keskiviikko 3. lokakuuta 2012

LOKAKUUN ALUN TUUMAILUJA

          Reilun 2kk aikana raastetut kisat = 24h, maraton, puolimaraton + Cooperin testi, veivät ilmeisesti mehut, sillä enää ei perinteisellä 10,4km tasonmittauslenkillä kulkenut normaalisti millään tehoilla. Tuli ilmeisesti suomeksi sanottuna wäsy. Saattoihan toki olla, että oli vain huono juoksupäivä tuo tiistai. Silti, jäin YLI MINUUTIN 10,4km matkalla Vaasan maratonin valmistavan lenkin ajasta. Se on aika paljon. Olkoonkin, että juoksin mm. sunnuntaina 7km lenkin sisällä peräti 5km enkkani aika helposti. Kaunisto pyyhkiytyi siis ruokalistaltani pois.

           Jutustelin tuossa pari blogia sitten siitä kuinka maraton on fyysinen, mutta mitä suuremmissa määrin myös psyykkinen suoritus. Jos olet epävarma, epäonnistut melko varmasti tai lähtötilanne ei ainakaan ole otollinen. Minulle kisat ovat tuloksen tekoa. Retkeillä ehdin ja voin harjoituslenkeillä. En raiskaa numerolappua, kuten tavataan sanoa.

             Marraskuussa aion osallistua (olen jo ilmoittautunutkin) Joensuun 12h kisaan. Se on kovasti eri luontoinen kuin esim. maraton. Ja sinne on matkaa toista kuukautta. Se tulee toimimaan samalla 24h-kisoihin valmistavana kisana. Opettelua, voisi sanoa.

              Pureudun nyt tällaiseen ressittömään perusharjoitteluun. 13-14.lokakuuta, eli reilun viikon päästä vedän Jonte-Konden kanssa n.80km jalkaretken. Hölkkäilemme väliin, mutta varmasti paljon myös "vain" kävellään. Matkaan lähden 1,6kg painavilla Härkilän vaelluskengillä, jotka jo itsessään ottavat varmasti vauhdin pois + arviolta 4-5kg muut ylimääräiset painot, juomareput yms. Tuo reissu tulee olemaan SUURI nautinto, sekä HYVÄ peruskuntoharjoitus samalla. Autiotuvalla fiilistellään yötä, jos sellainen löyvetään. Sen verran on Anttalan Esan kirjoja taasen tässä luettu, että melekeen toivon, että eksytään sopivasti ja jouvutaan yöpyyn jossain kuusen alla pikaseen kyhätyssä laavussa ja PELEKO perseessä! Mut me ei Jonten kans pelätä, kun eihän siellä oo karhuja, susia, peikkoja, mörköjä eikä kummituksiakaan.

              Jepulis, kävin tänään ennen aamuhugia varsin hölkkäileen noilla painavilta tuntuneilla Härkilän vaelluskengillä (kuva otettu 3.10. aamulenkin jälkeen).


               Varmaan oli shokki mm. selkälihaksille, kun oikea puoli selän lihaksistosta meni aika pahaan jamaan myöhemmin työpäivän aikana. Hieman säikähdin. Otin työpäivän jälkeen yhden 800mg buranan. Tosin nyt tämä näyttää enempi vain, että siinä selkälihas vain joutu koville. Eli tervettä kipua. Eikä tuo tienny mitään, kun vedin tuossa äsken vähän keskivartalojumppaa.

              Heittelen tässä ennen tuota vaellusta lenkkejä tuntuman mukaan. Ihan lähellä vaellusta on niin älytön kalenteri meidän perheellä, ettei sieltä tahdo löytyä edes teoreettisia lenkkirakoja 2-3päivään, joten siihen hyvänlainen lepo ennen vaellusta tulollaan. Sen sijaan Kauniston kisapäivänä ajattelin tuossa iltapäivästä, kun tulee hyvää aikaa, niin käydä vetään ommiin nimmiin 10km testi. Sitte on tälle vuojelle kaikki tarvittavat vauhtijuoksut tehty.

    Päätettiin muutes tuossa eilen, että otetaan Jay Lenon kanssa painontiputuskisa. Tasoituksella, kun Lenolla ehti niin paljon tulla tuota löyhässä (heh,heh) olevaa läskiä tuon polovivaivan kanssa. Lenon lukemia en tässä ny vihti huuvella. Huudelkoot ihte kommenttikenttään, jos haluaa, mutta ihte pyrin ALLE 77kg:n painoon ennen kuin Leno xxkg:n. Se pitäs tapahtua mieluusti jo tämän kuun aikana. Eihän tuossa toki oo ku n.3kg työsarka. Hirveen avaavaa läppää taas?

    Eipä tässä kuin hyviä lenkkejä kaikille!
Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 3.10.2012

4 kommenttia:

  1. Tästä tulee mieleen ristiriita, lenkkeily ja lääkkeet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tuo selkäkipu ois saattanu mennä ohi ilman Buranaakin, mutta lihaskipu oli niin hankalassa paikassa, ettei oikein voinunna olla mitenkään päin. Ristiriita? Meni vähän ohi.

      Poista
  2. Onte-Fronte se ei haasteita pelekkää! Ja näihän se pittää ollakin, mutta elä vejä liian tiukkaa dieettiä ettei tuu uupelo kesken samoilun! :)

    T, Jonte-konde

    VastaaPoista
  3. SELVISI SYY viime päivien puskista tulleeseen vireen alenemiseen. mm. tuo maratonkisaan valmistavan lenkin heikosti meneminen yms. helppouden katoaminen. Mun HB oli eilen 123!!! Tosin pikamittarilla mitattuna mutta kuiten-niin. Ei ihme, ettei oikein kule. Nyt vaan HB:ta nostaan ruokavalio ja luontaisvalmisteilla. Mukava kuitenkin, että löytyi nuin selvä syy.
    Ps. Joo, on vararavintoa sen verran, että aina yhteen samoiluun riittää - ja matkaan otetaan kansah evästä. :=)

    VastaaPoista