perjantai 26. lokakuuta 2012

TALVIRETKEN ENNAKKOTUNNELMIA

                 Enpä arvanna, jotta saammekin huomenissa Hietapuolen Bekelen  kanssa heilautta syksyisten metsäautoteiden ja polkujen sijaan lumisen retkijuoksun. Eilettäin täällä Nivalassa tuli lunta aika paljon. Ihmiset puhuvat 10cm ja ilmatieteenlaitos kertoo lumensyvyydeksi 3cm. Omien tutkimusten mukaan lunta on n.5-8cm paikasta riippuen. Lumi on ehtinyt paikoin tamppaantua ja paikoin ei. Varmasti jossain esim. Juurikkajärven maisemissa on jäljettömissä lumisissa maastoissa pomppimista. Varmasti myös lenkkarit kastuu...

                Nivala-Pirttivesi -juoksuretkeen  (n.60km) tuli siis aimo annos extreme-henkeä. Myös lämpötilaennuste on alentunut -2:sta ad. -8:n. Toki lämpötilan on ennustettu nousevan aamupäivän kehittyessä keskipäiväksi. Joka tapauksessa varusteissa on ollut hieman enempi miettimistä kuin oli vielä joku päivä sitten. Aion laittaa kenkiin irto-nasta-remmit, joita käyttelin viime talvenakin. Nastalenkkareita minulla ei tällä hetkellä (vielä) edes ole, ja kuulemani mukaan ne suttaavat samalla tavalla uudessa lumessa. 

               Vaatepuolella aattelin mennä kylmempien kelien (-0-15) trikoilla, joiden päälle laitan kesämallin lyhyet trikoot. Sukiksi valitsen hieman lämpösemmät ja pitempi vartiset + laitan säärystemet lisäämään lämpöä nilkoille. Kenkinä toimivat Nike Air Pegasus +28:t. Yläkertaan laitan ekaksi ihonmyötäisen tiukan trikoopaidan ja päälle väljemmän hengittävän, kevyen aluspaidan, jossa on pieni kaulus. Päälle perustuulitakin, sen legendaarisen vihreän.  


   Päähän ehkä huivin, ehkä pipon, ehkä commando+huivi kombinaation. Täytyy päättää se vielä aamusella. Lämpimät hanskat ja tietysti mukaan ohtalamppu.

                 Maltojuomaa laitan juomareppuun n.2L. Sen lisäksi kiehutan jotain juomaa n.litran lisäksi juomapullovyöhön + reppuun villasukkien sisään. Juomien lisäksi lähtee matkaan 2 kismettiä, 3 Fazerin suklaapatukkaa, 3 Elovena kaurakeksiä + 3x100g suolapähkinöitä. Perillähän odottaa sitten makkarat, lämpimät vaatteet, nuotiot, saunat, alkoholittomat Nikolait, limsat yms. mukavuudet!!!

                Muuttuneiden olosuhteiden johdosta laitan Garminin sykekelloon 6:00min/km -jäniksen sijaan 6:32min/km -jäniksen, joka sama vauhti kuin on keskivauhtitavoite Joensuun 12h kisassa. Tuolla tavoitetahdilla aikaa retkeen menee 6h 32min. Lähden liikkeelle klo.5.55. Tapaamme Hietapuolen Bekelen kanssa n.klo.6.25 järvikylä-haikaran risteyksessä. Etenemistaktiikkana käytän 9min juoksua + 1min kävelyä -taktiikkaa. 

               Aika tavoitteemme on tietysti pitkälti myös viihteellinen = on jotain dataseurantaa. Ei siis mikään pakkomiele. Saatamme tarpeen tullen täräyttää vaikka jollakin matkan varrella olevalla laavulla nuotiot pystyyn lämmitteeksi!!! Mennään ihan fiilis pohjalta. Toki tavoite juosta yhtäkyytiä lähtökohtaisesti.

                Katsotaan, josko lauantai-iltana tai sunnuntaina jaksais jotain raporttia reissusta kirjoittaa. Tavoite on tietysti jatkuvuus, eli tästä(kään) retkestä ei saa tulla isompia katkeamia harjoitteluun. Eli tarkoitus on tehdä joko la-iltana tai su-aamuna jo 6-8km palauttava ja sitten vasta seuraava päivä vapaaksi/toipumapäiväksi.

               Heilautin tuossa jopa 100g irttiksiä naamariin. Siinä on kovat tankkaukset sitten tehty! Painokin oli tuossa muutama päivä sitten alimmillaan mitä se on ollut sitten ylä-asteaikojen = 77,8kg. Eli oikiaan suuntaan ollaan menossa. Jospa se ens kesänä ois siellä 72-74kg tietämissä niin luulis ehtivän paremmin paikasta A, paikkaan B.

               Loppuun hyvä juttuvinkki!!! Kuinka moni tietää "rääväsuun", ForrestG:n, alias Harri Nissisen??? Forrestg:n kahdella sekunnilla Sm-maratonilla voittanut Aki Nummela oli kirjoittanut hyvän raportin, sivaltamalla hieman kevyttä kenttäv*tt*il*a ForrestG:n suuntaan. :)

               Hyviä treenejä!

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 26.10.2012      
                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti