maanantai 27. toukokuuta 2013

YÖTTÖMÄN YÖN MAASTOJUOKSU RETKI +72KM

                    TO 20.6.2013. Klo.18 LÄHTÖ KYÖSTIKALLION KOULUN VIERESTÄ - TÄSTÄ. Eli Juhannusaattoa vasten yöllä järjestän OHJATUN YÖTTÖMÄN YÖN maastojuoksuretken nivalan monenkirjavissa maastoissa. Tarjolla on ainakin asfalttia, soratietä, hiekkatietä, nurmiteitä, heinäteitä, polkuja, metsää, ojien ylityksiä, nevoja/soita, penkereitä, kalliopolkuja, hiekkaa, mutaa... kaikkea mahdollista. Reitti on suorinta mahdollista reittiä mitattuna n.72,2km, mutta käytännössä tulenee joku n.74-75km, kun reitillä on joitakin lyhyehköjä suunnistuksellisiakin osuuksia. 

                    Retkelle uskaltaa lähteä turvallisuuden puolesta, sillä otan matkaan mm. puhelimen, jossa on tarvittaessa topo kartat käytössä, jos suunnistusosuuksilla tulee ongelmia. Ja suunnistusosuudet eivät siis ole juuri 1km pidempiä. REITTIIN voi tutustua TÄSTÄ. Lisäksi otan matkalle varavirtalähteen, josta lataa 3kertaa puhelimen tai sykekellon. Sellaisia, n.20e maksavia aparaatteja saa mm. Nivalasta Päivärinnalta vai mikä Asko se on. Aparaattiin tulee monenlaista liitäntää ja piuhaa.

                   JUOKSUretki on siis määrä tehdä pääasiassa juosten. Alustavana ajatuksena on mennä ALUSTA ASTI energiaa säästävällä juoksu+kävely rytmillä. Riippuen osallistujien kunnosta ja halusta niin ajattelisin rytmiksi 7min hölkkää + 3min kävelyä. Moni vähemmän pitkiä matkoja vaeltanut voi ihmetellä miksi pitää alusta asti ottaa kävelypätkiä, mutta matka kertoo kyllä sitten miksi.  Edelleen riippuen mukaan lähtevien kunnosta ja halusta niin arvioisin matkan kestoksi 12-15h = n.5-6km/h keskivauhdiksi, joka on 10-12min/km toisin ilmaistuna. Uskoisin, että tuo arvio pitää. Perillä, Kyösti Kallion koulun pihassa olemme siis takaisin KOMEASTI juhannusaattona n.klo.6-9. Siitäpä sitten on mukava lähteä makkaran paistoon ja heran syöntiin!!??!!

                  Reitti on haastava, mutta ERITTÄIN mielenkiintoinen, juurikin haastavuuden, sekä monenkirjavaisuutensa ansiosta. Olen viime syksynä mennyt ison osan tuosta reitistä kaverin kanssa. Nyt reittiä on muutettu juostavampaan suuntaan. Reitillä on silti edelleen siis myös suopätkiä, jossa lenkkarit ja coretexitkin kastuu aivan varmasti. Hitaimmat suokilsat tulevat painumaan varmasti päälle 20min, mutta vastaavasti teillä on eteneminen taas helpompaa. Kumppareilla ei kannata lähteä juoksemaan, joten SUOSITTELEN vain valitsemaan kengiksi vähän vanhemmat lenkkarit tai nastalenkkarit, jotka saa sotkeutua ja kastua. Sama suositus myös vaatteiden osalta. Kesä kuivaa minkä kastelee slouganilla.

                    Juomakätköt on n.26,5 ja 49km kohdalla. JUOMAREPPU on melkein pakollinen, sillä riippuen repusta, sinne menee 2-3litraa juomaa.  Ylikuormaa kannattaa kuitenkin välttää, jotta pystyy juoksemaan. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan särkylääkettä, puhelin, kyypakkaus ja tarvittaessa muitakin lääkkeitä/tarvikkeita, joita katsoo aiheelliseksi ottaa. JOKAINEN TULEE REISSULLE kuitenkin lähtökohtaisesti OMALLA VASTUULLA.

                  Matkaa tehdään tietysti varsinkin matkan edetessä retkikunnan kunnon ja halun mukaisesti. Sanoisin, että retkelle uskaltaa lähteä, jos on asenne kohdallaan (ei esim. vierasta kastumista) ja juossut vaikka viimeisen vuoden sisällä esim. puolimaratonin ja pitänyt kunnostaan kohtuullisen hyvää huolta. Jokainen toki osaa parhaiten itse arvioida oman soveltuvuuden.

                  Eli rohkeasti vaan ilmoittautumaan mukaan!!! Tämä on ilmainen reissu. Ja todellakin tarkoitus on edetä tuolla juoksu+kävelyrytmillä naatiskellen. Retkeen voidaan väen halutessa nimetä jokin makkaranpaisto taukopaikkakin. Esim. Pykyn autiotupa 44km kohdalla tai joku muu, jos jollain on ehdotuksia.

                  Jos joku asia tästä infosta jää epäselväksi niin ota rohkeasti yhteyttä tai laita kommenttia. Vastaan mielelläni.

   LOPUKSI teen tähän listaa, minkälaisella varustuksella ITSE lähden matkaan (Lista on jokaisella hieman erinäköinen ja tämä vain yhtenä variaationa varusteita miettiville).

* Tavalliset juoksusukat
* Vanhat juoksulenkkarit/nastalenkkarit (Xtirot tai IceBugit esimerkiksi)
* Pitkät kesätrikoot
* Säärystimet (Suojaa nilkoja ja sääriä kaikenlaisilta asioilta) ->>>
* Sään mukaan yläkerta. Tojennäkösesti erittäin ohut ja tietysti hengittävä pitkä trikoopaita
* Kävelysauvat <-Ovat verraton hyöty esim. suolla edetessä. Suosittelen
* Joku päähine ehkä. Riippuu taas kelistä. Tarvittaessa hanskatkin.
* 2-3L juomareppu. (Malto,vesi,mehu,suola seosta)
* Elovena keksejä, geelejä, suklaata ja suolakeksejä. Minkä verran arvelee 12-15h aikana tarvitsevansa. Pikkasen kannattaa arvioida ylitse. Muistakaa myös, että mukana kannattaa kantaa vain järkevä määrä. Loput matkan varrelle kätköihin, jotta eteneminen on miellyttävää.
* Juomaa vien kätköihin n.20Litraa. Plus makkaraa n.49km kohille.
* Puukko
* Astma ja särkylääkkeet
* Idealsidosta tapaturmia varten
* Wc-paperia
* Puhelin + varavirtalähteet
* Sykekellon
* Tarvittavat kartat (osa reitistä tuttua, joten koko matkalta en tarvi karttaa) Muiden ei tarvi ottaa karttoja.
* Kyypakkaus (KAIKILLE pakollinen)
* Sääskimyrkkyä
* Otan mukaan yhden kylmäpakkauksen.
* Tuomaripillin <- mm.S.O.S-tilanteisiin
* Vaihtovaatteita ei kannata mielestäni ottaa/raahata mukaan, sillä kaikki kastuu kuitenkin.
Yöttömän yön vaelluksen Pelastuspisteet hätätilanteiden varaltaPISTE 1 (30,5km) Ketopellontien pää... PISTE 2 (n.34,0km) Murtojärvi... PISTE 3 (n.41,0km) Iso-Juurikka Reisjärven puoleinen pää... PISTE 4 (n.49,0km) Mutkalampi pohjoispuoli, Lahnajärventieltä tulo....

Kun tulee mieleeni niin täydennän listaa. Kyselkää ja ilmoittautukaa mukaan. :)

MUKAAN ILMOITTAUTUNEET:

JYRKI LESKELÄ
ONNI VÄHÄAHO
JANI JYRKKÄ (tojennäkösesti osan matkaa) 
ARI TIMONEN 
VIRVE NÄRHI

KIINNOSTUS TUNTUU LISÄÄNTYVÄN - ODOTELLAAN LISÄ VARMISTUKSIA :=)


Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 27.5.2013

7 kommenttia:

 1. Eipäs se ihme, että sie jaksat sinnitellä maaliin maratonillakin, kun tällaiset "retket" on liki arkipäivää. Pitääkin muuten maksaa osallistumismaksu Onninkierrokselle muistin aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä molemmat vanhemmat tekee 3-vuorotyötä, joten rakoja on harmittavan vähän. Nyt tässä kohtaa 100km juoksun jälkeen onkin poikkeuksellisesti vain 5päivää väliä tähän juoksuretkeen, joka kylläkin on matalatehoinen. Samalla tämä on itselleni täsmäharjoittelua syksyn päätähtäintä kohden - Vierumäen 24h kisaan. Kehitettävää on joka alueella.

   Poista
 2. ... ei liity viestin sisältää, mutta näkyvyyteen. Jälleen tuossa välillä oli pari viikkoa, ettei viestit päivittyneet, mutta tänään alkoi taas näkyä listoilla viestien päivittyminen... Mystistä on inter-web-netin maailma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin asian. Jännästi jää jumiin välistä. Nyt purkautui asteittain. Palvelimet eivät taida pitää blogistani ;)

   Poista
 3. Hieman kiinostaisi osallistua mutta töiden puolesta ihan auki, jos tulen niin ajatus että lähiseudulta max tunti joku piste asuntovaunulle johon voisi perheen/lapset raahata odottamaan, esim Kalajokikaan ei hirveän kaukana. Laitoin varalta j-foorumiin privaattiviestillä yhteystietoja. Sama tilanne kuin sinulla että edellisviikonloppuna on ankara jotos myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkasärkille n.73km vaelluksen lähtöpaikasta, eli vähän alle tunnin matka. Jään mielenkiinnolla odottamaan. :) Ps.Täytyypä käyä siis foorumilla.

   Poista
 4. Yöttömän yön retkelle lähtee nyt ainakin siis kaksi. Minä ja Jyrki Leskelä. TIETÄÄKÖ MUUT vielä omasta osallistumisesta? To 20.6. lähetään siis klo.18 KyöstiKallion koulun eestä. Voitas koittaa kokoontua lähtöpähkäilyyn vaikka 10-15min ennen lähtöä. Käydään läpi, onko kaikki ok.
  Aluksi on suunnitteella lähteä 7min jutusteluhölkkää + 3min rentoa kävelyä -rytmillä. Sitä voidaan sitten muutella tarpeen mukaan vaikka kävely + ryömintä tasolle, jos tarvis. Makkaroita voitas paistella 44km tai 49km kohilla.
  Mukaan vain muutkin empivät! Yllä olevassa blogissa olennainen.

  VastaaPoista