lauantai 7. syyskuuta 2024

SYKSY TARJOAA UUTTA KULMAA

              Syyskuu on tarjonnut vielä sangen lämpimiä päiviä ja paikoin syys sekavia ampiaisia - olen kuullut. Itselläni lämpimätkään ei ole enää palauttaneet pyöräilyintoa, joten olen pääasiassa vain juossut omat liikuntani. Tarkoitus onkin tuossa viikon päästä juosta puolimaraton koe mielessä pienessä yhteistapahtumassa. Tosi jännä kokeilla - ja vieläpä tiejuoksuna. Ainakin jos perille jaksaisi ja bonusta, jos alle kahden tunnin.

            Enää 27 päivää NHL kauden alkuun. Kyllä se tuo pimeyden lisääntyminen laittaa jotenkin kaipaamaan tuota NHL maailman seuraamista. Taas on ennakkoja ja uutisia tullut katsottua ja luettua melkoisesti. Ja muisteltua mihin viime kausi päättyi. Vaikkapa Auston Matthewsin 69 maalia, Connor Bedard 61 pistettä ja Florida vei sen ison hopeisen kannun.


               Kesä on monellakin tapaa niin erilaista aikaa vs talviaika. Talviaika on enempi sellaista rauhoittumista. Tunnelmaa ja hiljaisuutta - maahan tippuvien ja kangistuvien lehtien kahinaa. Arkisempaa, mutta samalla niin justiin sitä, missä sielu lepää. Uteliaana kohti tulevaa. Parasta matkaa kohti uutta parhautta, tulevaa kesää 2025 - matkaa, jossa NHL:n luulen pitävän huolen mielen viihtyvyydestä. 


             Pitkästi ei tarvi kirjoittaa, jos saa asian tiivistettyä. Ja tuossa se tuli, joten isompia lässyttämättä parasta mahdollista syksyä kaikille! 


Onni Vähäaho, Nivalassa 7.9.2024