tiistai 5. kesäkuuta 2012

10 viiva 12 TÄHTÄIMESSÄ

                    On tässä aika töötti olo. Kaksi viimeisintä päivää on tullu raastettua treeniä oikein olan takaa löysän viikon jäläkeen. Lähdenpä silti rohkeasti kokeileen, minkälaisia kirjainjonoja sormeni saavat aikaan. On nimittäin viety tätä poikaa (omasta tahdosta pääasiassa kylläkin) kuin hullua tukasta pari vuorokautta. Tässä menneet kaksi vuorokautta: Sunnuntaina läksin klo.14 töihin. Iltahugi oli tosin aikas kevyt. Unessa olin klo.23 aikoihin. Mutta tuossa vasta alkusoitot hulluille vuorokausille. Oltuani nukkumatin mailla 5h20min, nousin herätyskellon kutsumana ylös. Oltiin maanantai-aamussa ja kello näytti 4.20.


              Siitä heti kahavit tippuun ja myslit ja murot naamariin. Oli nimittäin sovittu, että lähden ystäväni Keijon kanssa hönkäilemään Sieviin päin suuntaville metsä-autoteille klo.6 aikaan. Siinä sitten koitin oikoa jäseniä, valmistautua koitokseen - ja menikin aika hilikulle, että jouduin ajoissa paikalle. Jotenkin on viime päivinä jääny melekeen tavaksi, etten taho joutua mihinkään. Vanahuusko lie tullu? Töihin mennessäkin oon leimannu sisälle aina vain enempi ja enempi tipalla - kohta varmaan myöhästyn.


             Käytiin tosiaan siinä aamutuimaan (lähtö myöhästyi peräti 2min) hönkimässä kevyttä hölkkää tuolla Sievin suunnalla metsä-autoteitä pitkin. Matkaa kertyi ihan mukavasti, 31km (<-Jälleen tuosta oikeasta yläkulmasta kannattaa vaihtaa tuo "View in Metric" niin näkee min/km muodossa hommat). Korkeuseroakin oli reitillä lopulta tuntuvat 61m, kun Keijo käsitteli tiedot syväluotaavan tekniikan avulla. Tuon aamusipaisun jälkeen suuntasin ihan niinä hyvinään kauppaan. Sen jälkeen suihkuun ja ruoanlaittoon. Sitten puistelin naisväen ylös unten mailta syömään. Kello taisi olla sitten siinä vaiheessa jo puol 11 tai jotain sinne päin.


             Työt alkoi klo.12. Siis ollaan edelleen maanantaissa. Sen verta veti tuo aamu häröily metsissä sippiin, että oli ihan tekemistä, jotta sai ihtensä raahattua duuniin. Kait sitä kuitenkin suht terävänä tuli työmaalla oltua. Mitä nyt välillä jäi pöllö päälle. Töistä läksin jo muutama minsa ennen klo.20 ja kävin vielä pikku mutkan kaupoissa. Ja tasan klo.21 huomasin jo olevani matkalla Haapajärvelle päin teollisuuskylän kohdalla, juosten. 6km palauttava oli tuossa kohtaa menossa. Tuosta iltaisesta tien päällä olosta nyt ei mitään erikoista jäänynnä mieleen. Kunhan kävin happia haukkaan.

              Taasen palailin nukkumatin maailmaan n.klo.23 aikoihin ma-iltana. Tiistaina heräilin sitten "vasta" hieman ennen puoli kuus. Tein lyhyet venyttelyt ja muut aamutoimet ja läksin klo.7:ksi duuniin. Siellä häröilin hieman yli klo.13 ja sieltä suoraan kotia. Vähän jäähoitoja ja Veikkaaja-lehden lukua ja tunnin päikkärit. Sitten taasen veivailin safkat väelle yms. perhe-eloa. Sen jäläkeen venyttely sessiot ja mietintä myssy päähän. Oikeastaan se myssy oli ollu koko päivän päässä, johtamatta yhtään mihinkään. 

             Maalailin kuitenkin mielessäni reitin, jonka pituutta en oikein osanut tarkasti ennalta arvioida. Oli näköjään kuitenkin ihan kohtuu mukavan mittainen eilisen 37km päivän jatkoksi, elikkäs 16,2km. Sujautin sinne väliin reilun 3km kevyen Vk-rääpäisynkin vähä alle 5min vauhtia. Muutoinhan vain menin ihan verryttelyjuoksu fiiliksillä, keskittyen lähinnä tekniikkaan ja pakaraläpsyttelyihin. Ainakin reisissä on ihan ok. liikkuvuus, kun n.5.40-5.50 vauhdista paukkuu kantapäät pakaraan niitä sinne tarjotessa niin että melekeen tuli mustelmat, heh. Oiskohan edellinen päivä sitten ollu liian kevy vai oisko vain nousukuntoa, kun väsyneilläkin jaloilla irtoaa mun tasolle noinkin mukava lenkki? Eli siinäpä nuo menneet kaksi vuorokautta.

             Melkein unohdin ton otsikon... 10-12 tähtäin tahtoo kertoa rasvaprosentista, johon päätin tässä alakaa tähtäämään. On tässä tuota painoa tullu kadotettua tarkoituksella ja rupesin miettimään, että mihinkän asti sitä hilais alaspäin. Nyt olen karistellut reilut 9kg helmikuun 20.päivän jäläkeen, joten tuli tuollaiset ajatukset mieleen. Ajatus heräsi, kun luin uudelleen 226 fyysinen kantti -kirjaa, jossa kirjan kirjoittaja, Tero Hyppölä näkee ideali rasvaprosentin olevan 7-8% haarukassa pitkissä urheilusuorituksissa, kuten esim. Triathlon ja 24h juoksu tms. Ja oli kyllä ERITTÄIN hyvin perusteltu, miksi tuon päälle menevät rosentit on turhaa kantamusta, vanhaa uskomusta vararavinnosta jne. Ja samassa luvussa kertoo omansa olleen 10 luokkaa. Päättelin siitä Teronkin livenä nähneenä, että sellainen 10-12 voisi olla tällaiselle kylähullulle justiinsa sopiva tähtäin. Eli mitä tuota kiloja miettimään liian tarkasti vaan karsii rasvat kehosta siinä määrin, jotta mittauslaitteet näyttääpi tuon 10-12 väliin.

             Kuin sattumalta, minulla onkin huomenna kehonmittaus. Viime syksynä olin n.8-9kg painavempi ja rasvaprosentti oli vähä yli 17, muistaakseni. Ehkä se nyt on jotain 15-16, varovaisestikin arvioiden. Voipihan se olla vähän vähempikin. Onhan tuo otus peilissä kieltämättä vähä muuttunut. Kohta on six-pack mahassa ihan ilman kaupassa käyntiäkin, ainakin jotain sen suuntaista alakaa nahan alta palijastuun. Tai mitä lie kyhmyjä, empähän noita ole ennen nähäny, joten eihän sitä os-saa varmaksi sanua.

             Tuosta Hyppölän kirjasta vielä sen verran, että ostan kyllä tuon taistelijan ajatukset ihan satanolla. Eli uskon tuossakin kohtaa Teroa. Eli tiputtelen rasvaprosentin sinne 10-12 väliin. Jos joku on kiinnostunut lainaan (käsittääkseni tuota kirjaa ei ole enää myynnissä) niin voin lainata, jos katson lainaajan olevan mielestäni tarpeeksi luotettavan. Yhteyttä voipi ottaa, ketä kiinnostaa. Siinä on ASIAA, kun puhutaan kovasta harjoittelusta. Jos ei asenne tartu niin sitten ei ole vain sitä lajia, että haluaapi ihan aikusten oikeasti treenata kuin härkä. Noin jaylenon sanontaa lainatakseni.

            Loppukevennykseksi... Minua kysyttiin tuossa eilettäin kunnanvaaliehokkaaksi. Olin vielä ihan kuutamolla pitkän lenkin jäliltä. En osannu vastata mitenkään järkevästi. Hoksasin kyllä osoittaa kiinnostukseni, ettei kiinnosta, mutta en osannu siinä pöllö-olotilassani perustella tarpeeksi kattavasti. Vasta PIENELLÄ viivellä hoksasin mitä ois pitäny sanua. Eli: En ole valitettavasti kiinnostunut ja olenpa vielä eri puolueenkin miehiä. Btw, nyt täytyy lopettaa tämä jorina. Alkaa mennä jo niin vihkoon nämä aiheet.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 5.6.2012   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti