sunnuntai 23. lokakuuta 2016

POLKUJUOKSUN VOIMA

                        Ilma on utuisen hämärä, vaikka päivä on jo puolessa. Lämpötila on yks tai kaks - tuuli kaks tai kolme. Läsnä on tunne, jossa yltät melkein koskettamaan pilviä yläpuolellasi. Tunnelma on taianomainen - taivaalta voisi hetkenä minä hyvänsä laskeutua yhtälailla räntää kuin Saara Aaltokin.

                       Näen ympärillä hytiseviä, mutta suut vehnäsellä olevia ihmisiä. Nämä ihmiset ovat tulleet kokemaan polkujuoksun voimaannuttavan otteen. Kuulen vain positiivista puheensorinaa. Paikalle on tullut jopa katsojia. Havahdun kaikesta tästä: hei, ihmiset ovat tulleet ulos, vaikka aurinko "loistaa" poissa-olollaan! Nämä ihmiset eivät ole antaneet sään masentaa - vaan he ovat masentaneet sään iloisilla olemuksillaan. Pian olisi taas tarjolla ilmaista poskipunaa.

                       Lähtö on kuin kevät olisi tullut uudelleen. Riemuiten kirmaavia jalkoja, iloisesti viuhtovia käsiä suuntaa kohti polun johtamia metsäisiä elämyksiä. Vuorivuohikellojen kilkattaessa tanner tömisee ja kaikki energia siirtyy osaksi metsää. Siirryn hieman häpeällisesti neljän rattaan päällä ystäväni kanssa kuvaamaan riemukasta ihmisnauhaa syvälle metsän katveeseen - sinne, jossa ahmakin oli todennut aikaisemmin kesällä polun hyväksi lenkkeillä. Mikä alkukantaisuuden ja kuuluvuuden tunne kulkea luonnon kanssa samoja polkuja aina yhä uudelleen ja uudelleen.

                      Iloisena virtaa irti päässeet nauttijat ohitsemme. Ikähaitarin ollessa tänään 15-75 -vuotta. Kaikenikäisten karnevaalit - eikä tarvi liioitella, liiaksi sanoja sommitella. Nivalan suunnistajat olivat järjestäneet tällä kertaa nämä karnevaalit, jossa yhdistyi jälleen upeasti luonto ja ihmiset. Tämä, jos joku on sitä polkujuoksubuumia - buumia, johon ei ole edes matalaa kynnystä - tämä on buumia ilman kynnystä. Kynnyksetöntä liikkumista yhteisösssä, jossa jokainen tukee toistaan. 

                      Matkana oli 14km kaunista polkua luonnonhelmassa, hieman kärrytietä ja soratietäkin, mutta paljon pidempi matka hymyä, iloa ja mielihyvää. Kuin kruununa kaikelle tälle, alkoi lopuksi vielä satamaan sitä räntää. Sen sijaan Saara Aaltoa ja X-Factoria joutui odottamaan laskeutuvaksi illalla telvisioon.


NiS Syyspolkujuoksujen tulokset näet TÄSTÄOnni Vähäaho, Nivalassa 23.10.2016          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti