perjantai 29. elokuuta 2014

MARATONIN AATTOTUNNELMIA

                        Heinäkuussa v.1995 olin keihäänheitto kisoissa Pyhäsalmella hyvän kaverini, Mika Nevasaaren, kanssa. Lataus kisoihin oli AINA tapissa. Mikan isän auton hanskalokerossa oli joku vanha Vesa-Matti Loirin levy ja siellä aika "sielukas" kappale, jossa toisteltiin ainakin "ei konsanaan arvata saa" -kertosädettä kovalla intohimolla. Tavoittelimme 60m rajaa, joten sovimme, että mikäli raja ei mene, niin koko paluu matka kuunnellaan tuota kovin kypsää kappaletta. Ja miten kävi? Tuosta näkyy merkintä myös tilastopajan sivuilla näköjänsä. Ovat myös huomanneet näköjään päivittää seuratietojani.

                       Huomenna olen aikeissa juosta maratonennätykseni (3.29.37) uusiksi. Minulla ei ole Veskun levyjä, ja sitä paitsi Veskulla on nykyään hyvää musiikkia. Tai sitten olen vain tullut vanhaksi. Voisin luvata vaikka kuunnella tätä biisiä 60min kotona kisan jälkeen, jos ei ennätystä tule. Suunnilleen sama aika, jonka jouduimme v.1995 kuuntelemaan Veskua.

                        Maraton on sen verran haastava matka, ettei siinä onnistuminen ole itsestään selvyys koskaan. Silti pidätän oikeuden olla ERITTÄIN pettynyt, jollen juokse ennätystä. Se johtuu siitä, että uskon olevani parhaassa kunnossa 15 kuukauteen. Alottelen 145 sykkeillä ainakin eka kympin ja sitten hilailen tehot hiljalleen 150 kantille. Jollei mitään erikoista uutta tilannetta tule niin harjoitusten perusteella minun pitäisi kestää 150 tehoja maraton matkan verran. 32km kohdilla sitten arvioidaan, aletaanko nostaan pykälää vaan siirretäänkö NIRRIPOIS raastoa lähemmäs loppua. Tärkeintä on kuitenkin rullata tasaisesti ekat 32km. Sillei tulee hyvä, niin uskon. Nimimerkillä: maraton ei ole vielä koskaan onnistunut. Huominen maraton on minulle vasta 10:s maaliin asti juostu maraton. Ultria on lisäksi, joista saa maraton merkintöjä, mutta niitä en nyt tähän lähtenyt laskemaan, vaan katotaan nyt ihan puhtaat maratonkisat. Ultristahan pitäisi saada se yksi maraton/kisa, jos etenee yli 42,2km. 

                         Katsellaanpas huomenna, miten äijjän käy. Sen jälkeen minulla onkin tarjota lukijoille aika VALTAISIA uutisia tulevaisuuden suunnitelmista.  Olen käynyt ensi vuodesta keskustelua perheeni kanssa ja "karsintarajat" on asetettu ja sitä kautta ensi vuoden kisaohjelma alkaa hahmottua syyskuun loppuun mennessä. Samalla se ohjaa myös vuotta 2016. Mutta niistä sitten jonkun päivän päästä.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 29.8.2014

1 kommentti:

  1. Kiitos maininnastasi, legendarista! Lukuisista yrityksistä huolimatta, en ole tähän päivään mennessä kyennyt löytämään ko. kappaletta. Muistaakseni sitä kuunneltiin usemmankin kerran kisareissuilla. Ei vaan prkl...

    VastaaPoista