maanantai 11. maaliskuuta 2013

PÄÄMIEHEN SIEDÄTTÄMINEN

                        Eilen hädin tuskin jaksoin siirtää toista jalka toisen ulommaisen eteen. Pe & La harjoitusyhdistelmä veti mehut TARKOITUKSENMUKAISESTI aivan Él Finítto. Sekin oli tarkoituksenmukaista, että juuri ja juuri reenikykyiseksi palautuessani heitin päämiehen bussin alle, kuten KANADALAISISSA jääkiekkopiireissä tavataan sanoa. Tässä taas teille oppituntia yhdestä maailman hienoimmasta kulttuurista koskaan, kanadalaisesta jääkiekkokulttuurista. Se on jotain ainutlaatuista, se on uskontoni. Elän ja hengitän vaahteran lehdellä. Lemieux´n ja Crosbyn nimeen, Ámen!

                       Tänään oli ohjelmassa siis 24km AVAINharjoitus. 3km verryttelyä + 15km hieman maratontehoja keveämmin + 3km puolimaraton tehoilla + 3km verryttelyä (konttausta). Nuijjen pätkien keskarit oli 5:10/km + 5:02 + 4:39 + 5:45... Jos tuota nyt katsoo estraadin ulkopuolelta mistään sivujuonista tai edellisistä harjoituksista, päämääristä, elimistön tiloista yms. tietämättömänä niin oishan se päinselvää, jotta sanoisin, että nippa-nappa alle 3.30 menee T´lammilla 12pv päästä.

                       Jalat ei tosiaankaan olleet vielä palautuneet pe & la reeneistä. <-kahteen päivään neljä reeniä, joista kaksi maksimaalista rytkettä. Siihen nähden harjoitus oli aivan jees. Toisena pointtina ja PÄIVÄN TEEMANA oli päämiehen siedättäminen. Vedin reenin tarkoituksella nuivilla tarjoiluilla. Päämääränä ottaa tuntumaa etenemiseeen, kun kenties tankkivalo palaa ja lämpömittari hälyttää palokuntaa hätiin. Eli vedin tuon 24km/122min setin ilman juomaa. 11 ja 15km kohdilla otin geelin sentään. Valtava rääkki justiin-ja-justiin järkeenkäypällä etäisyydellä vasta olleeseen sairauteen mitaten. Tunnen itseni = kestän tämän, HYÖDYN tästä ja ennen kaikkea palaudun tästä kyllä. Ja heti reenin jälkeen 30min sisään vedin 5dl tuhtia lämmintä kaakaota + 1L Milbonan rasvatonta piimää + 2xmagnesia tabun + 1g C-vitamiinia. Tässä kuvassa myös harjoitusta siivittäneet poppivehkeet, jokka taijjan iskiä korville myös T´lammilla.
                       Eli toisin sanoen tämän päivän reenistä ei nyt voi vieläkään vetää mitään viiltäviä päätelmiä T´lammin tavoitteen järkevyyttä ajatellen. Sen sijaan tämän viikon perjantain AVAINharjoituksesta jo voi. Silloin on iltamassa vuorossa (2)2km + (6)5km + (2)1km + (6)5km + (1)2km. Odotan, että nuot 5km pätkät menee puolimaraton tehoilla vedettynä 4:2x -keskivauhdilla. En edes halua ajatella mahdollisuutta, että ei menisi. Noista 5km seteistä jälkimmäisellä aion lässäyttää viimeisen kilometrin kovaa. Siinä pitäisi kyllä kutkutella kovastikkin 4min rajaa. Senkin vielä kärsii tehdä. Olen nopea palautumaan ja ees viikolla on yllin kyllin löysäilyä ohjelmassa, jossa haetaan tilaa, missä tekee noin lievästi sanottuna pikkasen mieli joooosta.

                    Oli muutes hyvä tuo +6km baana tuosta Wanhan pirttirannan kätkölän puolipäästä lähtiessä Arolan marjatilan ohi ponnikanmäelle päin. Sitä hinkkasin ees taas. n.95-98% paljasta asfalttia. Oli mukava vetää ilman nastoja, ihan Pegasuksilla vaan. Kengistä puheen ollen harkihen vakavasti ottavani ton T´lammin talvimaran vielä Pegasuksilla, jokka on hivenen painavemmat, mutta toisaalta paremmin vaimentavat kuin minun ykköskisakengät, Asics Sky Speed 2:t. Tosin vedin noilla ykköskengillä 12h kisankin Joensuussa. No, täytyy vielä puntaroida.

                  Taktiikkakin on jo luotu, mutta paljastan (heh, heh) sen vasta lähempänä. En oikein tiiä, ketä tonne kisoihin on tulossa kahtoon??? Jos saan jonku heitteleen mun omia juomia niin auttais paljon. 1pll/kierros(yht.4pll). Tarkotus ois ottaa vauhista kaikki omat juomat. Tietysti ne ottais mielellään juotavan lämpösinä. Neljällä geelillä ja 2-3 suolatabulla menen muuten ton kisan. Järjestäjien juomapisteiltä hennon urheilujuomaa napata vauhista, jos osuu kohilleen. Muuten ois tarkoitus sellainen 3dl saaja omaa "taikajuomaa" kisan aikana/kierros.

                  Joo, kyllä tässä laillansa pokkaa kysyy, kun kahtoo noita kolmen viimeisen viikon km-kertymiä ( 36km,55km,64km). Ei tiiä itkiskö vai nauraisko? Onneksi edeltävät 2,5kk meni määrällisesti tasolleni erittäin hyvin, joten jaksetaan edelleen uskoa selvähköönkin SUORITUSKYVYN paranemiseen viimeisen 12 päivän aikana.

                Onko lukijoista ketkä lähössä T´Lammille??? Tietääkseni jokunen on tulossa. Kiva nähdä tuttujakin ennen ja jälkeen kisan. Tuskin matkalla näkee kuin vilauksen sieltä ja täältä.

                Perjantai-aamuna klo.5.15 ammattikoulun/Uikon risteyksestä lähtee perinteisesti varhaisaamun aamulenkki. Tuossa teemana on Toholammin viimeistelyharjoituksen vetäminen Janille. Mukaan otetaan mielellään muitakin. Lenkin pituus on 7,5km. Se tehdään seuraavasti: 2km (kilsat 5:40+5:20) + 1km palauttelua + 2km (5:30/5:10) + 1km palauttelua + 500m 4:50-vauhilla + 500m palauttelua + 500m 4:50-vauhilla. Sopis muillekkin??? MUKAAN VAIN!!! :)

Ps. Sidney Crosby tehtaili viime yönä 5 PISTETTÄ. Paikkoja ois ollu vieläkin useampaan. Aivan mieletöntä!!! Tässä Crosbyn tämän kauden eka puoliskon kohokohdat, huikea 7min pätkä!!!

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 11.3.2013

11 kommenttia:

  1. Oho, kahteen päivään neljä reeniä ja kaks kovaa.. Peli kovenee, kyllähän noista luulisi jotain tarttuvankin. Harmi kun omat työvuorot estää T´Lammin retkeilyn tällä kertaa liian tehokkaasti, mutta tsemiä sinne. Niin, ja aivan varmasti tossu nousee eri tahdilla, kun vain tuoreena pääset liikkeelle. Mie en epäile hetkeäkään, etteikö nuo vitoset mene suunnitellulla vaudilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3-vuorotyö on haastavaa. Par´aikaan ihtekki alottelen tässä kolmen yöhugin settiä. Huomenna läpsytelläänkin sitten alle 130 sykkeillä kapuloita hollille.

      Oispa ollu mukava nähdä jo T´lammilla. Ei Pidisjärvipiikki sopinut aikatauluun? = Puolimaraton 4.5.2013. Yhtenä lenkkinä.

      Ois kiva nähdä sinun tykitystä :)

      Poista
    2. Huonosti sopii sekin, niin työvuorojen kuin "ohjelmankin" puolesta, valitettavasti :( Vähän aiemmin ladon Iissä 27.4 puolimaratonin ennätykseni (itseluottamusta pitää olla) ja 1.5 piääkin sitten makustella 5km ennätys uusiin lukemiin Lohijärven Vappujuoksussa :) Pidisjärvipiikin aikaan on ylläty, yllätys, iltavuorot.. Tämmöstähän tämä vuorotyöläisen elämä on, reenit ja kisat pitää mahdollisimman pitkälle suunnitella vuorokalenterin mukaan. Onneksi tämä on kuitenkin vain harrastus :)

      Poista
    3. Näin - "vain" mukava harrastus, jota on kiva mukamaste tosissaan harrastaa. Tää on varmaan just niin kauan mukavaa, ku pysyy tietty virne ja veitikkamaisuus tässä hommassa = ei niin vakavaa, vaikka väliin niin dodista että :)

      Ps. Mielenkiinnolla ootellaan minkälaisin numeroin uudet enkkasi kirjootetaan.

      Poista
  2. Menee "vähän" hifistelyksi, mutta kannattaa vaihtaa magnesium sitraatti muodossa olevaan tuotteeseen. Googlesta löytyy lisätietoa aiheesta magnesiumoksidi vs magnesiumsitraatti. Huipulla on pienet marginaalit..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa... ISO KIITOS "Anonyymille". Eron väitetään olevan jopa suuren. Tänään ehdin just ostaan TAAS oksidia. Sitraatti kaupoille siis. HIFISTELYÄHÄN tämä sillei tosiaan on koko minun homma, kun laukka on niin kehenoa nylykkyä että ihan kauhistuttaa ku tuloo taas valosat kelit!

      Poista
    2. Minä oon käyttäny vuosien mittaan molempia magnesiumeja ja välillä on ollu pitempiäkin taukoja. En oo huomannu mitään eroa vaikka ei käyttäis kumpaakaan, silti vaan tulee kaiken varalta kuureja otettua.

      Poista
    3. Minä käytän Diasporal-magnesiumia. En tiedä kumpaa se on, mutta minuun se imeytyy parhaiten.

      Poista
  3. Kovat lääkkeet käytössä, mutta kova on ottajakin. Tsemppiä kisaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos +200km/24h mies! Milbona rules! ;) Ps. Kisakunnon kohenemista ootellaan = vielä lähempänä 100km marssivirettä kuin maralle tarvittavaa läiskettä.

      Poista