tiistai 30. kesäkuuta 2015

PUOLIVUOTIS KATSAUS

                    Vuodesta 2015 on kulunut tänään puolet. On aika katsoa hieman minkä verran on tullu tehtyä treeniä ja mitä muuta on puoli vuotta tuonut tullessaan.

                     Viime vuonna tammi - kesäkuussa harjoittelua kertyi n.301h. 

                     Nyt vastaavalla aikajanalla n.319h.
                    <-Juoksua 2510,6km... Harjoittelukävelyä 104,8km... Hiihtoa 25km... Pyöräilyä 76,7km... Kävely on ollut lähes 100% sauvakävelyä I-SR2014 vaellusreitillä.

                     Harjoittelin tarkoituksenmukaisesti vähemmän ennen Unkarin 6vrk kisaa kuin aikaisempana vuonna, mutta tietysti Unkarin kisassa tuli juostua vastaavasti 6vrk aikana noin 75 tuntia, joka on tietysti laskettu tässä yhteiskertymään. Vastaavasti olen harjoitellut nyt kesäkussa odotettua enemmän, peräti yli 45h. <- Juoksua 308,3km.. Kävelyä 35,5km.. Pyöräilyä 14,6km...

                     Moni on kysellyt Unkarin kisasta palautumisestani. On mukava, kun ihmiset välittävät. Vaikka olen hanakka laskeen leikkiä niin silti olen ollut tosissani, kun olen todennut, etten ole palautunut, enkä voi vielä aloittaa normaalia harjoittelua. Totta on myös se, että olisin halutessani voinut yrittää palautua viisaammin, harjoittelemalla hieman vähemmän ja järkevämmin. Kesäkuu on ollut siis tavallaan itselleni lahja Unkarin kisasta - vapaata juoksemista ja harjoittelua fiiliksen mukaan.

"Harjoittelu" viikot juoksun osalta Unkarin kisan jälkeen:

 Vko.21: 44,5km Juoksua..
Vko.22: 50,3km Juoksua..
Vko.23: 56,1km Juoksua..
Vko.24: 70,1km Juoksua..
Vko.25: 103,8km Juoksua..
Vko.26: 78,3km Juoksua... (plus yli 10h muita lajeja -> Sauvakävely + Pyöräily)

                     Ajoittain olen yrittänyt tehdä järkeviäkin harjoituksia, jopa viikkoja, mutta aika ei ole vielä kypsä normaalille tosi harjoittelulle. 6vrk juoksukilpailusta palautuminen kestää tietysti pitkään. Se, että olen toipunut ylipäänsä jotenkinsa juoksenteleen on jo sinänsä hienoa. En ole ajatellut mitään aikaa, paljonko menee, kun palautuu. Se olisi mielestäni aika mielipuolista heittää mitään arvioita, sillä en ole aikaisemmin juossut noin kovaa ja pitkää kisaa.

                    Joten juhlat jatkuu. Koitan silti tehdä joka viikko palauttavia harjoitteita suurimman osan - tavallaan pitää näin jonkinlaisen järjen juhlissani.
                     Toiveena olisi, että voisin juosta edes jotenkinsakin ehjän polkujuoksukisan 22.8.2015 Nivalan polkujuoksukisassa, Pyssymäki Extreme Polkujuoksu 2015. Toivomme, että ihmiset löytäisivät kisan, sillä olisi hyvä saada tällekin alueelle oma isompi polkujuoksukisa. Reitistöhän on meillä varsin persoonallinen ja erittäin hyvin merkattu ja hoidettu. Käyttöaste reitillä on iso, joten polku kehittyy nopeasti myös uusilla polku-osuuksilla.

                     Ennen Elokuun kisaa juoksen yhden varttimaratonin kaverin tapaamisen yhteydessä. Tietysti haluaisin mennä kuin aropiru, mutta katotaan nyt mitä jalat sanoo. Vasen polvi on vähän rajoitellut vauhti-intoa ja viimeistään (ikuisesti?) jumiset reidet on tyrehdyttänyt viimeistään vähäisenkin, orastavan vauhdin tunteen.

                     Lopuksi voisin todeta, että tänään mietin vaellusreittiä raivatessani, että olenhan jo 41vee, joten jos ei juoksu ala enää kulkemaan niin onhan se kiva hifistellä tuota meidän vaellusreittiä priima tikkiin. Pointti: Minulle juoksu on vain yksi osa elämää. Pärjäisin varsin hyvin ilmankin. Ois vaellusreittiä, NHL:ää, biljardia.. jne. noin niin kuin harrastuspuolella, perheen kanssa vietetystä ajasta puhumattakaan. Joten varsin tasapainoisella mielin olen aloitellut kesälomaani.

                     Hyvää kesää kaikille, sillä nythän se alkaa!

Ps. Muista ilmoittautua Kapinapolkujuoksuihin ja PEP2015.

        NIVALAINEN HARRASTEMUUSIKKO - KUIN SAKARI KUOSMANEN - VAI TÄ?


Onni Vähäaho, Nivalassa 30.6.2015            

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hienolta tuo itsellesi antama lahja. Ja polkujuoksut houkuttaisivat mutta ovatpa vaan kovin väärällä suunnalla :) Olen itse nyt ryhtymässä ensimmäistä kertaa "tapahtumajärjestäjäksi" isomman yhteislenkin merkeissä polkujuoksun parissa ja on mielenkiintoista seurata miten paljon sinäkin olet saanut aikaan ultrajuoksun ja muun lisäksi. Annetaan polkujen johdattaa!

    VastaaPoista
  2. Näin tehdään. :) Tsemppiä järjestely hommiin. Se on mukavaa, kun tykkää ja oikein ottaa. :)

    VastaaPoista