torstai 11. huhtikuuta 2013

11 PÄIVÄN PUTKI POIKKI

                      Sensaation hakuiset lukijat joutuvat pettymään. En ole ryypännyt 11 päivää putkeen. Korkki on ollut kiinni nämä 11 päivääkin, kuten niin monesti muutoinkin. Sen sijaan olen juossut nyt 11 päivää putkeen. Tässä tilastoa juoksuputkesta:

1-11.4.2013 (11 päivää)

* 265,2km
* 17 lenkkiä
* Keskivauhti yhteensä @5:36 (osa kilometreistä hitailla, lumisilla poluilla, joissa vauhti jopa @9:00 -luokkaa.
* Keskisyke yhteesä 132
* Kulutus +15 800kcal

* Jakson harjoituskisat
   # 3.4. Tuiskula 1,6km maantiejuoksu @3:53
   # 10.4. Tuiskula 2,25km maantiejuoksu @3:52

                     Olen päässyt muutaman kerran yhteen jakson tavoitetiloista = juokseminen voimattomana sekä henkisesti että fyysisesti. 3-4 lenkillä oli huokailua ja tuskailua = taikkeri tätä hommaa, ei tässä oo mitään järkeä -fiiliksiä. Olen siis päässyt tietyllä tavalla käymään ainakin lähellä kestävyyteni rajoja, sekä fyysisten että henkisten. Hirveästi ei ole jaksanut ajatella 24h pidemmälle. Se on ollut myös avain jaksamiselle. Olen elänyt ns. tätä hetkeä  - enkä vaivannut päätä tulevilla. On ollut kuitenkin kova rasti pysyä +400km/3vko:a tahdissa. Käytännössä 20km/päivä - ihan joka päivä. Kokeilkaa. Uskaltakaa. Menkää rohkeasti kohti omia rajoja. Siellä kohtaa varsinkin tunnetiloja, joita et koskaan muutoin saa kokea. On oltava rohkea, uskaltaakseen käydä noilla rajoilla, enkä tarkoita niinkään fyysistä kestämistä vaan henkistä. Sitä on vaikea selittää. Se täytyy itse katsoa.

                Olen tarkoituksella haalinut näitä kilsoja etupainoitteisesti. Viime viikolla tuli 171km, tällä viikolla tulenee 130-140km. Keskiarvo vaade on 135km, joten viimeiselle, kolmannelle viikolle jää jo selvästi keveämpi kuorma. Tämä on osittain kalenterillinenkin vitsaus, mutta myös tarkoituksenmukainen. Tästä ajetaan kroppaa ensi viikosta alkaen pikku hiljaa keveämmälle kuormalle. Viikolla neljä, 9 viikon valmistautumisjaksolla terwamaratonia kohden, on vuorossa erittäin kevyt kuorma = n.50-60km juoksua ja paljon muuta, aivan muuta elämää.

               Kaikki näyttää pirun hyvältä, jos pääsen tältä määräjaksolta ulos ehjänä. Se on iso sana. Mitä kaikkea se tarkoittaakaan, jätetään se osaksi bloginlukijoiden mietintään ja vastuulle... Vaivojakin on ollut pitkä liuta, mutta kaikki on selätetty, vaikka välillä on näyttänyt pirun pahaltakin.   Hyvällä huumorilla painetaan - ja sitä hitto soikoot tässä tarvitaankin. Matti Nykäsen sanoin: -"En tiiä, mutta kiirettä pittää", kun häneltä kysyttiin mahdollisista lapsuuden aikaisista ADHD-oireista.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 11.4.2013

7 kommenttia:

  1. Joo, täälä on ny kans rajoja haettu ja sohvalta katellaan ku muut hölkkää.. On tämä jännä laji, väliin tuntuu, että iha kaikki on mahollista ja sitte hetken kuluttua oot telakalla. Seuraavaan blogipäivitykseen sitte aiheesta enemmän, mutta ny pitää täällä antaa kintun toipua iskutuksista. Ihan pienestä kummasta en oo reeniä koskaan kesken jättäny, tiistaina piti jättää. Vasen jalka lasahti alta.. No, jospa selviäis pikku krempalla ja tauolla. Nyt tuo mokoma ottaa sentään jo alle. Hienosti oot keränny kuntoiluyksiköitä taas, koetas ny pysyä ehjänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan kiesus. Ja sulla on ollu tossu niin hyvällä lennolla että. Jospa pääsisit säikähdyksellä. Toivossa on hyvä elää, Toivo on pitkä mies - tapasi isävainaa aina sanua.

      Kaikenlaista vaivaa ollu täälläkin - ja on parhaillaankin. Tänään taas tuo oikean jalan nivunen äityi, joka parani, kun annoin sille 3.4. maantiekisan. Luotan, että tuo tuosta tokenee taas aika nättiin. Kyllähän nämät vaivat on erittäinkin mahollisia, kun rajoja haeskellaan. Muutoinhan oltaisiin vain kaiken aikaa mukavuus alueella. :)

      Tsemppiä!

      Poista
  2. Kowa Olet.

    Pysy ehyenä, Tympii resuna lukia näitä kilometrejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toipumisia! Aika resuna tässä ollaan välistä tälläkin puolen. Kova laji. Tsemppiä!

      Poista
  3. Kovat on kilometrit, mutta kova on äijäki! Haatana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aattelin muuten startata lauantaina 50km lenkuralle klo.15 vaikka vähissä sateliskin, kunhan ei kaatamalla. Täytyy myöhemmin tänään testailla, miten sadeviittaa istuu varustukseen = Extreme jutut kiinnostaa - ja säähän saattaa tehdä haasteen. Toivotaan tietysti, että ennuste kääntyisi parempaan ja päästäisiin kullin huvassa gelissa ravaamaan.

      Poista
  4. Hyvällä keskivauhdilla pystyt hölkkäämään. Tätä vauhtia, kun mennään, niin syksyllä Vierumäellä tulee hirmutulos.

    VastaaPoista