torstai 2. kesäkuuta 2016

PEP2016 PITKÄN MATKAN PRIVAATTI MAISEMATInnostu - ja innosta muitakin mukaan! Jos tykkäsit videosta, jaa sitä eteenpäin. :)

Onni Vähäaho, Nivalassa 2.6.2016

4 kommenttia:

 1. 1.6. eväslistalla olit maininnut buranankin ?
  Siis harjoittelun tukena ?

  ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sentään - edelleenkään. Kaiken varalta on oltava mukana tuolla lenkillä. Saattaa muuten jäädä osaksi maisemaa (koko reitti herkkä laajoillekkin krampeille). Kuvauksissa tehdyt intervallit "herkistivät" valmiiksi arat lihakset jäyhkihstelemään.

   Ammatin tuoma asiantuntemus ja esim munuaisten tilan arviointi valmius vs. mahdollinen lääkkeen tarve silloin tällöin sitä vaativassa tilanteessa on turvallista. Mutta ei missään nimessä missään eväslistassa suunnitelmana vaan joskus se on vain viisasta ottaa kuin olla ottamatta.

   Buranaa käytetään toki paljon väärin ilman asiantuntemusta ja arviointivalmiutta onko keho valmis vastaanottamaan lääkkeen ilman isompaa riskiä. Osa saattaa ottaa tietämättään ison riskin. Suosittelen välttämään kaikkien särkylääkkeiden välttämistä urheilusuorituksissa koska KAIKILLA särky/tulehduslääkkeillä on tietyissä tilanteissa MERKITTÄVÄT terveysriskit, jopa peruuuttomattomat.

   Poista
  2. Toki noin, tiesinkin mitä vastaat, mutta kun sinulla on paljon uusiakin lukijoita...

   Poista
 2. Hyvä nosto, Pasi! Asiasta puhutaan liian vähän. Tämä on hieman tabu, mutta meidän lajissamme varsinkin kisoissa käytetään huolestuttavan paljon särkylääkkeitä. On surullista että joillekkin omat munuaiset ovat arvottomampia kisoissa kuin harjoituksissa.

  Toivottavasti tämä laittaa monet pohtimaan omaa suhdetta rasituksessa nautittuihin särkylääkkeisiin. Ja jos vielä ravistaa niin harrastajilla ja kilpaurheilijoilla on samat vaarat tässä asiassa.

  VastaaPoista