perjantai 12. elokuuta 2016

MYNTHONIA JALOILLE

                       Keskiviikkona nousukunnon huuman tuoma euforia kuivui kuin kaste lehdeltä helle-aamuna. Viimeisellä helpolla polkureippaalla tein liian tutussa kohtaa liian luottavaisen arvion ja vedin kunnon lipat, kaatuen vasemmalle kyljelleni. Lenkin lopun ajan tuntui jonkunlaista kiristystä vasemmassa jalassa reisi-pakara-lonkkalinjalla. Hyvin nopeasti lenkin jälkeen selvisi, että olin saanut siipeeni. Piriformis (lonkkanivelen ojennusta säätelevä lihas) oli arka liikkeille ja myös takareisiä kiristi huolella - kuten oli kiristänyt jo aiemmin muutaman päivän ajan, ja oli todennäköinen altistava tekijä nyt tulleelle piriformis vaivalle.

                       Varovaisella ympäröivällä itsehieronnalla, voiteilla, kipulääkkeellä ja kylmällä hoidin jalkaa (persettä). Tietysti myös annoin jalan olla. Otin myös magnesiumia sekä söin ja join hyvin. Eilen torstai-iltana vaiva oli aavistuksen parempi, vaikka vähän talkoissakin kävin. Lähinnä kait patsastelemassa.

                       Tänään aamulla oli sitten määrä käydä testaamassa jalkaa tienpäällä 5km verran, kuten oli muutenkin tarkoitus verrytellä ennen iltapäivää ja setäni hautajaisia. Venytyksissä kapulat tuntuivat ainakin kohtuullisilta, jos ei hyviltä. Yleensäkkin olen aamulla aika kankea lenkkeilytoimintaan, vaikka aamulenkeistä tykkäänkin, kun ne aina notkistavat mukavasti hereille.

                       Jännitti aika huolella käynnistää kello ja päästää jalat irti hölkkä-askeliin. Sykkeet olikin jopa hauskan korkeat jo lähdössä. Eka kilsa oli tuttua juoksun käynnistymistä, mutta ILMAN kipua! Toisella kilsalla vielä jännitti, mutta kilsan loppupuolella huomasin olon rentoutuvan. Kolmas kilometri oli jo iloisen rentoa hölkkää 4:30min aikaan 143 sykkein. Voi sitä RIEMUA! Tunsin kuinka jalkani olivat saaneet mynthoninsa ja niitä oli taas alkanut laulattamaan. Lopun lenkistä vain fiilistelin konetta hiljalleen jäähdytellen ja valmistellen juoksun lopettamiseen ennen huomista päänäytöstä.

                     Huomenna tullaan juoksemaan Pyssymäki Extreme Polkujuoksu 2016 tapahtumassa todellinen EXTREME polkufestari, sillä reitti on jo nyt tosi märkä - vähintään 8/10. Huomiseksi on luvattu runsasta sadetta, joten reitti on melkoisella varmuudella 9/10. Se lisää varmasti maaliin pääsyn autuuden tunnetta, jossa juontaja Heikki Uustitalon saatesanoin on mieltä lämmittävää pysäyttää kello jossain 7h30min kohdilla.

                    Nautitaan huomenna yhdessä kunnon EXTREME PUITTEISTA!!!

 TÄSSÄ eilisiltaisia tunnelman purkamisia ja spegulaatioita kisapaikan kupeesta.

Onni Vähäaho, Nivalassa 12.8.2016 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kommentti julkaistaan, mikäli se läpäisee valvontaseulani.