keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

AAMUYÖN 3h HARJOITUKSESSA TÄHTIVIERAS!!!

                       Jukka Keskisalo yllätti iloisesti juoksemalla pari kierrosta minun ja Ylimäki Lassen kanssa meidän aamuyön 3h ultrajuoksuharjoituksessa. Tosin Jukan oli hankala sovittaa omaa maailmanluokan askelrekfvenssiään meidän könyämiseen, joten Jukka juoksi takaperin pari kierrosta. Kiitos seurasta!

                         Eilen olin iltavuorossa. Kotona olin noin klo.22. Nukkumassa n.klo.23. Wc:ssä n.klo.01, Herätys n.klo.4, Juoksemassa klo.5.01. Unkarissa yöt ovat lyhempiä ja mukavuusaste oletettavasti matalampi, eikä se johdu (pelkästään) siitä, että Janne kuorsaisi liikaa.

                         Harjoitus epämukavuutta, joka oli määrä tehdä erittäin kevyesti. Siinä auttoi mitä suurimmassa määrin Lassen läsnäolo. Molemmat sai mitä haki. Kierrettiin 900m lenkkiä 3h. Matkaa kertyi 24,5km. Keskisyke oli 106, joten alan laskemaan itseni pian terveeksi. Ensimmäiset 1,5h nousi aika reippaasti limaa ja homma yski kirjaimellisesti. Jälkimmäisellä 1,5h ei limaa noussut ollenkaan ja hengitys oli taas vapaa. Tämä taisi jäädä plussalle. Kiitos myös Lasselle!

                         Lainaan vähän Pasia. Minustakin tuntuu, että ei ole tullu vielä vuodelle 2015 oikein harjoiteltua. Tämä on ollut tällaista ulkoilua, toukokuun odottelua. Toista  se on saatara soikoot Keminmaalla!!! Marko on juossut pian (vai joko?) 1600km tälle vuodelle, se on n.400km enemmän kuin Nivalan lihavanpojan rasvanpolttohölkät. Siellä on määrissä kasvamassa uusi ForrestG, suomalaisen ykkösversion painiessa ilmeisesti edelleen vammojen kanssa. Harrille suuri kiitos innoittajana. Hänen persoonallinen blogi sai minut aikanaan aamulenkeille ja tuplaamaan harjoittelun. Tsemppiä Harrille!

                       Eipä tässä muuta. Ulkoillaan ja odotellaan toukokuuta. Niin taitaa tehdä moni muukin, tavoitteesta riippumatta.
 Onni Vähäaho, Nivalassa 1.4.2015

6 kommenttia:

 1. Eka lause hätkähdytti, mutta että takaperin ja sattumoisin aprillipäivän aamuna.
  Hyvä Cosmos!!!

  VastaaPoista
 2. Jukka huumorimiehenä oli helppo valinta aprillipilan kohteena. :) Muutoin tekstissä oltiin asialinjalla.

  VastaaPoista
 3. Heh, aika kova aprillipila, en edes heti tajunnut! Hyvin meni läpi ;)

  Onko taktiikka Unkariin jo selvä? Päätin olla hengessä mukana ja juosta samaan aikaan kovimman juoksuviikkoni koskaan, 7 x 21km. Jos tekin jaksatte niin kai tällainen perusharrastajakin jaksaa edes tämän verran. Tsemppiä Onni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Kyllä taktiikka on selvä, hyväksi todettu ja simppeli. Hieman muutan sitä viime syksyn 100h (4vrk) juoksusta. Aluksi kierros hölkkää ja kierroksen täyttyä noin minsa kävelyä, eli noin 4,5min+1min aluksi ja sitten siitä suurin osa noin 5min + 1min -rytmillä...

   Radalla kerrallaan n.1:45h - 2:00h. Huolto ja sama uudestaan. Joka toinen tauko alustavasti lyhempi ja joka toinen tarvittaessa hieman tarkempi (pidempi).

   Hommahan alkaa paikallista aikaa klo.12 (Suomen aikaa klo.13). Eka päivä siis lyhyt, mutta vrk vaihtuu aina siis klo.12 sikäläistä aikaa, joten tietysti kaikki vrk ovat yhtä pitkiä sielläkin ;)

   Päivärytmi: Päivä alkaa n.klo.5. Päivä loppuu n.klo.24-01. Väliin jää noin 3h unta kenties. Tarvittaessa muutetaan, mutta tällä lähdetään.

   Hienoa kuulla, että otat tuollaisen komean ryppään samaan aikaan. Eli 147km/vko. Sehän on myös sama kuin Snookerin maxim break. Tsemppiä lenkkeihin!

   Poista
  2. Huoltotauoista vielä: Siellä ei lueta annaa eikä kotiliettä vaan huolletaan ja ehkä 5min pidetään jalkoja koholla, eli kaikki toiminta tähtää mahdollisimman pikaiseen paluuseen radalle. Huoltotauot tod.näk. noin 20-50min, riippuen tarpeesta.

   Jyrki Leskelän ohje puhuttaa: "-Pidä lihas lämpimänä". Tuohon uskon.

   Poista
 4. Olipa harmi ettei EM = Keskisalo ollutkaan mukana ,( voi, voi rähmän kietävä) , ja mä luulin!!! .Oisin luulut aprilli-pilaksi ,Jos ois ollut joku rastienpolkia/hierontakyyppäri messissä. PS. Opettele Unkarin perus-
  sanosto siitä on hyötyä.

  VastaaPoista