lauantai 1. elokuuta 2015

KOLME VIIKKOA STARTTIIN

                      PEP2015 kisan piti olla itselleni osallistumisen puolesta hyvällä lykyllä "ehkä-kamaa". Unkarin 6vrk juoksun MM-kisojen jälkeen ei ollut realistista asettaa vakavia tavoitteita suomaisessa maaperässä kiemurtelevaan, reilun 56km, Iso-Sydänmaan vaellusreitin kiertoon. Oikeastaan koko loppuvuodelle jätin tilan palautumiselle. Silti ovi on ollut raollaan avoimesti, sillä eihän minulla ollut aikaisemmin noin pitkistä suorituksista palautumis kokemuksia. Kaikki ovat kuitenkin yksilöllisiä, ja jokaisesta kisasta palautuminen on yksilöllistä.

                      Uskomaton on tapahtunut. PEP2015 kisaan on aikaa tasan kolme viikkoa. Olen tuntenut juoksussa vahvoja piirteitä viimeisen reilun viikon ajan. Olenkin ällistyksekseni huomannut palautuneeni. Reilun viikon takainen I-SR2014 koko lenkin (eli pep2015 56km lenkki) kierto oli sen verran vahvaa tekemistä, ettei epäilyille jäänyt enää sijaa. Kaikki tapahtui sittenkin sangen pian. Olen myös henkisesti voimaantunut - palautunut. Olen nälkäinen. Janoan pep2015 -kisasta kovaa tulosta, joka kohdallani on 8h alitus. Merkit viittaavat jopa 7h45min -aikaan, jos tulkitsen itseäni oikein. Siitä kovemmista ajoista ei uskalla ainakaan ääneen haaveilla.

                      Nautin tulevasta tilaisuudesta täysin rinnoin. On aivan sanoinkuvaamatonta päästä raastamaan meidän talkoovoimin tehdyllä, voitanee sanoa, rakkaalla reitillä. Tunnen suurta tarvetta niistää itsestäni kaiken ulos. Tunnen vieläpä, että kropassa on vara lypsää. On vain oltava valmiina I-SR2014 -reitin haasteisiin. Väli 13-30km. Se pitää päästä ilman kramppeja. Veikkaan, että 56km matkalaisten suurin haaste on krampit. Kisaan täytyy tulla vetreänä. Rajut lähestymiset on aika lailla tuhoon tuomittuja. Ainakin omalle tasolle kovien aikojen suhteen.

                      Ennakko-ilmoittautumisa on alkanut tippua. Nyt jo 17 ja tahdin odotan kiihtyvän. Sunnuntaina 16.elokuuta täytyy ilmoittautua viimeistään 56km matkalle. 10,5km ja 25km matkoillekkin voi ilmoittautua ennakkoon, mutta niihin voi ilmoittautua myös vielä kisapaikalla. Kisa sivuihin voi tutustua lisää tästä.

                      Syksy pepin jälkeen on vielä auki. Todennäköisesti yritän maltillisesti kaivella vähän Vk-aluetta parempiin kuosiin. Se ei ole helppoa todella pitkän matalatehoisen jakson jälkeen, joten ylilyönteihin ei ole varaa. Katsotaan mitä kivaa Syksyltä löytyy. Joensuun 12h hallijuoksukin on mielessä. Yksi vaihtoehto. Myös Karhunkierros ois kiva käydä kierasemassa. Entä Vaarojen tuplamaraton. Ohjelmaa on tarjolla. Mennään tuntemusten mukaan.  Ensin kuitenkin PEP2015.

                       Hyviä treenejä kaikille ja toivottavasti nähdään Pyssymäellä La 22.8.2015 :=)


Onni Vähäaho, Nivalassa 1.8.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti