lauantai 7. marraskuuta 2015

EI SE AINA KULE

                     Julmetun hehkun vastapainoksi täräytetään nyt kuuluville myös ne tunnelmat, kun ei kule mihinkään! Niin auvoinen kuin tämä juoksuharrastus onkin, ei tässäkään hommassa ole nousukiitoa kerrallaan ikuisesti. Välillä tulee tilanteita, jolloin sitä luikkii sisälle pakaroitaan pidellen - ja saattaa ehtiä - tai sitten ei.

                    Tänään oli ohjelmassa viimeinen avainharjoitus ennen Joensuun 12h hallikisaa, jonka startti on viikon päästä lauantaina klo.20. Käytiin SievinAshtonEatonin kanssa lykkäämässä 25km lenkki järven ympäri pikku esisakkokiekalla. 5km verryttely-osassa oli helppoa tuollainen 5:15 hiippailu 123keskisykkeellä. Se toi mieleen mukavan esitunteen, miten on mukava päästä pukkaamaan sen jatkoksi 15km helppoa reipasta 140-150 sykkeillä.

                    Vihdoin olimme jätepuhistamon lähistöllä ja kello piippas 5km verryttelyosion loppuneeksi. Siitä oli ilo lähteä latomaan helppoa reipasta. Samalla huomattiin, että ompa sitkas vastatuuli, joka ei pitänyt taukoa ollenkaan. Kilsa-ajat jäikin kovin vaisuiksi ja jalat kangistui. Oikeastaan ei tapahtunu muuta kuin että syke nousi. Töttöröö!

                    Ja niitä noin 4:50min kilsoja tuli liukuhihnalta. Sykkeetkin alkoi huidella 150 huitteilla. Tätä samaa vauhtia olin menny viime aikoina noin 130 sykkeillä. Jopas-nyt-jotakin... Tuli nakkauksen notko, jossa yks kilsa rullaantui jo hieman toiveita herättävästi 4:37 kantimiin, mutta ei se herättänyt hommaa henkiin. Jussilla oli alku myös nihkeetä edellispäivän istumisen vuoksi. Härrekuud! Ois tehhy mieli nipistää ihtiään, eihän tää ny oo tojellista. Mullahan on viime aikoina ollu omalle tasolle muikee meininki. Taannoin mm. 16km@4:31 -tahilla näillä samoilla sykkeillä.

                  Ei auttanut muuta kuin ostaa ajatus: Ei se aina kule! Sehä tässä harrastuksessa on se suola - haasteellisuus... Onneksi sentään Jussilla alkoi reippaan viimeisellä vittosella koivet sulaa ja SievinAshtonEaton vetikin meidät reippaan osion finaaliin, Sapuskan mäelle (ex-kotilanmäki). 15km@4:50(avg.152). Joskus pari kuukautta sitten tämä ois ollu ihan jees, mutta viime viikkojen kulkuun verraten kovin heikko otos.

                  Nyt on tullu kuus +100km viikkoa. Viimeiseen 46päivään noin 746km hölkkää hiljaa ja ommaa kovaa... Tiistaista perjantaihin tuli taputeltua aamua-iltaa lenkuraa, vaikka pääosin kyllä lyhyttä. Kai se sitten on lupa juoksujumalien välillä koitella... Oikeastihan tämä on aivan normaalia tilan vaihtelua. Halusin tällä kirjoituksella vain kannustaa muitakin harrastelijoita, ettei kellään aina kule - ei ees jäätelöpäivänä.

                 Luotto Joensuun kisaa kohti mentäessä on kova. Mulla on pahat mielessä. Katsotaan miten käy. Kisan seurantaa suunnittelevat voivat olla ens La-illasta lähtien TÄLLÄ saitilla. Siellä varmaan selviää, miten kisaa voi seurata. Perinteisesti ainakin tunnin välein tulee tilannetta ja YouTube -pätkiäkin on ruukannu tulla.

                 Muistakaahan ulukoilla, äläkääkä antako vanteen kiristää ohimolla!!! 


                 KAIKKIEN IDOLI - HYMYILEVÄ MESTARI

Onni Vähäaho, Nivalassa 7.11.2015        

4 kommenttia:

 1. Keskivauhdista päätellen onhan tuo kulkenut, mutta pitää se aina välillä olla hankalaakin ;) Ja viikon päästä on sulla koitos edessä, joten parempi, että nyt oli tuo huonompi hetki, niin oot sitten taas iskussa tarvittaessa. Tsemppiä kisaan ja kevyitä kilometrejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiidosh! Joo, ei ainakaan rupia luuleen liikoja. Se on hyvä kun harrastus pitää kulkijan päkiällä, eli varpaillaan. Täytellään tässä viikko kennoja ja käydään ees viikonloppuna Joensuussa pyörimässä. 😊

   Poista
 2. Eräskin täkäläinen hiihtäjäkaima totesi taannoin että mitä pashempi olo kisaan lähtiessä sitä kovempi tulos sieltä tulee. Mene ja tiedä (Joensuuhun).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa on jo helpompi tulkita oman kehon ja ruumiin viestejä, kun aikaa starttiin on viisi päivää ja tunnit päälle. Tässä kohtaa pitää uskaltaa myös luottaa omiin kokemuksiin ja tuntumiin. On turvallista viettää loput päivät, kun on selvät sävelet. Ja lauantaina sitten vaan töttöröö!!!

   Poista