perjantai 4. lokakuuta 2013

NHL KAUSI KÄYNTIIN

                         Eipä olis uskonu muutama vuosi sitten, että NHL alkaa omalta kohdaltani näin vasemmalla kädellä seuraten. Olikohan kolme vuotta sitten, kun katsoin kauden aikana +100 peliä suorana! Pelit alkavat pääasiassa klo.2-4 välillä aamuyöstä. Nyt on focus muissa asioissa, vaikka RAKKAUS tuota sarjaa kohtaan on edelleen yhtä syvä kuin aina ennenkin. Nyt vain satun satsaamaan enemmän omaan kuntoiluun. Ehkä joskus taas seuraan enemmän.

                       Viime yönä pelattiin jo kolmatta yötä rapakon takana. Nyt kautensa aloitti myös suosikkijoukkueeni Pittsburgh ja suosikkipelaajani, Sidney Crosby. Penguins otti vakuuttavan 3-0 voiton New Jersey Devilseistä. Nuorimman veljeni suosikkiseura. Terveisiä! Suomalainen Olli Määttä teki NHL-debyytin Penguins paidassa. Nuorelta tuntuu jo nuo pelaajat... Tekipä suosikkipelaajanikin komean maalin heti avauspelissä. Crosbylla on nyt kasassa PIRULLINEN määrä pisteitä urallaan runkosarjassa, 666. Voi pojat, tätä olen odottanut! KATSOKAA ja KUUNNELKAA ISOLLA VOLYYMILLA!!! Kuka ei syttynyt? Olet tunteeton. :)

                       Taivas sentään. Tehtiinpä yön kierroksella myös NHL-historiaa ja vieläpä suomalaisen toimesta. Ei aivan joka vuotista. Floridan Alexander Barkovista, 18, tuli NHL-historian nuorin maalintekijä sitten 1967 NHL-laajennuksen, ja sitten vuoden 1942!. Barkov teki maalina kuin veteraani konsanaan - rutinoituneen näköinen SUORITUS. Tämä on merkittävä virstanpylväs. Mutta silti nyt taidettiin seota onnellisesti hieman liikaa. Alettiin puhua jopa Barkovin Shotsin Olympiajoukkuepaikasta. Täytyy viedä tämä historiallinen maali kuitenkin johonkin suhteellisuus kuvaan. Tämä oli kuitenkin VAIN yksi maali, niin historiallinen kuin olikin.

                     Joku toinenkin lahjakas pelaaja on joskus tehnyt liian ison maalin. Mielestäni on ilman muuta aivan oikein, että eletään ja hengitetään jääkiekkoa ja hypetetään, mutta aina tulee seuraavakin päivä ja realiteetti. Samainen pelaaja muuten onnistui myös uransa ensimmäisessä NHL-pelissään heti maalinteossa. Nyt saldona on kaksi maalia 28 pelissä. Yksi maali on siis tullut seuraavan 27 pelin aikana. Aina ei matka jatkui niin kuin se näyttää jatkuvan ensimmäisen kurvin jälkeen. Pätee muuten moneen muuhunkin asiaan.

                    Barkovista ei ole vielä miesten olympiakisoihin. Vuonna 2006 spekuloitiin niin ikään 18-vuotiaan Sidney Crosbyn valitsemisesta Torinon Olympiakisoihin. Crosby teki olympiakisakaudella 102 pistettä. Hän ei mahtunut Kanadan Olympiajoukkueeseen. Tuolloin puheilla oli "hieman" enemmän katetta... Kun puhun Crosbysta, äidyn usein ylistämään häntä - en kai turhaan? Mielestäni yksi käsittämättömmistä saavutuksista/teoista on ollut se, kun hän teki vähintään yhden pisteen 25 pelissä peräjälkeen. Mitä pelejä ne olivatkaan! TUOSTA voisi luulla, että on kerätty jonkun superpelaajan koko uran parhaat palat, mutta kysymyksessä on "vain" 25 ottelun katanta.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 4.10.2013                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti