perjantai 8. marraskuuta 2013

NELJÄS YLIMENOVIIKKO

                      Tästä ylimenokaudesta on tullut pidempi kuin ajattelin. Toisaalta ajatukseni oli kylläkin odottaa hetkeä jolloin olen valmis harjoittelemaan täysipainoisesti. Sen ovat toistaiseksi estäneet heinäkuusta asti kestänyt vasemman reiden sivuosan oikkuilu, sekä viimeisempänä ma-ti ollut kuumetauti. Maanantaina itse asiassa jo vähän yritin aloittaa, mutta kuume veti tukasta takaisin lepotilaan. Ehkä viikonvaihteessa kokeilen taas aloitella. Kyllä tässä jo mieluusti harjoittelisi. Toisaalta aika on kulunut ERITTÄIN rattoisasti myös vain ollessa. On ollut kaikenlaista tekemistä ja projektia. Meneillään on mm. ensi kesänä 40-vuotta vanhan vaellusreitin uudelleen ylösnostaminen. Huikeaa touhua. Metsässä on tullu vietettyä lähes kaikki ylimääräinen aika. Tosin sitä olisi voinut olla enemmänkin. Aina ei vain kalenteri ole otollinen.

                      Eli noin tiivistettynä: elämä on antoisaa, aina. Sisältöä piisaa, aivan yllin kyllin. Ja mielessä on monenlaisia haaveita. Mahtavaa! Hienoa huomata, että pärjäisin jopa ilman juoksuakin oikein hienosti ja elämä olisi jopa sisältö yltäkylläistä edelleen.

                      Heitetäänpä tähän lyhyen blogin lopuksi hieman läppää NHL:stä. Olen nimittäin tässä viimeisen viikon aikana herätellyt taas ideaa kirjoittaa kirjaa NHL:stä ja sen tarinoista. Tarinaahan sieltä piisaa ja laidasta laitaan. Minua on aina kiinnostanut kaikenlaiset NHL-tarinat. Samalla laajaa repertuaaria tarkastellessa saa itsekin käydä läpi hyvin monenlaisia tunteita.

                      Otetaanpa tähän esimerkkejä joistakin tarinoista, mitä nyt ihan spontaanisti tulee mieleen...

                      Sean Avery.  NHL-seuranneille hänen nimensä näkeminen saa aikaan varmasti hyvin voimakkaita tunteita. Lukuisia, hyvin kyseenalaisia temppuja jo päättyneellä uralla. Silti, hän on yksi harvoista pelaajista koskaan ko. liigassa, jonka "ansiosta/vuoksi" on MUUTETTU koko pelin sääntöjä! Se ei ole ihan merkitsemätöntä? Kerta kaikkiaan nerokas keksintö? Tosin sittemmin juuri Averyn tempauksen vuoksi kiellettiin tuollainen häirintä, joka oli siis periaatteessa sallittua jääkiekossa v.2008 saakka.

                      Adam Pardy. Niin kuka? Peruspuolustaja, jota eivät kaikki vastustajan fanit rakasta... vai rakastavatko niin, että näyttävät sen NÄIN? Kuulema Pardy tuoksui ei-niin-tavalliselle pelin loppupuolella. Oluen tuoksu ei kuulu 2000-luvulla kiekkoon.

                       Patrik Stefan. Jokaisen pelaajan uralta löytyy joitakin kulminaatiopisteitä. Jotenkin en yllättynyt, kun TÄMÄN tapauksen jälkeen Stefanin ura lähti voimakkaaseen laskuun.

                      Johdat peliä 4-0 seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua. Peli selvä? Onko se - KATSOKAA.

                      On taikuutta päästä NHL:n, saati pelata ja voittaa Stanley Cup. Silti ei ole välttämättä kovin helppoa taikoa kiekkoa pois pelistä? Antti Niemi ON taikuri?

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 8.11.2013                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti