sunnuntai 7. helmikuuta 2016

LASKIAISSUNNUNTAIN 10KM TESTIJUOKSUT

                       Reilun kuukauden tauon jälkeen oli jälleen Uikko-Amisristeykseen tullut muutama innokas testaamaan omaa nykykuntoaan. Sää oli tälläkin kertaa nollan tuntumassa, kuten oli Uuden Vuoden juoksussa. Nyt oltiin yksi aste lämpimän puolella ja vettä satoi. Harmittavasti alusta ennätti pehmetä muutaman tunnin kestäneen vesisateen seurauksena ja aamulla napsakkaalta tuntunut alusta oli vain kaunis muisto.

                       Olin itse tälläkin kertaa ajanottopuolella. Määrää ja tehoja oli tullut taas tälle viikolle. Lisäksi uudet harjoitusmuodot, mäkitunkkaukset ja umpihankijuoksut, laittavat lihaksiston eri tavalla testiin. Niiden hyöty korjataan sitten myöhemmin. Sen verran kuitenkin ajattelin reipastella, että päätin juosta 5km pätkän hallittua kovaa. Ja hyvinhän se onnistui. Alusta ei tukenut raastoa, joten oli hyvä hieman helittää maitohappojen yrittäessä hypätä pöksyihin. Lopussa tuli sitten myötätuulessa vähän kiristettyä ja harjoituksesta jäi oikein mukava maku. 5,08km 21:48. Olin itse mitannut aamulla reitin ja halusin varmistaa, ettei kenekään gps näyttäisi alimatkaa. Näyttikö? Tasan 5km aika oli gps:n mukaan 21:30, mutta tuo 21:48@4:18 on se varmasti riittävän matkan aika. :=)

                       Mervi, Virve ja Teemu juoksivat varsin tasaisen oloisesti. Mervin viimeinen kilsa osui omalle loppuverryttelylle. Lyhyen aikaa pohdin, jaksanko vielä juosta Mervin loppukirissä mukana. Onneksi jaksoin ja sain vähän hjelpattua ystävää maitohappojen kuohutessa. Ilokseni huomasin vauhdin kiihtyvän loppua kohden ja juoksu näytti silmämääräisesti pysyvän hyvin kasassa.

                       Testipäivää oli kunnioittamassa Asko "Häkki-Ako" Häkkilä. Nivalan top10 maratonilla. Noin 2:55 on hänen maratonennätys. Itse Askohan tuumi muutama vuosi sitten, että: -"päälle kahen tunnin se on...eikö se niin oo monella muullakin". Hieno ote on tuolla legendalla urheiluun - ja miksei ihan elämään itseensäkin.

                     Kiitos juoksijoille ja Askolle! Seuratkaapa yhteislenkki-ilmoitteluja. Seuraavat testijuoksut ilmaantuvat pian sinne. Niitä tulee olemaan sekä tiellä että polulla. Ei muuta kuin kaikki rohkiasti mukaan.


LASKIAISSUNNUNTAIN 10KM TESTIJUOKSU


10km 

Mervi Vähäkangas        48:12   (eka 5km 24:03, toinen 5km 24:09)
Virve Närhi                   51:56   (25:21 ja 26:35)
Teemu Korpela             1:00:02  (28:48 ja 31:14)

5km

Onni Vähäaho        21:48  (eka 2,5km 10:58, toinen 2,5km 10:50)


Ps. Muistakaa ilmoitella vertikaalihelmikuu saldoja!!!!


Onni Vähäaho, Nivalassa 7.2.2016

1 kommentti:

  1. Kiitos Onnille ajanotosta ja loppukirittelystä. Tulipas hyvä harjoitus tälle päivälle.

    VastaaPoista