torstai 27. helmikuuta 2014

VUODEN EKA TONNI & TULEVAA

                     Mitäpä tässä. Viime päivät oon toipunut viime viikon ryppäästä ja sen jälkeisestä viihdeillasta. Ryppäästä jäljellä ovat vielä lähinnä hieman arat akillekset. Tuo asia on kuitenkin hallinnassa ja jalat toipunevat siitä hiljalleen. Muutoin on nukuttanut normaalia enemmän, joka johtuu enimmäkseen toipumisesta kovan harjoittelun jälkeisestä juhlimisesta.

                    Yhtä kaikki - elämää - tänään tuli täyteen 1000km hölkkää alkaneelle vuodelle.
 Klikkaamalla kuvan saa isommaksi...

                     Määrät kasvaa kaiken aikaa. Oon lisäksi saanut pitkään olla terve, lko. pieniä lihasvamman poikasia tammikuussa. Harjoitettavuus kehittyy. Viime kesänä en kestänyt hieman vähempää määrää. Nyt tämä määrä on tullut aika helposti määrään nähden. Näen kuitenkin vielä paljon kehitettävää. Hyvä niin, sillä muutenhan voisi sanoa vain, että "hmmmmm" - ja kääntyä takaisin. Eli eteenpäin, sanoin mummo lumihangessa. Tänä talvena mummollakin on ollut kevyttä. Lunta ei ole juuri ollut.

                    Sepä harjoittelusta. Ei siinä ihmeempää. Perusmeininkiä kohden menossa ryppään ja kevennyksen jälkeen.

                    Tulevasta. 

                    La 15.3.2014 klo. on tarkoitus käydä maastolenkillä. Se on myös tuolla yhteislenkkien listalla, joten ei muuta kuin mukaan tuonne monenalaiseen maastoon rämpimään. n.25-25,5km on matkan pituus. TÄSSÄ kartta lenkistä. Lenkille kannattaa tulla hurtilla huumorilla, sillä voisi melkein taata, että sukka kastuu. :) Lenkillä mennään perinteisesti mukaan tulevien toivomalla vauhdilla. Rytminä voisi olla n.13min hölkkää + minsa-kaksi kävelyä/juomista samalla naukaten. Jotenka teretulemast UIKON ETEEN La 15.3. klo.6.00!!! 

                   Joitakin on joskus ärsyttänyt, että järjestämäni yhteislenkit menevät samoille päiville kuin muut yhteislenkit. Voin kuitenkin tuohon todeta, että tarjoan vain mahdollisuutta tulla mukaan minun harjoituslenkeille. Lenkillähän voi - ja oisikin hyvä - käydä pari-kolmekin kertaa/päivä. Harjoittelen lähes joka päivä ja tarjoan mahiksia tulla samoille lenkeille monta kertaa/vko niin väkisinkin tulee myös päällekkäisyyksiä. Lisäksi mulla on aikataulullisesti hankala 3-vuorotyö. Siksipä laukkaankin tuolla tiestöllä millon-sun-sattuu... Mielestäni pääasia on, että immeiset kävis jossain lenkillä esim. viikonloppuna, ei sillä, missä tai kenen lenkillä. Iloitkaamme siis jokaisesta tossun jäljestä, missä niitä ikinä näkyykin!


                  Maaliskuu.

                  Maaliskuussa aion tehdä yhden suorituksen. Se on joko Su 23.3. juoksu Iisalmesta-Nivalaan (n.129-130km) mahdollisimman nopeasti. Tai Toholammin talvimaraton La 29.3. <-Se taas menee joka tapauksessa enempi "pumpin" matkaseurana, sillä en ole harjoittelut maratoneja varten, joten siellä voin tehdä vain pitkän Vk-reenin lappu rinnassa... Mutta noista korkeintaan toisen juoksen. Noita Iisalmi-Nivala -juoksu saumoja ei ole montaa, joten se on sitten painettava talla pohjaan, kun osuu säät kohdalle. Aion juosta nimenomaan aloittaen sunnuntaina, koska silloin on tuolla tiellä liikenne hiljaisinta. Lähtö aika tulee olemaan klo.3.30. Huoltomieskin saattaa olla, joka nopeuttaisi paljon tuon välin ravaamista.  Tavoite on tulla tuo väli alle 16h:ssa. 

Lähtö; Iisalmi, Koljonvirran taistelijanteos:
 
Maali; Nivala, Tillaripatsas
 
 
Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 27.2.2014

2 kommenttia:

  1. Hurjasti tuloo kilsoja, mie oon vaivoin saanut rapiat 600 kasaan ja siinäkin on ollu jo ihan nokko tekemistä, Cosmos rokkaa!! Lähteeks Pumppi mille matkalle, mulla on myös tuo Toholampi harkinnassa peruskuntokauden päättäväksi testruniksi, kahtellaans :)

    VastaaPoista
  2. Oikeaan suuntaan... "Pumppi" on puhunut ½maratonista?? Se voisi olla ahdistavaa nylykkästä puolikasta tällä "vauhtikestävyydellä", joten pareen on ihte nylykyttää Vk-pitkä maran muodossa, JOS menen tuonne juoksemaan. Riippuu tuosta Iisalmi-projektista, eli säistä lähinnä. Toki saatan lähteä "pumpin" juoksua kannustaan katsojana/tsempparinakin. Eli ehkäpä T´lammilla nähdään.

    VastaaPoista