lauantai 3. marraskuuta 2012

JÄRKEE VAI EI

                    Saman, perustavaa laatua olevan kysymyksen äärellä on näköjään oltu jo aiemminkin. Ainakin tojistettavasti vuonna 1984


                  Onhan niitä elämässä PALJON isompia ja TÄRKEÄMPIÄ asioita, mutta elämähän soljuu eteenpäin, ja joudumme monien ratkaisujen äärelle - oli ne isoja tai pieniä, mutta niistä kuiten-niin koostuu kokonaisuus, jota jotkut kutsuvat sanalla ELÄMÄ.

                 Ihte tiiän ja koen olevani melkoinen OMIEN POLKUJEN kulkija. En tietoisesti, mutta teen vaan justiinsa niin ku tuntuu. Oon "ostanu" moniakin hyviä ideoita ja vinkkejä, joista laillansa on tullunna pohja mm. minun hölkkäharrastukselle. Ja niistä yhtä "ideaa" voisin tässä taas suurella kiihkolla ja messulla julistaa = JATKUVUUS!!! Minua ei ole edelleenkään sidottu (ONNEKSI) minkään sponsorin jargoniaan tai plääp-plääp mainospuheisiin. Vaikka eihän sitä tiiä vaikka joku erikoinen yritys rupiais minunkin kouhotuksia ja vouhotuksia ponssaamaan. Sitten sitä meikäläinenkin höpisee jotain tällaista: "näin-se-on-läppää... Osta kolome kinkkua kahen hinnalla ja saat vielä sinapit kaupan päälle + huonon omatunnon päästä kinkkukiloja tiputteleen tapanina".

                 Joo, tiiä vaikka jotkut KRIITIKOT taasen pääsevät vauhtiin seuraavasta tiiosta; Sillä oon sulatellu tän viikon tuota mun nivus-lonkka-lantio aluetta tulehuksesta 800mg:n BURANANALLA, JÄILLÄ JA VENYTTELYLLÄ. Mulla ei oo siis mitään vammaa vaan ilmeisesti joku "pieni" tulehus, joka on nyt tehnynnä melkein hulluksi minut tällä KEVYELLÄ viikolla. Kaikkihan johtuu siitä, että lipsuttelin viime viikonlopun viimeisellä 35km ilman nastaremmejä +63km lenkuralla. Siitä ei oikein nivus-lonkka-lantio -akseli tykännä.

               Pikku hiljaa näyttäs kuiten-niin, jotta kyllähän tuo minunkin lantio alakaa tuosta elpyyn. Kävin tuossa justiinsa tyrkkään 10km kevyttä, tunnustelevaa hölkkää (5:03/km). Väliin läpsyttelin kantapäitä takalistoon. Viidennen kilsan lykkäsin maratehoilla, eli Vk-kevyttä. Kilsa meni 4.36. Oli vielä vähän tukkosta, eikä lantio tahtonu vielä tuossa pysyä tarpeeksi hyvin askeleen alla, jotta oisin ollu tyytyinen. 8:nen kilsan otin sitten Vk-reipasta, eli puolimara tehoilla. Se meni 4.14 ja siinä oli jo lantio napakassa asennossa, joka ILAHUTTI aivan älynä. Lisäksi tuo kilsa meni ihan vihellellessä. Aattelisin, jotta oisko tuonne elimistöön tullunna vähän lisää volyymiakin, kun oon koitannu nyt vähän rautapitosempaa ruokaa tarjota tuonne kuontaloon. Oishan tuo tehnynnä mieli leipua vähän pitemmästikki nuita kilsoja nippuun, mutta ei passaa - täytyy malttaa. Kevyen viikon haasteellisuus on pitää ihtensä aisoissa.

               Juoksin - anteeksi, hölkkäsin - muuten tänään EKA KERRAN New Linen kompressiosukilla. Anto kyllä mukavasti vakautta ja tukea askeleeseen. Jotenkin pysy paremmin juoksu ns. linjassa ja kuosissa. Vieläkö tuo lantionseutu tuosta antavuis lopullisesti niin alkais taas tässä olla meleko mukavassa tikissä, siis tähän omaan, edelleen kovin kesyyn tasoon nähen.

                Tein tuossa viikolla toisenkin hankinnan. Ostaa läimäytin nimittäin Sarvian Xtirot, vaikka mikkä nuo nyt on. Oli niin makiantuntuset jalassa, ettei ainakaan InterSportin valikoimasta löytyny lähimainkaan yhtä hyviä. SUOSITTELEN isosti nuita. Kyllä ne nopiaa kehittyy nuo nastalenkkaritkin. Ei enää juuri huomaa eroa jalassa verraten kesäisiin kisakenkiinkään. Saa sitten nähä miten nuokki käytännössä toimii. Tuntus kuiten-niin, jotta nyt on talven reeninautinnot taasen taattu, jos vain TERVEENÄ pysyis. On ollunna niin lähellä tuo flunssakin viime aikoina. Reilu viikko sitten tuhurusti jotain flunssan kaltasta alakuviikosta pari päivää, mutta säikähti ja luikki tiehensä. Nyt oon parina aamuna heräny takiainen kurkussa, mutta eipähän tuo oo ihmeemmäksi kehittynyt. D-vitamiinia (ehkäsee tulehuksia) oon napsutellu kyllä sellasen 40-60ug/vrk. Hyi, tämän menee jo melekeen mainostamisen puolelle. Alakavat kohta epäileen, että mulla on sponsoreita.

                 Oon lisäksi keskittyny tässä kevyen viikon ja vapaapäivien painaessa päälle niin nukkumiseen. Oon posottanu +11h tässä pari yötä. Lisäksi oon ollu Esa Anttalan kirjoittamien partioseikkailujen maailmoissa. JOUTO AIKAA on ollu kohta niin paljon, jotta alkaa emäntäki vissiin kyllästyy, kun ukko huohottaa koko ajan vieressä/lähistöllä. Jopa löysin eilen ihteni kaappeja siivuamasta. Ei nämä kevyet viikot sovi mulle. Kaipaa jo reeniä!!! No, kahden viikon päästä pääsen taasen jolokottelemaan ihteni heikolle hapelle = Joensuu Night Run 12h.

                Menkääpä nyt kiireen vilikkaa nilikuttaan ja jolokotteleen tuonne ulukosalle!!! 

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 3.11.2012

3 kommenttia:

  1. Moro! Itelläki nuo sarvian nastat. On kyllä oivalliset talven iloitteluihin. Loskakelilläki pysyy jalat kuivina ja lämpöisinä. On se niin mukavvaa että...

    T. Jonte K.

    VastaaPoista
  2. Näistä mainos-ja sponsorijutuista tekkee mieli sanua, että eivätpä oo markkinamiehet vielä älynneet kuinka suuri vaikutus jollain blogimaininnalla voi olla tuotteeseen... oli kirjoittelu sitten positiivista tai negatiivista. Itse myönnän, että jos luen jostain hyvistä sarvian lenkkareista, niin into piukkana niitä pittää lähtiä testaamaan. Tai jos jotakin moititaan ... niinkuin noita polarin sykehärpäkkeitä... niin hiipii AJATUKSIIN Garmin ;)
    Juu, että sponssaajat kehiin vaan!
    Ja yritä nyt pysyä terveenä, soon minä joka joutaa vaivastella.

    VastaaPoista
  3. Suomalaista perusluonnetta = sairastettais, vaikka ihte, ettei toisten tarvis, varsinkaan lähimmäisten. Terveitä päiviä kaikille!!! :) Ps. Ja merkkien edustajat ei ehkä hoksaa, miten iso vaikutus saattais myyntiin olla jonkun tavan harrastelijan kommentit kunkin komponentin toimivuujesta. Ps.2 Garmin pelannut isossa kuvassa erinomaisesti reilun 1000km verran. Taisin ottaa käyttöön 10.elokuuta.

    VastaaPoista