lauantai 11. kesäkuuta 2016

SIEVI TRAIL RUN 2016

                        Tänne oli tarkoitus kuntoutua osallistumaan Kokkolan 24h kisan jälkeen. No, Kokkolan kisa meni plörinäksi jo 9h kohdalla ja 18,5h känkkäilyn ja könkkäilyn jälkeen olin jo pukukopilla 133km retkeilyn jälkeen. Tuosta oli ainoastaan se hyvä puoli, ettei ehtiny jalkoja saada huonoon kuntoon, joten palautuminen olisi siltä puolen suotuisampaa.

                         Tässä on ollut nyt kuitenkin pian kaksi viikkoa allergia-oireita. Ilmeisesti männyn siitepölystä lähtöisin olevaa. Tänään on ollut oireiltaan helpoin päivä, mutta esim. aamun 5km heräilylenkin perään piti limaa "oksentaa". Olen kuitenkin kutakuinkin pystyn harjoittelemaan normaalisti. Tämä oli ns. kova viikko - ei määrällisesti alkuunkaan vaan tehollisesti. Maanantaina 21km Vk-pyramidi, Torstaina tonnin vetoja. Ja tänään oli tarkoitus rallatella Sievin metsissä Sievi Trail Runilla rentoa reipasta rapiat 17km. Tavoite oli juosta alle 5:30min/km keskarilla, eli niin ku nykyään asia kuvataan; sub530.

                         Sievin polkujuoksu-organisaatio Salmelan Pekan johdolla olikin saanut varsin mukavat kekkerit pystyyn mutti pitäjänä tunnettuun Sieviin. 136 osallistujaa teki tästä tapahtumasta varsin mukavanoloisen ja näyttävänkin. Hyvä Sievi!
                                  Pekka Salmela  Sievi Trail Run päällikkö

                        Reitti on varsin kovapohjainen 90%:sti, mutta runsas kivien määrä haastaa teknisesti. Nousumetrejä 17km tuli vain 150m, joten reitti on aika tasainen, kuten näillä huudeilla on tapana. Mutta sopivasti reitti vaati jaloilta rytmiä ja tuoreutta. Noita kumpaakaan ei ollut tänään allekirjoittaneella.

                        KISA


                        Lähettiin Jussin (SievinAshtonEaton) kans rintarinnan rupatellen matkaan. Naureskeltiin kun kärki painoi jo kaukana, että mekin mennään alle nelosta, joten eipä taijja tarvia kiristellä. Tänään olikin tarkoitus mennä vähän rennommalla otteella. Kun ei ollu ns. laittelu kunnossa piti vaan jhäykillä koivilla painella tasasta ravia vailla lentoa ja sähköistä rytmiä. Onnekseni alun säntäilyjen jälkeen muodostui hyvä vetopari, kun Sievin hiihtäjätähti Miia Säilynoja veti tasaisesti noin 5:08min kilsoja ylämäkivoittoisella alkupätkällä, jossa oli sitä kiveäkin ihan kivasti. Jussi oli siinä siis myös, samassa letkassa. Tuntui mieltä nostattavalta huomata juoksevansa samaa tahtia kilpaurheilijan kanssa.

                       Jossain 5km juottopisteellä Jussi ja Miia laskivat vauhtia ja innostuivat ryystämään hörpyn-pari. Minulla oli juomaliivi, joten olin hörppinyt siitä omaan tahtiin juostessa, joten jouduin letkan kärkeen. Ihmetyksekseni huomasinkin pian tulevan pienesti eroa Miian, joka sitten hieman jäikin. Jussi liimautui vielä tuossa vaiheessa samaan junaan kanssani. Jossain 7km kohdilla kuitenkin tuli teknisempi alamäkivoittoinen pätkä, jossa minun tanakka ruumiini liikahti sillä kyydillä alaskäsin, että Jussi vähän siinä jäi - ja taisi hänellä ollakkin jotain kengänsitomista tai muuta sellaista siinä samassa menossansa.

                      Vajaassa 9km sain Liedeksen Jarmon kiinni. Alle 3h maratoonari. Oli jotain ongelmaa vissiin. Jotain Jarmo tuumaili, mutta en kuullu ku korvissa humisi, kun vauhti oli niin hurja, tuulen vain ujeltaessa korvakäytävissä. Lähestyttäessä pururata-osuutta vedin pannut aika helpossa kivikossa. Vähän aikaa onnuin vasenta polvea ja tsemi nirhauma vasempaan käteen. Kuuluu lajiin. Vähintään kerran pitää kunnolla pannuttaa, muuten ei oo tosissaan juossu... Tosissaan - niin kyllähän tässä kovaan puolelle mentiin, vaikka vähän jäi lippaaseen. :)

                     Eka kiekka täynnä ja jälkimmäisen 6km kimppuun. 11km meni aikaa vain 57:08min. Se oli noin 3min vähempi kuin olin ajatellut. Kisafiilistä? No siihempä se loppu vähänenkin letkeys ja Jussi karkas. Oranssi paita loittoni ja loittoni. Niinpä keskityin vain ajattelemaan mukavia, kuten ympärillä olevaa vihreyttä. Loppumatka oli tasaista menoa. Hieman jäykkyys loppua kohden ylämäkikilsojen jälkeen taas helpponi ja loppu tulikin taas hieman inhimmillisemmällä jalalla.

                     Tasapaksua Vk-sitkeyttä ja hyvää tunnelmaa jäi tästä käteen. Pääsin vielä samaan kuvaan Sievin kilpahiihtäjätähden kanssa. 
 
                Samassa kuvassa hiihtäjätähden kanssa

                           Polkujuoksutapahtumissa ovat kaikki yhtä - niin kilpailijat kuin me kuntoilijatkin. Kaikilla on sama päämäärä: Liikkua reippaasti ja kävellä suihkuun hieman kankeasti. Siitä tulee hyvä mieli moneksi päiväksi.
                                   Ei liian tosissaan

                          Tästä on hyvä jatkaa kohti Elokuun PEP2016 kisaa, joka on omalla kohdalla loppukesän pääkisa. Yhden salakisan otan tässä vielä ennen peppiä, mutta ei siitä enempää. Yksi ennätys pitää käydä parantamassa :)

                          Sijoitus tänään 13:sta 42juoksijan 17,4km kilpasarjassa. Aika 1:30:59.  Eli meni sub530, ja meni jopa sub520 5:19min/km. Minun gps:n tuli 17,08km. Miesten sarjan voitti Myllylahden Matti. 4:22min/km keskarilla. Vähä päälle 1:13 ajalla.

                     Kohtaniemen pojat laidalla ja Matti keskellä

                          Naisten sarjan ykkönen oli Anna-Kaisa Saari 1:19:35 ajallaan.
                            Onhan se kepeää menoa huippuhiihtäjällä!!!


                        Kiitos hyvästä kisasta!

Onni Vähäaho, Nivalassa 11.6.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti