torstai 4. huhtikuuta 2013

NIVALAN OULULAINEN NIVALASSA JUOKSEMASSA

                  Äärimmäisen helposti sisäistettävä otsikko kertoo siitä, että jo reilu kuukausi sitten sovittiin Sorvalan Juhan kanssa, että heitetään tällä päivämäärällä joku yhteislenkki ja käyään Uikossa saunassa. Tänään oli puheiden ulosmittauksen aika. Jussi saapuikin hyvällä ilmeellä paikalle!

                 Pari päivää sitten sovittiin, että kierretään tuo Nivalan kuuluisin, VALTAVIN vesistö, eli pitis-olla-järvi, toiselta nimeltään Pidisjärvi ympäri hölkkäillen. Eilen iltamassa Jussi sitten ehotti, että hölkättäis eka kymppi kevyesti ja sitten loput vähän reippaammin. Just-just, ajattelin mielessä. Määräjaksolla tulee Oulusta 1.34 -puolimaratonaari kierrättään minua järven ympäri. Nauratti, kun mielessäni kelailin... loput vähän reippaammin. Heh, heh, aattelin, jotta hyvä jos lähellekään 5min vauhteja pääsee, kun olin saanut pitkästä aikaa jopa reisilihakset tuntumaan +84km saldolla 3pvn aikana. 
                Siinä sitten reilu 4km pisteltiin tosi kevyttä hölkkää, joku @5:30 -kyytiä ja sitten pidettiin 3min venyttelytauko, jonka aikana kello kävi - näin sovittiin. Sitten taas hiimailtiin kevyttä menemään reilu 5km vauhdin vaivihkaa nousten tuonne @5:10 tasolle. Sitten tuo nuori mies merkkaili reittiämme ja oli kovin janoinen. No, itsekin join toki, mutta... Joo, sitten jatkettiin. Helppoa hölkkää mentiin, mutta vauhti vähän huomaamatta nousi kaiken aikaa... 5:00.. 5:07.. 4:59.. 4:51.. 4:29 <-Tuon kilsan päätösvauhti oli @3:44. Tuntui kyllä yllättävän helpolta tuoksi vauhdiksi. Sitten piti taas juua. Oulussa ovat immeiset janoisia. Täytyy ottaa oppia = joka rummun nokassa huikat, heh, heh.

               Sitten sovittiin, että vielä pari kilsaa vejettäis vähä reippaammin ja loput höllättäis. Seuraavat kilsat juomatauon jälkeen menivät 4.47 ja 4.27. Ihan hyvää vaihtelua perusnitkutukseen. Tuon 4.27-kilsan lopussa vauhti @3:43. Oli se helppo juosta, kun oli niin hyvää seuraa. ISO KIITOS Jussille! Näitä enemmän niin ihmiset pelastuu. Koko setti 22,2km, keskisyke 136, @5:18 <-liikkeellä olo aika.

              Lopuksi kahviteltiin ja syötiin banaanejen lisäksi näin: 
              Eli oli ihan palautusjuomatkin lenkuran jälkeen. Yleensähän juon piimää, mutta piti nyt näin juhlavieraan kunniaksi tempasta Uikon laarista Gainomaxit. Lopuksi käytiin vielä saunassa ja kylmä-altaassa, joiden KUVAT epäonnistu. Sori!!!

              Eipä mitään, tästä määräviikko jatkuu huomenna klo.4.45. 107km on nyt tälle viikolle kasassa = viikko on siis startannut liikkeelle. Teretulemast yhteislenkeille, vaikka heti huomen aamusta. Mennään varmaan noin @6:00 -kyytejä. Tarvittaessa hitaampaakin.


Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 4.4.2013

4 kommenttia:

  1. Isot kiitokset "mittatilauslenkistä"! Oli kyllä laadukas lenkura - ainakin mulle. Ja tätyy kyllä sanoa, että on sulla vauhti kiihtymässä hurjaan tahtiin, ku tollasten määrienkin jälkeen alle nelosta rullas niin kevyesti (raahaten minua perässä)! Lenkin jälkeen sekä keli että miehet olivat todella aurinkoisia!

    Tsemppiä treeneihin ja kesän koitoksiin!

    -js

    VastaaPoista
  2. No siellähän treenit maistuu ja matka taittuu, vaan eipä se ihme ole. Kyllähän se harjoittelun tulos näkyy, ja varmasti tulee näkymään tulevan suven juoksukisoissakin. Kyllä mekin vielä jokin päivä jonku yhteislenkuran heitämmä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti heitämmä. Viimeistään 15.6.2013 Nivalan ympärijuoksussa, mutta enpä pistä pahaksi, vaikka aikaisemminkin. Ollaan ainakin Terwamaralla samassa kisassa, mutta se ei kyllä ole millään muotoa "yhteislenkki". :)

      Poista