torstai 15. marraskuuta 2012

HEMULI-KO VAIKO MÖRKÖ?

                        Pystyin aika pitkään olemaan ajattelematta ylihuomisen pitkää lenkkiä. Elikkä tuota Joensuu Night Run 12h -kisaa. MUTTA NYT on piru irti!!! Oon jo niin latingissa, ettei moisen vertaa. Kaksi väkisin pidettyä lepoa toivat sudelle sellaisen nälän, että sitä on vaikea edes kuvailla. Oli älyttömän hyvä ratkaisu vetää käppäri ylös pariksi päivää. Nyt on jalat kuin mailerilla! Heh, heh, sanoo mies, jolla ei ole mitään käsitystä, miltä mailerin jalat tuntuvat. Ainahan voi kuvitella?

                  Älytön latinki näkyy nyt kaikessa... Meillä vaimo on koittanut kerätä (kait minäkin oon jonku kupin muistanna hankkia) nuita muumikuppeja, jotta väki hoksais käyttää samaa kuppia, eikä ottais aina uutta. Olen varmasti perheen toivottomiin siinä(kin) suhteessa. Nyt ollessani näin lattautunu, voin hyvinkin olla keittiössä vielä hattivatti, sohvan vieressä hemuli ja tietsikalla nuuskamuikkunen. Saattaapa iskä olla vielä mörkö vessassa!

                Juupa-sen-juu, kävin äsken haukkaan hieman happea lenkkarit jalassa. Lätkyttelin sellaista käsijarru päällä (savu haisoo jarrupaloista) kevyttä aina sen 9 minsaa ja sitten haukottelin+kävelin yhen minnuutin. Tuollaista koitin jaksaa mentalisoida sen 40min. Oli kyllä jatkuvasti vaikeuksia pitää homma nuin kevyenä, sykkeitä siellä mieluusti 135 kantturoissa kuin 140:n. Ois ollu niin pirun kova meno päällä. Niinpä päätin nassauttaa mielenterveydelliset 6x100m rennosti välillä 40-60min, mennen muutoin tuolla 9+1 -rytmillä. Jonnin verranhan tuolla oli mustaa jäätä, joka paikoin vähän oli hijasteena ja rasitteena.

               Kokonaisuus jäi kyllä niin kevyeksi joka tappauksessa, ettei kyllä huomaa ees lenkillä käyneen. Eli sopimoilleen jäi lauantai-sunnuntai yölle sopiva NÄLÄKÄ! Tässä ny tähän väliin KIINNOSTUNEILLE LINKKEJÄ, jos joku haluaa seurata minun 12h kisan kulkua yms. 

KISA ALKAA LA klo.20 ja LOPPUU SU klo.8

               * Kisan kotisivut
               * Kisa info, jonne tulenee tarkempien seurantojen linkit. <-Lupaavat tilanteita 1h välein.
               * Juoksufoorumin keskustelupalsta, jonne tulee yleensä kisapaikaltakin kommentteja, tilannetietoja yms. viisasteluja. Ja onhan tuolla ennakkospegulaatioitakin.

               Perinteiseen tapaan kysyn lukijoilta tulosveikkausta? Oma ennätykseni on vuodelta 2011 80km, Suomen ennätys on 145km ja risat, nuin niin ku perspektiiviä antamaan. Oma virallinen tavoitteeni on +110km. <-tuo on oikiastaan ihtelle sellainen häpiäraja... Ehkä teen koko kisan seuraamisen TYLSÄKSI kertomalla teille jo etukäteen, miten juoksuni tulee etenemään. 

               Eli tässä oma arvio 0-3h = 32,5km... 3-6h = 31,5km (yht.64km)... 6-9h = 30km (yht.94km)... 9-12h = 26,1km (yht.120,1km). Tapani ei ole lähteä hakemaan tulosta varman päälle kokeilemalla. Lähden aina raasto asenteella - kaikki tai ei mitään. Kahdessa viimeisessä kisassa (Kempele ja Vaasa) taktiikka on toiminna täysin. Syvässä uskossa lähen taas matkaan, mitään pelekäämättä, ja kaikkeni antaen. Jo 13-14 vuojen ikässä huomasin, että aina kannattaa kokkeilla, ei jää sitten aamulla harmittaan. ;)))

Palataanpa asiaan kisan jäläkeen. Saas nähä miten pitkään menee kisan jäläkeen ennen kuin kykenen syväluotaavaan raporttiin.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 15.11.2012    
                                                   

5 kommenttia:

 1. Tere,tuut juoksemaan 103,7 km. ONNEA MATKAAN!!! t.HOPE

  VastaaPoista
 2. Kyllä se on 120.2km ja pari bolttia päälle!!! Toivotaan myötä tuulta ja hyvää valmennusta!!! t:J.Leno!

  VastaaPoista
 3. Näin on, jos oot pysyny terveenä, niin tuo sun tavoite menee rikki heittämällä vaikka menisit läpsyillä koko 24h!!! Tulos 123,8km.

  Kunnon raastotsemit sulle!

  -js

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti helpostikkin 24h:ssa nykykunnossa, mutta NYT ON 12h kisa kysymyksessä. Kiitos tsempeistä - kaikille!

   Poista
 4. Ja nuin helposti meni satanen rikki! Onnea.

  VastaaPoista