keskiviikko 15. elokuuta 2018

PEP VIDEOITA JA BLOGEJA

                 Alla PEP2018 videoita ja BLOGEJA. Kirjoita omasi ja ilmoita kirjoituksesi niin julkaistaan niitä täällä ja Nivalan Polku ry sivuilla.


BLOGIT

M57km  Thomas Wihlman, Oulu

Raporttia PEP2018 kisasta Nivalasta.

Olin hyvissä ajoin jo paikanpäällä kuuden jälkeen aamulla, kun lähtö oli puoli kahdeksalta. Mahassa perhoset jylläsi ensimmäisen ultramatkani edessä. Matkana oli siis Pyssymäen extreme polkujuoksun perusmatka 57km Isosydänmaan vaellusreittiä pitkin. 
 
Kun lähtölaukaus pamahti lähdin rauhallisesti etenemään kohti tavoitettani, eli maaliin pääsyä hyvällä mielellä. Olin jo tehnyt suunnitelman etukäteen taktiikastani, eli juoksen 10 minuuttia ja kävelen 5min ns. powerwalkia jossa ripeästi etenen joskin kävellen. 
 
Väliaikalähtö sopi minulle hyvin koska ei tarvinnut ohitella tai tulla ohitetuksi koko ajan kapealla polulla. Tällä taktiikalla ajattelin mennä aina 45km huoltoon asti ja sen jälkeen juoksisin loput jos jaksoin. Matka eteni kivasti ja kun saavuin 26km huoltopaikalle jossa dropbagini odotti jalat tuntuivat edelleen erittäin hyvävoimaisilta. Tankkasin, lastasin reppuni täyteen geelejä, karkkia sekä juotavaa ja jatkoin taivalta. Nk. takalenkki oli erittäin teknistä polkua kivineen ja juurineen. Välillä piti katsetta nostaa, että näkisin reittimerkit koska polku oli kasvanut umpeen. Kapeana etenevä polku teki että potkin omiin nilkkoihini niin että päästin kovia karjaisuja. Kerran potkaisin kiveen jolloin kipu oli suunaton, mutta onneksi hellitti hetken päästä. 
 
35km kohdalla huomasin juomapulloni pillin tippuneen hetki sitten ja jouduin kääntymään takaisin. Onnekseni se löytyi 100m päästä joten lisämatkaa tuli vain pari sataa metriä. Puolen päivän jälkeen lämpö nousi ja nesteenkulutus kasvoi, joten juotava loppui n. 2km ennen 45km huoltoa. Tässä kohtaa päätin kävellä huoltoon asti vähentääkseni nesteen tarvetta. Muutenkin alusta oli hyvin pitkälti suota joka teki juoksemisen entistä työläämmäksi. Huollossa join, söin ja tankkasin juomapullot täyteen. Tästä eteenpäin aina maaliin asti tiesin että polku muuttui enemmän juostavaksi, joten matka jatkui mukavasti askeltaen. 
 
Noin 5km ennen maalia jalkani alkoivat olemaan ihan tyhjät. En kyennyt nostamaan polviani juostessa, joten päätin vain juosta kaikki tasaiset kohdat ja kävellä juurakot ja kivikot. Lopulta maali näkyi edessäni ja nostin käteni ilmaan tyytyväisenä selvitettyäni elämäni enimmäisen ultramatkan ehjin nahoin. 
 
PEP2018 oli mieletön kokemus. Järjestelyt ja huollot oli huippuluokkaa. Reitti oli hyvin merkitty ja lihakeitto suihkun jälkeen maistui taivaalliselle. 
 
Tulen taatusti myös ensi vuonna ja suosittelen tätä myös muille!


VIDEOT

Jari Jyrkkä

Keijo Nivala

Onni VähäahoOnni Vähäaho, Nivalassa 15.8.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti