lauantai 20. heinäkuuta 2013

HERRA HUUU

                    Napsuttelin tuossa pari viikkoa sitten yöhugiviikolle 116km. Nyt ajattelin rytmitystäni miettiessäni, jotta on pareen laittaa kevennysviikko tälle viikolle, jossa on taasen ollunna kolme yöhugia. Satuin kyllä vetään oikiasta narusta. Tällä viikolla oon ollu niin kuutamolla kuin olla ja saattaa. Alavireinen olo kaikin puolin. Oon nukkunutkin aina, kun on ollut paikka, ja sittenkin on vielä väsyttänyt. Tietysti noiden yöhugien piikkiin on helppo heittää näitä paskoja oloja, mutta on sitä siis ihan vasta ihan miehekkäästi tullut yöhugiviikolla reenattuakin. Viime viikko oli 162km paksuinen, joten ilmeisesti sieltäkin kuormaa kantautuu. Monestihan nuo alapaineet, väsyt, sun muut paskat olotilat tulevat pitemmän ajan kertymänä. Niin varmasti nytkin, mutta niin kauan ei ole hätää, kun osaa tilanteelle nauraa. Siitäpä tulikin mieleeni....

                     ...Tänä aamuna oli tämän kevyen/palauttavan viikon viimeistelevä 10km vauhtileikittely ohjelmassa. Se piti käydä lykkään hyvissä ajoin, sillä oli tuossa iltapäivällä yhet häät ohojelmassa. Siinä herätyskellon soidessa emmin, josko torkuttelis, vaan tulin siihen tulokseen, ettei se mitään auta - noustava on kuitenkin. Kävin heti täräyttään kunnon kupillisen muroja/myslejä/hiutaleita naamariin. Sitten vielä kouraan ISO moti jämäkkää kahvia - HERRA HUUUN houkuttelu ainetta, jota magnesium tabulla vahvistettiin. Yleensä "herra huuu" on sujahtanut alakerrasta sen kolmen vartin sisään noiden houkuttimien siivittämänä. Niinpä istahdin noiden ja veden kera olkkarin lattialle venytteleen, haukotteleen ja herra huuuta odotteleen. Olo oli jo muutenkinsakin turpea, joten aineenvaihdunta ajatus tuntui kohtuulliselta.

                   Olin jo venytellyt tunnin. Juonut kaksi-kolme kuppia kahvia. Syönyt sen aamupalan ajat sitten ja kipannut ainakin 0,5litraa vettä. Mutta HERRA HUUUta ei näkynyt, eikä kuulunut. No, ei auttanut kuin alkaa nykkiin juoksuvermeitä niskaan, sillä tiuku kyllä kävi. Arvelin, jotta saattaapa joutua heittään äkkisuhhauksen mehtään kesken lenkin. Mitä vielä, ennestään turpean olon lisäksi kaikki mitä aamulla laitoin oli kannossa mukana.

                   Lähdin läiskiin PK2:sta. Kilsa meni 4.56. Vähän oli nihkiän ja kankian tuntusta. Ajattelin, jospa se siitä notkistus - aamukankeutta vain. Sitten lykkäsin toisen kilsan suunnitelman mukaisesti VK2:sta. Sama kankeus tuntui sekä jaloissa, että elimistössä. Oikein turpeaa possua vietiin pikkuhaipakkaa kilsa aikaan 3.56. Sama rata jatkui, vaikka ajattelin tuon ekan VK2 -kilsan aukasevan lihoja ja roppaa, vaan eipä auennut. Takamuskin oli niin painava, ettei päässyt koko lenkin aikana kunnolla harjalle ollenkaan. Kerta kaikkiaan sitkiää jyystöä koko lenkki. Missään vaiheessa ei mitenkään vaikealta raastolta tietysti nuot alle 165 tehot tuntunut, mutta kankialta, jäykältä punnaamiselta kylläkin. Mutta jäipähän herra huukin piippuun!!! Kenties se vetikin takalistoa maata kohden oikein kunnolla.

                  Mitäs tässä. Kevy viikko on pulkassa. Viiveellä tuntui, että jonkun verran ois jopa jalat auennut tuon aamusen surkean kyntämisen johdosta kuitenkin. Huomenna levätään + iltavuoro duunissa. Ens viikolla nakellaan määrää koneeseen. Täytyy toivoa, että tuo vasemman koiven ulkosyrjä ei äidy. Kenties joutuu miettiin muutoksia ohjelmaan, jos se alkaa kroonistuun. Kaikki liikkeet ja potkut, kun tehdään sillä viisiin, jotta olen maksimaallisessa kunnossa 20-21.9.2013. Kunto on kyllä nousussa, mutta mieluusti sitä vielä kehittäsin, jos jalat suopi. Katsotaan, miten menee, kapuloiden terveys nääs.

                 Btw, huumorilla painetaan, vaikka välistä on raskasta.


Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 20.7.2013

8 kommenttia:

 1. Se on kova laji tuo juoksu. Eteenki ultrajuoksu! Mutta huumorilla etiäpäin ja semiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, komiikkaa piisaa, etenkin mitä enemmän juostaan. :)

   Poista
 2. On se vain yhtä HUUTA nuo sinun viikkoannostelutkin lenkkitossut jalassa :

  VastaaPoista
 3. Nyt Cosmos vinkkiä harrastelijalle: miä sinne Yön kutsuun kannattaa reppuun pakata urheilujuoman lisäksi. Mainitsit aiemmni, että jotain suolaaista ja jotain makeaa. Annapa vinkkiä, mitä se voisi olla.

  VastaaPoista
 4. Yksilöllistä. Itse otan elovena kaurakeksejä ja suklaata. Menee noilla, kun on noin lyhyt retki. Monet käyttävät maxim, dexal tms. geelejä. Nakit ja suolakeksit ovat myös hyvä suolalähde, kuten apteekista saatavat suolatabletitkin. Jotkut syövät noilla ruisleipää ja jopa lakritsia. Eli monenlaisia variaatioita.

  VastaaPoista
 5. Täytyy lisätä, että todennäköisesti otan itse lisäksi myös joko tuc-keksejä tai suolatabletteja. Muistakaa myös nuotiomakkarat loppunuotiolle. :) Otsalamppu myös hyvä olla. Ei muuta ku kohta naatiskeleen retkestä.

  VastaaPoista
 6. Heti aluksi kysymys: mitähän taas sivuilla tapahtunut, kun päivitykset ei näy??? Luulin sinun pitävän kesätaukoa ;) mutta täällähän oli uutta juttua.

  Sulla on valtava määräkuorma alla, joten nyt pitää oikeasti miettiä sitä palauttelua ja lepoa. Mielummin tässä vaiheessa kaksi päivää liikaa lepoa kuin yksi liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyy väliin tekevän tuota. Taas olen googlen mustalla listalla vissiin, heh, heh...

   Pari viikkoa sitten tekemäni, ja joku aika sitten julkaisemani (http://nivala66.blogspot.fi/2013/07/vierumaki-tj68-alustava-tarkempi-ohjelma.html) ohjelman mukaisesti olen edennyt. Karkeasti 2+1 rytmillä = kaksi kovempaa ja yksi palauttava viikko. Viime viikolla oli palauttava = vain 61km hölkkää. Nyt on taasen 10pv määräjakso menossa, jonka jälkeen taas kevyttä/mökkeilyä.

   Joo, tarkkana saa olla, vaikka ei tässä ihan hirveitä oo tullu vielä reenattua. Hieman kovempi meininki se on siellä vesijättömaalla ;=))) Ja jälki KARMAISEVAN, tuhoisan KOVAA. :)

   Poista