tiistai 29. maaliskuuta 2016

MATKA ULTRAPOLKUJUOKSIJAKSI OSA.1

                          Huomasin "yllättäen", ettei ole mitään palaa tiellä, joten siirryin poluille. No oikeasti tietysti kutsumuksesta - siitä, kun kanervan tuoksu löytää hajuntunnistuskeskuksen ja suo laittaa hien virtaamaan ja paarmat kiinnostumaan sinusta.

                          Tiellä ei ole palaa. Olin toissapäivänä 5km testijuoksussa. Juoksin hurmoksessa elämäni parasta vauhtia. Eka kilsa 3:46min. Kärki meni eka kilsan 3:10min. Olin tuossa neljäntenä, jojo oli jo mennyt. On se raakaa? Ei mitään palaa! Miten polulla? Heh,heh... ei se taida olla sen helpompaa! Siellä kärki pakenee puikkelehtivillakin poluilla alle nelosta pusikkoon. Kun käännät oikealla kädellä mutkan takana ensimmäisen pajun oksan huomaat olevasi taas jojossa, poissa kärkikahinoista. Ei se ole helppoa polullakaan - pärjätä siis.

                          Poluilla taso alkaa olemaan aika tajuton. 4min kilsavauhilla ei tee mitään. Se laittaa harjoittelemaan. Miksen minäkin, jos muutkin. Eikös sen pitäisi olla mahdollista, vaikka sitten hieman naivisti uskoen. Aina kun luulee kehittyneensä hieman ja pääsevänsä lähemmäs edes B-osaston massaa, siellä Ansion Henrin takana niin saa vetää itselleen melkoisen hörönaurut. Lukaskaapa tämänkin velikullan harjoitusviikosta!!! Aivan mieletöntä settiä ja lopuksi mara mäkisessä maastossa juomaliivilla 2h49min. Hallelujaa ja viimeksi. Kyllä tässä ollaan ihan taputteluosastoa.

                        Ei ole palaa tarjolla täälläkään. Ainakaan ilmaista. Silti aion ainakin kiusata pep2016 kisaan tulijoita täällä meillä Pyssymäellä :=) Ehkä käyn kastelemassa ne suot vielä varalta. Meillähän on väliaikalähtökisa. Ehkä reitti pehmenee allani kärkimiehille sen verran, että saan siitä hieman tasoitusta. Nyt oon kuullu että on sellaista kaveria tulossa pitkälle, että voittoaika uhkaa alkaa vitosella. Siinä, jos ite saa etunumeron seiskasta kutoseksi. Ei mitään palaa. Mutta onhan tämä vaan eri hauskaa. #posea #posea

                     
Onni Vähäaho, Nivalassa 29.3.2016    

2 kommenttia:

  1. Pitääkö tuo ihan vetää treenileiri pyssymäellä sitten kesällä että olisi mitään mahkuja päästä Extreme kunnialla läpi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen läpi pääsee noin kovakuntoinen kaveri millon vaan. Podiumille halutessaan on etua tietää reitin sisältö, ja ennen kaikkea miten se jakautuu. Vaikka olet kyllä sen verran kova ukko, että taitaa mennä hana auki koko matkan ;)

      Poista