lauantai 15. kesäkuuta 2013

3.ONNIN KIERROS SEURANTA

                      Helpotetaan vähän, ettei tarvi kaivaa blogiviidakosta 3.Onnin kierros kisaseurantaa. Sovittiin seurantavastaavan kanssa, että hän laittaa TUNNIN välein tilannetiedot TÄNNE. Lyhennyksinä käytetään... O=Onni, F=Fredrik... Eli alustavien tietojen mukaan koko matkan juoksevat. Muista lyhennyksistä... 1h= yksi tunti jne.

                     Eli seuranta = KLIKKAA TÄSTÄ.

                     Päätin ihan näin aamuntunteina tehdä RADIKAALIN rytminmuutoksen. Sitä on ehkä hieman hankala kirjaimin selittää, joten käytän ilmaisuna videomateriaalia. Eli tänään mennään TÄLLÄ RYTMILLÄ!!!


                     Lahjoituksia (FI89 5291 0820 0868 71 ) ehtii laittaa vielä nyt viikonloppuna. Käyn lopettamassa lahjoitustilin tiistaina. Lahjoitustili on osuuspankissa, joten muista pankeista lahjoittavatkin ehtivät vielä mukaan. Osuuspankin tililtä lahjoittavat aina tiistai-aamuun asti.


Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 15.6.2013

19 kommenttia:

 1. Kaikki hyvin. Hyvin nukuttu. Akillekset on sulannu perus-jumi-tilaan, eli juostavaan tilaan. Lähden kuitenkin hieman vaimennetuimmilla kengillä = Nike Air Pegasus +28:lla. Oikein hyvät fiilikset! Sää näyttäisi olevan +11/+15 ja noin 6m/s oleva tuuli, sekä ajoittaista sadetta/kuuroja. Tästä vain lykkäämään lauantain ratoksi kotikaupungin ympäri hölkäten!!!

  VastaaPoista
 2. Hyvää matkaa !

  Jossain vaiheessa Onni tavallaan pyysi minua ilmoittamaan ns. virallisen oman tavoitteensa. Koska "kisa" on jo käynnissä niin annetaanpa kuitenkin nyt olla.

  Näillä pitkillä matkoilla tulos on varsin monien osatekijöiden summa - kyse ei läheskään ole aina kiinni juoksijan kunnosta.

  Alkuvauhti on ollut linjassa tavoitteeseen mutta matka on pitkä ja alkaa painamaan vasta parin maratonin kohdalla ...

  VastaaPoista
 3. Onni on juossut alkua vastoin tapojaan harvinaisen tasaisesti ja maltilla. 4h oli 43,4 km.

  100 km juoksun voi pilata innostumalla välillä 40 km - 70 km.
  Onni juoksee helposti yhden maratonin neljään tuntiin koska hänen vauhtivaransa riittävät mainiosti ja tämä vauhti on hänelle helppoa.
  Sensijaan tästä eteenpäin mitataan kestävyyspohjan riittävyys ja jalkojen voimaominaisuudet. Jos keho ei toimi alhaisella teholla 10 tuntia ei se toimi sitten kovemmassakaan puristuksessa. Joillakin 1 km vetoharjoituksilla ei tässäkohtaa ole mitään muuta kuin mielenvirkistyksellistä merkitystä. Kyse on ainoastaan peruskestävyyden riittämisestä ja kyvystä henkiseen puristukseen.

  Jos joku seuraajista harrastaa matematiikkaa ja laskee 5 h 56 km tasaisesti pelkän alkuvauhdin perusteella niin huomautan että huoltoon ja maaston vaihtelevuuteen hukkuu helposti muutama kilometri puoleen ja toiseen.

  Toivotaan voimia loppuun ja etenkin malttia seuraaville kolmelle tunnille.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä toivottelen, toivottavasti tuo ajoittainen sade ei kylmetä. Itselle se hiukan tuntui aavistuksen kalsealle, kun vaatteet kastuivat ja tuuli. Tosin aurinko lämmittää välillä pilvien raosta. Muutama kilometri kannustuksen ja hyvän asian vuoksi mukana (perässä....)

  Pirjo

  VastaaPoista
 5. 6 h ja 63,9 km, erittäin tasaista.

  Tässä kohtaa juoksija kokee ensimmäisen kerran alkavaa väsymystä.

  Unkarissa 6-päivän juoksussa Wolfgang Schwerk kertoi pystyvänsä juoksemaan 6 tuntia täydellä teholla. Ultrajuoksussa tämä tarkoittaa ihan jotain muuta kuin tavallinen kuntoilijan tavoite kerran kesässä ; maraton alle neljän tunnin. On oltava sinnikkyyttä ja yksitoikkoisuuden sietoa.

  Kun onni talvella leireili luonani Hämeenkyrössä kävimme hänen kanssaan ultraharjoittelun perusteita käytännössä läpi.
  Tuo 6 tuntia 63,9 km kertoo että kehitystä on tapahtunut. On tullut lisää juoksuvoimaa sekä matalatehoisen harjoittelun myötä myös kestävyyttä.

  Emme vielä nuolaise ennenkuin on tipahtanut. Matkaa on jäljellä vielä mutta näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 6. 8 h ja 82,3 km, etukäteen Onni kertoi että välillä 76 km - 81 km on sepelikiveä ja vauhti hieman laskee; se ei juurikaan näy ajassa juuri tällä hetkellä.

  Onnilla on aina kovat tavoitteet. Kova tavoite hipoo realismia - hyvä näin.
  Onni on julkisesti usein kirjoittanut valtavasta halustaan kehittyä ultrajuoksijana, pitäen kuitenkin aluksi maratonin ennätyksensä parantamisen jatkuvasti asialistalla. Tämä onkin oiva tapa lähestyä ultrajuoksua jossa nopeutta ei koskaan ole liikaa. Tällä tarkoitan juoksijan askeleen väljyyttä väsyneenä tuntikausien puurtamisen jälkeen.
  Ultrajuoksussa keho sopeutuu hitaasti suuriin juoksumääriin. Samalla kun keho sopeutuu tulee myös kasvaa ihmisenä ja nöyrtyä työntekemisen mentaliteettiin. Tässä tämä entinen keihäänheittäjä on kehittynyt eniten - ristiaskeleilla viivalle perkeleen kanssa ja riipaisu - ei onnistu ultrajuoksussa.

  Onnia lumihangessa juoksuttaneena tiedän että mies sietää harjoittelun tuskaa hyvin. Toivon kovasti että viimeisellä kahdellakympillä hän pystyy hyödyntämään talven oppeja mm. kehon asennon hallinnassa väsyneenä.

  Nyt ei saisi päästää vauhtia putoamaan.

  VastaaPoista
 7. Isossa kuvassa hieman lukuja kertymistä:

  ensimmäiset 3 h - 32,8 km
  seuraavat 3 h - 31,1 km
  pudotusta siis vain 1,7 km

  ensimmäiset 4 h - 43,4 km
  seuraavat 4h - 38,9 km
  pudotusta 4,5 km

  Luvut kertovat että menossa on ultrajuoksu vaikkakin Onni leikillisesti kertoi "hölkkäävänsä".

  Kyllä noihin lukuihin saa jo juosta. Kympin tunnissa juoksee sunnuntaihölkkääjäkin mutta vedetäänpäs niitä kymmenen peräkkäin...

  Tässä itse olen tehnyt päivän polttopuita ja odottelen Onnin juoksun maaliin asti ennen omaa saunalenkkiä - olen jo nyt erittäin tyytyväinen Onnin esitykseen koska pelkkien numeroidenkin valossa näen kasvun alkaneen.

  VastaaPoista
 8. 9 h - 92 km

  ensimmäiset 3 h - 32,8 km
  seuraavat 3 h - 31,1 km
  seuraavat 3 h - 28,1 km

  Jäljellä viimeiset 8 km. Puristaminen tässä vaiheessa tarkoittaa vauhdin säilyttämistä.

  Fredi kirittää takaa mainiosti !

  VastaaPoista
 9. Herrat maalissa. Onnittelut molemmille.

  Tänään siis saatiin paitsi polttopuita minulle myös kaksi mainiota ultrajuoksua ja vielä hyvän asian puolesta - voimme siis olla tyytyväisiä tähänkin ainutkertaiseen päivään!

  Onni 9,55.24
  Fredrik 10,15.24

  Matka molemmilla siis 100,7 km.

  Onni spekuloi aiemmassa postauksessaan 9,37 h loppuaikaa.
  Itse pidän itse matkaa paljon suuremmassa arvossa kuin pelkkää ajallista tulosta. Vain matkan varrella koetulla on merkitystä.

  Lämpimät onnittelut t. pasi ja kirsi

  VastaaPoista
 10. Vielä kiitokset kaksikkoa kannustaneille ja mukana juosseille.

  Itsekin olisin mielelläni osallistunut ainakin viimeiselle 40 km:lle mutta palautuminen Unkarin 6-päivän juoksusta ei anna siihen järkevää mahdollisuutta.
  Jatkuvuus vaatii siis joskus juoksun pientä rajoittamista vaikka kuinka mieli tekisi...

  VastaaPoista
 11. Hienoa Onni! Alle kympin se meni, niin kuin pitikin.

  VastaaPoista
 12. Onnittelut Onnille ja Fredille hurjasta suorituksesta!

  VastaaPoista
 13. Kiitoksia kaikille kovasti! +900 kävijää sivuilla eilen. Se on aika paljon. Se on iso arvostuksen osoitus. Juoksu kiinnostaa. Olen mielissäni.

  VastaaPoista
 14. Onnittelut! Määrätietoista on Onnin kehittyminen ultrajuoksijana.

  VastaaPoista
 15. Onnittelut molemmille hurjasta suorituksesta. Mukava oli reitti. "Löntysteltyä" tuli 30,4 km. Eksyin Ruuskankylänkaupan kohdalla (jossa muuten joku pariskunta odotteli sinua siinä klo 16.50 mutta sanoin että olet "aikapäiviä" mennyt tästä ohitse)Lähdin itse Poutapuhtoonpäin ja "löysin" itseni Haapavedentieltä. Mutta pääasiahan oli juoksu, hyvä mieli ja Mll:lle lähtee 30,40e :D

  VastaaPoista
 16. Kiitos, kiitos! Näyttäis kaiken aikaa hienoista idän-tai-lännepuoleista kehitystä tulevan. :) Reitti oli tosi komea ja kaikki juoksemassa olleet apuna. On hienoa nähdä, kuinka monet elivät hengessä mukana, sinäkin, Minna. Ja kuinka upean pitkiksen teitkään! Wau! Hienoa!

  Oliskohan sitten minun huoltomiehet riisuneet perästä merkkejä pois liian aikaisin. :( Kaikki nuolet oli vielä tallella, kun menin risteysten ohi.

  VastaaPoista
 17. Hilkka Suni oli veikannut minun toiseen e-mailiin aikaa 9.53.29. Lähelle meni sekin, vaikkei Vip-lippuihin aivan riittänyt.

  VastaaPoista