maanantai 22. lokakuuta 2012

TJ 26 JOENSUU 12h

                          Siitähän se alako tähtäys seuraavaan kisaan. Jottain viikko sitten karhenteli vähän kurkussa, mutta kaikki oireet katos ja kiskoin treeniä seuraavat viis päivää rattosissa merkeissä. Eilettäin oli vapaapäivä ja iltahugi. Nokka alako vuotaan. Ei hirveesti mitään muita oireita. Rasitusastmani temppuilee monasti - ja joskus on vaikea erottaa, onko tämä astmaoiretta vai OIKIAA flunssaa. No, eilen iltamassa sitten jo vähän oli hönö olo, muttei kuumetta, kurkku tai hengitys tuntemuksia. Eli ei mitään suurempaa hätää?

                 Sen verran epäilytti kuiten-niin, jotta onko joku kutsumaton pöpö päässy elimistöön. Joten kiepautin 800mg buranan iltamyssyksi ja laitoin kellon herättään kylymästi klo.4.10. Yöllä heräilin muutaman kerran, kun kirkas 11 valui suuta kohti. Eipä tuota ollu kuitenkaan aamusta mitään normaalia kankeutta ihmeempää. 99% aamulenkeistäni pitää nimittäin sisällä n.1-5sekendin hetken heti herättyäni, jolloin ei vois vähempää kiinnostaa lenkit. Niskavilloista ylös niin ei se muuta tarvi. Sitten vain tokkurassa kamat niskaan niin ei niitä viihti poiskaan ottaa. Ei tänäänkään, ei ollut edelleenkään mitään muita oireita.

                8km kävin läiskiin kevyttä. Edes keveitäkään Boltteja en vihtinnä ripotella sekaan vaan tyydyin vain pakaraläpsyihin. Lihakset tuntui kyllä flunssaisilta. Varmaan jokainen tietää, miltä ne tuntuu, jos on flunssasena juossunna. Niiiin... huomiseksihan oli tarkoitus rääkästä 10km testilenkki. Annas ny kahtua. Jos vähänkään tuntuu, ettei hengityselimet pelaa tarpeeksi hyvin testille niin vetelen sitten vain jotain kevyttä pikku känkkäränkässä. Kevyttähän voi tuntemusten mukaan läiskiä menemään, jos ei oo kurja olo, eikä oo kurkku tuntemuksia tai lämpöä. Pelekkä nenänvuoto ei oo mulle lenkkikielto. Tosin täytyy olla tarkkana, ettei näiden asioiden kanssa lähde pelleilemäänkään.

              Jepulis La 17.11.2012 klo.20 starttaa siis 12h juoksu Joensuussa, 325m pitkällä sisäradalla. Suuntaa vaihdetaan 3h välein. Tavoite on +110km, joka tietää sitä, että täytyy pysyä vähintään 6:32min/km keskivauhdissa 12h. Kisaan valmistavana erikoisharjoitteena teen tojennäköisesti Hietapuolen Bekelen kanssa lauantaina n.58-60km harjoituslenkin. Laitan tämän blogin loppuun "Edit-osioon" sitten loppullisen reittisuunnitelman. Tarkoitus on juosta juomareppu selässä + tarvittavat energiat kannossa täältä Nivalasta tuonne Sievi-Toholampi välin erämaahan, Pirttivedelle.

              Tarkoitus on tietysti läpsytellä kevyttä hölkkää, mutta myös testata Joensuuta varten etenemistaktiikkaa. Aattelin kokeilla 13min hölkkää + 2min kävelyä taktiikkaa. Eikös siinä tuu tunnille aina 52min hölkkää ja 8minsaa käpyttelyä? Jos pääsis tuon retken n.130-135 sykekeskarilla 6min vauhtia niin oisin HUIPPU tyytyväinen. Minimitavoite on 6:32/km. Täytyy kuitenkin muistaa, että lauantaina on lisäpainoa apauttiarallaa 3,5-4,0kg verrattuna Joensuun varustukseen. Tarkoitus on lähteä liikkeelle lisäksi hyvin aikaisin, n.klo.6. Katsotaanpa miten äijän käy. Ainakin on niin teräksinen kaveri mukana, että on ihtekki tsempattava, jotta pysyy mukana liikkeessä. 

              Täytyy tässä ajatustyötä hieman tehdessä suunnitella tarkemmin tuohon Joensuun kisaan tähtäämistä ja siihen kuuluvia harjoitteita. Jay Lenokin muuten heitti puolileikillään, jotta saattaapi vielä ottaa Joensuun 12h kisan ohjelmaan. Ei siitä miehestä ikkää tiiä. Anyway, täysin terveeksi tässä ensteks on tavoite.

              Hyviä lenkkejä ja terveyttä!!!

EDIT: NIVALA-PIRTTIVESI n.59,7km <-Tod.näk. rullailemme nuo 60km puuttuvat 300m jostain kohtaa. :)

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 22.10.2012     

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä Joensuuhun ja sitä kohti tähtääviin harjoituksiin! Me mennään tilskiin Wihan 100km:ä lauantaina Anun kanssa. Siis ainakin yrittämään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja niin ikään teille paljon tsemppiä lauantain sataselle! Teillä alkaa olla jo mukavasti kokemusta 100km heilautuksista.

    VastaaPoista