keskiviikko 17. helmikuuta 2016

PERUSKUNNON NOUSU

                       Ehjä talvi näkyy datassa ja vaikuttaa tietysti tuonne yläkertaan. Rauhallisuutena ja luottavaisuutena. Kuten eilen tuli kirjoitettua, nyt eletään määrän rasittamaa aikaa, jolloin suorituskyky on piilossa - odottaen kevään laitumia, jolloin jo pelkästään ilman lämpiäminen ja teiden sulaminen nostaa vauhtia. Toki silloin täytyy olla varovainen, sillä joka kevät nilkan seudut ovat olleet kovilla talven jälkeisen kovan asfaltin edessä.

                       En ole juuri vauhdeista kantanut isompaa huolta perustyön äärellä. Olen toki huomioinut, että suunta on oikea. Tänään havahduin, että perustaso onkin noussut merkittävästi aikaisemmista vuosista. Kova satsaus on alkanut kantaa hedelmää. Alla oleva taulukko matalantehon lenkeistä kertoo aika selvää hyppyä tälle talvelle, verraten edellisiin.JÄRVENKIERROT HELMIKUUSSA
maaliskuu


2016
2015
2014
2013

MATKA
23,4
22
25,2
22,1
KESKIKVAUHTI
5:36
5:54
6:04
5:38
KESKISYKE
121
124
127
131


                     Tuo 2013 on vauhdilleen lähimpänä, mutta on 10 sykepykälää isommilla tehoilla juostu, ja lisäksi maaliskuussa. Joten tuo tämän vuoden erittäin kevyen lenkin vauhti on suhteellisesti selvästi aikaisempia talvia kovempi. Toki tässä on alkanut Vk-reippaatkin heilahteleen mukavaa kyytiä aikaisempiin talviin nähden. Varmasti myös nopeuskestävyysvedot ovat lisänneet uutena ärsykkeenä kehitystä. Ehkä tunkkauksetkin (voima). Harjoittelu on ollut monipuolisempaa juosten. On ollut hankea ja polkua enemmän. On ollut ylipäänsä harjoittelua enemmän. Oikea, minulle sopiva rytmi on löytynyt. Tällä tarkoitan myös ilta-aamuvuorojen lopettamista. Harjoittelu on alkanut upota paremmin. Se on monesti pienestä kiinni. Nyt vain sitä kuuluisaa terveyttä. :=)

Onni Vähäaho, Nivalassa 17.2.2016

6 kommenttia:

 1. Kyllä sinun vauhdit on selkeästi nousseet. Ei oikein pysty enää sinun yhteisille lenkeille lähteen, kun suunniteltuja km-vauhteja katsoo niin jalkoja alkaa heti hapottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No keveitä lenkkejä ei voi ainakaan tehdä liian kevyesti :) Esim. noita I-SR2014 -reitin ns.etulenkkejä (n.26km) tulee tehtyä pääasiassa huoltavana/erittäin kevyenä.

   Poista
 2. Kyllä on kevyttä menoa ja lupaa hyvää kaudelle 2016! Onko ohjelmassa selvästi kevyempiä viikkoja jolloin määrää ei tule niin paljon vai pidätkö rasitusta tasaisesti melko korkealla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden vaihteessa tuli viisi yli 100km viikkoa joista neljä viimeisintä yli 130km. Nyt oon toista kiertoa menossa 2x +120km kovaa viikkoa + 1kevyt noin 80-90km viikko. Eli kaksi kovaa + yksi kevyt -rytmillä kutakuinkin. Kolmessa viikossa tulee tuolla tavoin noin 330-340km, joka on aika maksimi minulle, jos joukossa on - niin kuin on ollut - tehotreenit myös.

   Poista
 3. Vaihdit sitten kelin mukaan. Hyvää settiä. Kokkolassa nähdään missä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ajatella - oli Kokkolassa toukokuussa meillä mikä tahansa lopputulos niin elokuuhun asti virtaa jomman kumman verenkierrossa armoton revanssi henki 😜 PEP2016 57,5km kuninkuusmatka. Tulee upea kesä!!!

   Poista