keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

VERTAILUT EI MAIRITTELE

                    On usein tullu hegumoitua erilaisilla vertailuilla aikaisempiin vastaaviin harjoituksiin, joista on ollut luettavissa hyvää kehitystä, eteenpäin menoa. On tärkeää tasapainon ja erilaisten tilanteiden tunnistamiseks osata ja uskaltaa tehdä vertailuja myös silloin, kun vertailun tulokset näyttävät miten heikossa kunnossa ollaan aikaisempaan nähden.

                    Vertailu tuli mieleen eilen illalla tehdessäni kovaa vertikaalitonnia matolla. Kovaa siksi, että se on kova reeni. Sitä ei ainakaan meikäläinen pääse helpolla. Matolla ei tule alamäkiä. Ehkä se siksikin on kova. Kanssareenaajat joutuvat näkemään liki 2h tiukilla olevaa, hieman ylipainoista hölkkääjää nauttimassa itsensä rääkkäämisestä.

                    Alla oleva vertailutaulukko näyttää kuinka hyvin reeni puri marras-tammikuussa. Kehitys oli kerrassaan upeaa. Samalla voidaan nähdä kuinka paljon kunto on laskenut paleltumavamman johdosta tulleen tauon vuoksi. On hyvä muistaa, että ensimmäisen kahden viikon aikana paleltumavamman hoidon alkuvaiheessa kaikki arkiliikuntakin loisti poissa-olollaan, ei vain reenit. Olin lähes vuodelevossa kaksi viikkoa. Senkin jälkeen meni kolme viikkoa supistetulla arkiliikunnalla ja olemattomalla reenillä. Vasta viisi viikkoa tapahtuneen jälkeen olen aloittanut jonkun sortin harjoittelun. Edelleen jalkaterien iho laittaa haastetta, eikä ihan satalasissa voi paahtaa menemään.

                   Nyt alla oleva taulukko on erittäin lohdutonta kertomaa. Toki tiedän, että aikaisempien vuosien aikana tehty pohjakunto auttaa minua pääsemään ainakin lähelle tuota joulu-tammikuun tasoa ehkä syksyyn mennessä. On hyvä muistaa, että olen pian 43-vuotta. Tein lujasti töitä ja etenenin todella hitaasti omassa kehityksessäni. Minulla ei ole lahjoja juoksuun. Siksi kehitys on ollut hidasta, mutta sitä on ollut, koska olen harjoitellut 500tunnista yli 600tuntiin usean vuoden ajan. Kun vuosien työllä kasvatettu hedelmä lipsahtaa repussa olevasta reiästä kohti vuosia kiipeämääsi vuoren rinnettä alaspäin, ei sen luokse löydä hetkessä. On tehtävä töitä samalla tavalla kuin tähänkin asti. Nokan päästäni voi nähdä hien tippasevan tulevina kuukausina. Kaksi asiaa ratkaisevat: Halu ja Tahto. 

vertikaali-tonni
vauhti


matolla 14km
juoksu

marraskuu
1:52:40
3km


8:03min/km
4:17min/km


keskisyke 136
keskisyke 159

joulukuu
1:42:08
lumipolku 7km


7:18min/km
4:41min/km


keskisyke 134
keskisyke 163

tammikuu
verttitonnit
I-SR2014


ulkona
etulenkki 26km
5:09min/km
keskisyke 158

helmikuu
paleltuma
paleltuma


vammasta
vammasta


toipumista
toipumista

maaliskuu
1:54:17
Perjantaina


8:10min/km
tulossa


keskisyke 138
5km kovaaOnni Vähäaho, Nivalassa 8.3.2017          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti