkin. Ja vieläpä hyvin perusteinkin. Itse keskityn vain siihen, että menen sen 2h kerrallaan totuttamaani helppoa etenemistä ja sen jälkeen huollan itseni seuraavaan samanlaiseen pompsiin. Sen verran varmasti kilsoja tulee seurattua, että saatan passata itseni hieman enemmin nukkumaan eka iltana, jos kilsoja on tietyn verran. Nousseen kunnon ansiosta ajattelen minulla olevan hieman enempi rauhallisuutta ihan kaikkeen tekemiseen, vaikkei se mikään ongelma ollut kesäkuussakaan.

                     Neste -ja energiahuolto on tietysti myös isossa roolissa. Sekin on sopivan tarkasti mietitty. Tietysti tulee muuttuvia tekijöitä, mutta lähtöajatus on olemassa. Eli joka toisen lenkin jälkeen lämmintä ruokaa ja joka toinen tauko voi olla muutakin. Kolmet - neljät kengät otan mukaan. Koti on siksi lähellä, että voin tarvittaessa hälyttää sieltä vielä jotkut kengät lisäksi, jos tulee tarvetta. Sään puolesta näyttäisi onnistavan oikein toden teolla. Sellaista puolipilvistä/aurinkoista kaikki päivät. Oliko yksi vähän pilvisempi, mutta ei ainakaan selvää sadepäivää. Lämpötila päivällä +14/+17 ja yöllä +1/+8. Oikein hyvä ja helpottaa montaa asiaa.

                    Tietysti kerhon syysultrana on kiva nähdä kerhon poikienkin tekevän omaa parastaan. JayLeno koko 100h ajatuksella ja Pumppi ainakin miehekkään ryppään muodossa. JayLeno odottaa n.250-300km tulosta. Pumppi ei ole puhunut mitään, mutta uskon hänenkin pystyvän halutessaan 200km tulokseen. Vai mitä, Pumppi? Pieni "pelko" on, että meidät löytää muutkin (heh,heh), joten saatamme pian saada juoksuseuraa muistakin juoksututuista/kavereista.

                   Enempiä lätisemättä. Palataan. Muistakaa seuranta sivu. Ja Twitter seuranta #lihr100h
 Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 13.9.2014

4 kommenttia:

 1. Hieno homma. Jaylle terveiset. Zemillä loppuun :)

  VastaaPoista
 2. Terveiset menevät suuntiinsa... Ehkä tänään -> https://www.youtube.com/watch?v=IK8R9eETE2w ...totuutta etsii kestävää...

  VastaaPoista
 3. Loistava suoritus molemmilta!!! paljonkos se pummppu keräs metrejä? t.Kai vaan

  VastaaPoista
 4. Hyvä homma! Paljon onnea! Ja toivottavasti palautuminen lähtee ilman mitään tauteja käyntiin. Saa varmaan muutenkin malttaa jopa enemmän kuin tekisi mieli. Nythän Siulla on matka tavallaan kesken, kun onnistuit lunastamaan tämän suunnittelemasi Unkarin option. Onnittelut siitä vielä erityisesti! Lenolle terkkuja: moni näyttää ruikuttajalta tuollaisen "hirvenhiihtoasenteen" rinnalla, minäkin. T.petteri.v

  VastaaPoista