tiistai 10. tammikuuta 2017

LUV HENGESSÄ KESÄÄ PÄIN

                     LUV, Liikkumalla Uuteen Vuoteen. Monelle se on hyvä ponnistus kohti liikunnallisempaa elämää - keventynyttä ja kohentunutta oloa. Mahdollisuutta ryhdistää suuntaansa. Itselle se on ilon hetki, jolloin sain taas todeta saavani liikkua. Kaikki eivät voi, ja siksi tästä etuoikeudesta on hyvä nauttia. LUV tulokset ja arvontavoittajat näet TÄSTÄ.

                    Ultrajuoksu-urani alun idolit (ja idoleita ovat yhä) antoivat mieltä lämmittävää posea LUV:lle blogeissaan. Julkiset ISOT KIITOKSET noista kauniista sanoista! Tässä Jyrkin kirjoitus ja tässä Pasin kirjoitus. Tässä taasen mielenkiintoisen bloggaajan hyvä etunojapunnerrushaaste! Mika Vallila on väläytellyt myös pep2017 tapahtumaa yhtenä kisavaihtoehtonaan :) Oma etunojan vuosilukema on nyt 140kpl. Ehkä 5000 etunojaa menee tänä vuonna?

                    3-4 tuntia viikossa piristää jo mieltä ja pitää kiinni liikunnassa. 5-7 tuntia on jo mielestäni sangen aktiivisen itsestään huolehtijan liikunta määrä tavalliselle työläiselle, joka haluaa pitää huolta sekä fyysisestä että psyykkisestä hyvinvoinnistaan. 8-9h liikkuva on jo pääasiassa "päivittäinen liikkuja".

                  Mikäli liikkuu 8-9 tuntia viikossa on se jo vuosi tasolla n.420-470h, joka on jo tavoitteellisen kuntourheilijan hyvä perusmäärä. Yli 500h vuodessa harjoittelevia pidetäänkin sitten jo tosissaan harjoittelevina. Olen itse harjoitellut viime vuosina noin 600h tai hieman enemmän ja se tuntuu ainakin minulle olevan melkoinen katto. 600h tekemisessä 3-vuorolaisena perheellisenä isänä ja aviomiehenä on todella iso haaste. Välillä on ollut jaksamisenkin kanssa työstämistä. Asiaa pitää muistaa tietysti kysyä myös perheeltä, että onko vielä ok. määrä. Vielä on ollut :=) Perheen tuki on isoin juttu, kun paljon harjoitellaan. Eli liikuntamäärä on hyvä arvioida myös toisesta päästä. Jossain menee senkin määrän raja, joka on kunkin elämään yhdisettynä liikaa.

                   Tosiaan LUV oli kuudennen kerran. Arvioin ennen tämän vuoden LUV:n julkistamista omaa liikuttamisen vaikutusta erittäin kriittisesti. En ollut varma saanko tyydyttäviä tuloksia aikaiseksi. Perimmäinen tavoitteeni tällä projektilla kun on ollut aktivoida uusia liikkujia ja nähdä heidän jatkavan liikkumista. Mielelläni olisin nähnyt enempikin uusia innostuneita. Jo ennestään liikkuvat olivat taas sen sijaan hyvin liikkeellä. Mielestäni tässä on vara parantaa.

                   Oma LUV -historian aikana tapahtunut kehitys on ollut sangen mukavaa. Kesällä 2012 juoksin mm. maratonin aikaan 3.30.32. Sen vuoden LUV -viikolla juoksin matolla 0% nousukulmalla 10km testin aikaan 49:22. Nyt en juossut ihan testikymppiä, mutta sangen kovan kiihtyvävauhtisen 10km juoksun niin ikään matolla, mutta 1% nousukulmalla 41:48. Ihan hyvä loikka viidessä vuodessa?

                   Harjoitteluni on sujunut hyvin ja katsonkin erittäin luottavaisin mielin kohti omia kesän tavoitteita päin. Myös Pyssymäki Extreme Polkujuoksu on hyvässä draivissa, vaikka jouduimmekin jäämään pois alueen juoksucupista, koska halusimme pysyä poikkeuksellisen edullisena kisana osallistujille. Meillä keskiössä on matalakynnys tulla liikkumaan, joten tämä oli ennen kaikkea tavallisten liikkujien ja kuntoilijoiden voitto. Peppi on saanut alunperin raskaan alustan vuoksi paljon huomiota ja mainetta ympäri Suomen. Reitti on pienten pitkospätkien, silloitusten paranemisten ja polun vahvistumisen kautta kylläkin selvästi parantunut ja helpottunut. Saa nähdä kariseeko "maineemme" raskaana reittinä :)

                    Olemme saaneet pepille myös hyvää tukea alueelta eri tahoilta. Niistä vähän tuonnempana, kun aika on siihen kypsä. Myös tapahtumaa on lähtenyt tukemaan mielenkiintoinen henkilö. Myös siitä myöhemmin. Tapahtumasta PEP 2017 on jo hyvästi aikatauluja ja infoa tarjolla TÄSTÄ linkistä. Ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ. Elokuinen tapahtuma voi joistakin tuntua kaukaiselta puhua tammikuussa. Tämähän on kuitenkin toisaalta juuri sitä tavoitteiden laittamisen aikaa, joten mikä sen parempaa kuin ilmoittautua juuri nyt PEP 2017 tapahtumaan ja motivoitua sitä kautta liikkumaan elokuuhuun asti!

                    Kaikille oikein iloista liikkumisintoa ja terveyttä! Yhteislenkkejä ilmaantuu yhteislenkkisivuille tämän tästä. Mukaan vaan, kun sopiva sattuu kohdillensa.

Onni Vähäaho, Nivalassa 10.1.2017   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti