perjantai 26. huhtikuuta 2013

ENNÄTYSMURSKAJAISET

                  Lievästi sanottuna hirvitti lähtä ruimimaan maantiejuoksuihin. Mutta kun olin vast´ikään peräänkuuluttanut pitkin eettereitä, jotta sais väki osallistua ESTOTTA näihin hölkkiin niin eihän sitä parane sitten ensimmäisten joukossa perääntyä, hä!

                Kahtena eelluspäivänä oli ollut hieronta. Pohkeeni oli niin jäkissä, jotta ne oli ihan setsuuria sitten tänään kahden HUIKEAN käsittelyn jäliltä. Kuten tietysti asiaan kuuluukin, kun hieronta oikein nasahtaa kohilleen. Aamusella siinä kävin varovaisesti Janin kanssa keveitä mäkivetoja napsimassa puolenkymmentä tsipaletta. Oli kyllä niin voimattomat jalat että. Kuinkas muutenkaan. Ja hierontojen jälkeenhän on hyvä ottaa ensten vähän kevyesti... eikö vain?

                Eipä siinä mittään. Sittenpä olikin KOKO PÄIVÄ shoppailua Ylivieskassa ensiluokkaisessa seurassa, kun oma vaimo oli priorisoimassa päivää. Saatiin kyllä vedettyä LOISTO päivä. Vaimo osaa nämä(kin) hommat. Ruokakin oli ensiluokkaista. Mukaan tarttu myös uudet kisakengätkin, jotka on tarkoitus tässä lähipäivinä ajaa sisään. Jos vaikka ehtisivät jalkaan Pidisjärven ympärijuoksuun.  Niken lunarspeed+:t. Eli tollaiset n.230g keveet pelit:


              Tietysti toi shoppailu-walk ottaa aina kinttuihin. Ei oo vieläkään niin kovaa kuntoa, ettei ottais. Heti piiiiitkän päivän jälkeen oli pakko laittaa jäät kinttuihin, kun niitä edelleen särki niin perk...sti hierontojen jäliltä - ja shoppailun. Sain koivet sen verta turraksi, jotta kävin hätäseen pari kilsaa verkkaamassa. Heh, heh - ei ottanut koivet oikein alle. Oli niin hassun tuntuiset jalat ettei paremmasta väliä. Mietin kovin, miten näillä juoksee, kun ravi on lähempänä laukkaa - eikä edes kiito sellaista.

              Lähettiin kuiten-niin tyttären kanssa katsoon, mitä ilta tuo tullessaan. Jospa tuota ennen hämärän tuloa ehtis maaliin. Äitikin tuli yllättäen kahtomaan skaboja. Tyttöä mummun läsnä-olo innoitti ja hän jaksoikin pinkoa juosten melkein koko matkan. 575m aikaan 3.33 @6:10. Entinen enkka parani huikeat 13 sekuntia! Melkoinen veto.

             Sitten oli meidän vanhempien vuoro plus Jurvelin Aleksi sujuttelin kolmitoistavuotiaisssa. Lähtösykkeet oli hyvästi +100, joten latinkia taisi olla. Mukana oli meiän sarjassa Minä, Tuomas ja Keijo. Lähdin latomaan hieman Tuomaksesta jääden. Jalat oli jotenkin oudot edelleen. Keijo kuulosti tulevan jossain perässä. Ensimmäisen kierroksen (800m/kierros) loppupuolella Keijo kuittasi ohi, enkä kyennyt seuraamaan. Jalat oli jo aika voimattomat. Eka kiekan väliaika kuitenkin lupaili kovaa aikaa, mutta se ei paljon lohduttanut, kun jalat oli niin voimattomat.

              Eka tonni täyttyi ajassa 3.31. Eli sekendillä uusi enkka. Taistelin jotenkiinsa loppuun holtittomilla kintuilla, saaden pienen loppukirinkin (omasta mielestä) aikaiseksi. Sykkeet jäi normaalia alemmas = keskari 161 ja maksimi vain 167. Johtuu noista hieronnan pehmittämistä jaloista. Eihän tämä mitään hieronnan jälkeistä idealihölkkää ollut. Tulipahan kuitenkin ruimastua. 5.51 @3:39. Oma edellinen enkka parani 10 sekuntia. Se oli sittenkin KOVA yllätys, kun jalat toimi niin PASKASTI. Ilmeisesti harjoittelu on kuitenkin sen verran purevaa, jotta eteenpäin mennään. Ja mukava tietää, että tässä jäi nyt vielä kehittymisvaraa. 

              Ens viikolla lähen "vain" tyttöä tsemppaan, enkä ihte juokse, kun seuraavana päivänä on Pidisjärven ympärijuoksu = puolimaraton.

             Tänään oli tosiaankin HUIKEAT ennätysmurskajaiset ja aivan YLLÄTTÄEN. Nivalan Keijollakin tuntui olleen tosi kiirusta koko päivän. Silti pappa kaasutteli 14SEKUNTIA nopeammin kuin viime vuonna parhaassa maantiejuoksussaan!!! 5.27 @3:24 Äijä paranee kuin viini vanhetessaan. Keijolla on edessä vielä monta hyvää juoksuvuotta. Miksi hellittää, kun kehitys on vaikeankin talven jälkeen edelleen veretseisauttavaa tasoa. Hattua päästä!

             Kaiken kukkuraksi kisan ykkönen, Aholan Tuomas päästeli 4SEKUNTIA alle oman entisen enkkansa. Nyt jo melkoisen huikea siivu = 5.07 @3:12. On se mahtavan näköistä menoa! Tuomaskin valitteli reisien tukkoisuutta. Silti entinen ennätys oli paperia. Aivan käsittämättömän huikeaa menoa, vaikka kukaan ei tuntenut oloaan likimainkaan freesiksi.

           Harmi, että Tuomas koki reitensä niin tukkoisiksi, ettei uskalla niillä sunnuntaina 10km testiä tulittaa Karvoskylällä. Mutta tulukaapa KAIKKI muut paikalle!!! Edelleen olin nimittäin melkoisen pettynyt osallistujamäärään tämänpäiväisissä juoksuissa. LISÄÄ PITÄÄ saaja väkeä liikkeelle. ROHKEASTI vain mukaan! Kaikki näyttää aina hymyilevän. Tämä on hauskaa hommaa.

Maantiejuoksut 26.4.2013 Tuiskulassa

T7 575m:    1. Jasmin Vähäaho Laki/NU 3,33 @6:10

T9 575m:    1. Anni Niku NU 2,46 @4:49, 2. Emilia Jurvelin NU 2,48 @4:52.

T11 575m:    1. Oona Eerikkilä NU 2,21 @4:05, 2. Emma Palola NU 2,23 @4:09, 3. Nanna Hautamäki NU 2,36 @4:31.

P9 575m:    1. Nikolas Hautamäki NU 3,15 @5:39.

P13 1,6km:    1. Aleksi Jurvelin NU 6,44 @4:13.

Miehet 1,6km: 1. Tuomas Ahola NU 5,07 @3:12, 2. Keijo Nivala NU 5,27 @3:24, 3. Onni Vähäaho LK 5,51@3:39. 


           Sunnuntaina NÄHDÄÄN!!! 
 Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 26.4.2013           

6 kommenttia:

 1. Pitää tulla kattoon testiä että saadaan vähä tunnelmaa aikaan. Maantiejuoksuissa oli silti vähäisestä osanottaja-määrästä huolimatta mahtavat kannustusjoukot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu. Yleisö eli kisan vaiheita yhtä kiihkeästi kuin brassit vetävät samba-karnevaaleja. Iso apu. Kiitos.

   Poista
 2. Perhana, 11 segundia pieleen. Alku oli lupaava, mutta liian kova... ehkäpä paremmalla vauhdinjaolla?????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saanu konetta (hierotut jalat) käyntiin alussa eikä lopussa. Näissä ois tarkoitus koittaakin läikyttää soppaa hellalle, mutta ei oo vielä saanu (määrät) niin paljoa irti, jotta se olisi ollut edes mahollista. Hauskoja rykäsyjä - ja hyviä levelin venyttäjiä. Uuuh, kullin hauska ju-tuuu. Mamu, mita touhua!

   Poista
  2. Kunnon hieronta vetää meikäläiseen niin löysäksi, että menee melkein viikko palautua hieronnasta. Ensimmäiset pari lenkkiä menee aivan piloille. Vain kerran olen koettanut ottaa vetoja hieronnan jälkeisenä päivänä ja silloin ei kulkenut mihinkään. Tonnilla jotain 15 sekenttiä pois siitä, mitä piti yrittää!!!

   Poista
 3. Hyvin oot kyllä hieronnan jälkeenkin saanut kopistella. Jos tässä ihtensä vielä jaloilleen saa, niin ei tarvi Terwalla ku katella hetken selkää lähtösuoralla :)

  VastaaPoista