torstai 10. toukokuuta 2012

LINJAUKSIA JA PITEMPÄÄ RETKEÄ

             TJ 58 heinäkuun 24h nimikko kisaan. Tässä on tullu pohdittua viimeisen parin viikon aikana harjoituskuvioita ja linjauksia. Tänään sain hyvältä ultra-ystävältäni ajatuksiani tukevia kommentteja. Onnea ylihuomiseen kisaan, Pasi!!!  
           Niinpä päätinkin tänään lopullisesti, että heivaan ohjelmasta kaikki kisat ennen 24h kisaa + ongelma jalkaa ärsyttävät/riskeeraavat harjoitteet, eli rajut vedot ja testit. Mikäli jalka jatkaa omaa oireiluaan, en tule tekemään yhtään kovaa vetoharjoitusta, Cooperin -testejä yms. rajuja rykäisyjä ennen 24h koitosta. Ehkä jalan osalta hyvänä päivänä voi jotain maltillisia reippaita pätkiä sopivan tilaisuuden tullen tehdä, ehkä. Tietysti asiaa voi katsoa uudestaan, mikäli jalka paranee täysin ennen 24h kisaa. Silti, kisaan on vain 58 päivää, joten aika lailla on selvää, missä duurissa soittelen lenkkejä. Kevyttä ja määrää. Siinä resepti. 24h kisaan on muutes ilmoittautunut listan mukaan jo 10 kisaajaa tähän mennessä. Tietojeni mukaan lähtöruutuja on vielä täytettäväksi, joten ilmoja vaan sissään.

              Linjauksista jatkaakseni... Samalla on löydettävä itsensä yhä useammin noista vaativimmista maastoista, kuten pyssymäeltä. Nythän alkaa pian ilmat lämmetä, joten sinnehän voisi vaikka tehdä väliaikaisen muuton? No, selaanen ehrotus ei taitaisi mennä läpi kotikokkouksissa. Runsas tasamaalla jyystäminen viepi voimia noista jaloista. Olen ehkä liikaakin laskenut taustojeni (ex-keihäänheittäjä ja painonnostaja) varaan. Viivaa on tullut jo aika pitkästi 90-luvun loppupuolelle.

             Eli paljon tässä on askartelua ennen kuin pääsisi edes jonkinlaiseen kuntoon. Huhtikuun himmailuissa on paljon kurottavaa. Vielä on matkaa maaliskuun lopun kuntotasoon. Täytyy olla silti tyytyväinen, että on edes tämän verran saanut nyt toukokuun alkuun heitettyä lenkkiä. Koiven ehdoilla kun mennään, niin on otettava lakki kourassa kaikki kilsat vastaan. Ja huomennapa niitä sitten tuleekin ihan reippaasti taasen lisää.

          Olemme nimittäin lähdössä Jay Lenon kanssa vähän pidemmälle harjoitusretkelle. Suikkaan huomenna (pe) iltamissa klo.17 alkaen mutkien kautta Sarjankylälle. Matkaa tuleepi 17,8km. Sen ajattelin ihan vetää tosi kevyesti, eli ultratehoilla, jotain 128-135 välillä sykkeiden asuen. Siitä sitten jatketaan Sarjankylältä Jay Lenon kanssa 29,0km siivu syvälle metsään, eräälle mökille. Emme vihti paljastaa tarkempaa kohdetta etukäteen. Katotaan sitten tuota reittiä mahdollisessa reissun jälkeisessä blogissa. Tuolla mystisessä mökissä yövymme ainakin pimeät tunnit. La-aamulla/aamupäivästä on tarkoitus hipsiä pyssymäen kautta keskustaan, kotipihalleni. Vielä on auki, onko voimia heittää extralenkkiä pyssymäellä palatessa. Vakaa aikomus ainakin on. Tuolta mökiltä on meille matkaa 16,7km, eli eikös se ole aika lailla syvänmaalla? 

         Eli Jay Lenolle tulee ainakin tuo 45,7km reissulle pituutta ja mulle 63,5km. Eli ihan mukava reeni rypäs. Tosiaan tuon 17,8km hölkkäilen, mutta sen jälkeen etenemismuoto on täysin kiinni Jay Lenon polvesta, kun se on oikutellu viime viikot. Ehkä kokeillaan pienen alkukävelyn jälkeen jotain 5+5 juoksu+kävely systeemiä esittää Jay Lenon polvelle. 

            Tällaiset ovat mietteet puulaaki-juoksijalla näin toukokuun alaku taipaleella. Numerollisestihan tässä on tullu ihan kivasti silti vaikeuksista huolimatta nuita juoksukilsoja alkuvuodelle, kun tänään puhkesi 1300km raja. Tää juoksijan tutkinto on niin monimuotoinen ja vaikia, että kestää näköjään piiiitkään oppia oikiat, ihtelleen sopivat harjoittelumetodit. Toivottavasti olen edes hajulla oikeasta suunnasta.

            Ja kyllä, retken alle jääpi tuo huomisiltainen Suomi-Kanadakin. Tällaista fanfaaria toivotaan tuon pelin jälkeen soitettavaksi. Taidan olla aika yksin tuonkin asian kanssa. Oman tien kulkija, niin monessa kohtaa.


Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 10.5.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti