maanantai 10. maaliskuuta 2014

VAISTOILLA

                    Määrää on mätetty. Lenkkiä lenkin perään. Lähes joka päivä. Aika hyvin on määrän seassa päämies kulkenut. Ei isompaa heikkoa missään vaiheessa. Ei mitään kroonista. Tähän asti harjoittelu on sujunut hyvin. Koossa n.1148km tälle vuotta. Reilu nosto edellisvuoden tahtiin.

                    Minulla on edelleen 3-vuorotyö, joka luo perheen menojen kanssa omat haasteet. Usein on tullut treenattua sellaisinakin päivinä, jolloin olisi rytmityksen vuoksi ollut viisainta pitää lepopäivä, kun lepopäivä onkin sopinut paremmin vasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Treeniputket ovat ajoin näin ollen venyneet. Harvoin on tullut niitä lyhennettyä - onko kertaakaan. Siksipä nyt annankin vaistojen puhua. Nyt annetaan kropalle erilainen viikko. Suhteellisen normaalimäärä kilsoja, mutta kolme täyttä vapaapäivää harjoittelusta viikon aikana. Alkuviikon olen yövuoroissa ja loppuviikkoonkin mahtuu kolme tukkoista työvuoroa. Harjoittelua tulee silti kivasti, n.89km suunnitelmassa.

                    Tässä alkavan viikon suunnitelma: Ma: Lepo... Ti: 24km lähtien Pk1:stä..P2:n, (väli 20-22km rennosti kiihdyttäen, jos tuntuu siltä), loput Pk1:stä... Ke: Lepo... To: 8km Pk1... Pe: Verrytely (Vr) 3km + Keskitehoilla (n.145-150syke) 21km + Vr3km = 27km... La: 30km pääasiassa maastossa ja metsissä rauhallisesti Pk1... Su: Lepo... Yhteensä osimmoilleen 89km. Peräti kolme lepopäivää siis viikkoon. Näin saa jalat välilla aikaa myös palautua harjoituksista. Pesää ei voi kaiken aikaa vain täyttää. Samalla lihakset tietysti ottavat paremmin vastaan annettuja harjoituksia. Puhutaan siis hetken aikaa ns. normaaliharjoittelusta.

                   Tämän takana on tietysti muutakin. Yksi asia on pysyä terveenä, vammojen osalta. Toinen on saada rasitustilaa pienemmäksi mahdollista Iisalmi-Nivala -juoksua varten. Aivan kaikkea ei jaksa aina juurta jaksain aukaista, mutta tässä siis kutakuinkin syyt miksi mitä milloinkin. Mikäli lukijoita askarruttaa jokin, vastaan mielellään. Lukija katsoo kuitenkin aina eri tavalla tuotettua kuin kirjoittaja.

                    Alkaa siis viikko 11. Viikon 12 sunnuntaina (23.3.) on tarkoitus juosta Iisalmesta Nivalaan (n.130km), JOS sää sen sallii. Meitä saattaa juosta kaksikin tuon välin. Asianomainen saa tulla itse ulos, jos haluaa. :=) Mutta siis sään täytyy olla suosiollinen. Ei sadetta... lämpökään ei ois pahasta... ja mieluusti myötätuuli = idästä/kaakosta. Eli Viikon 12 alku varsin rauhallista perusharjoittelua näillä näkymin. Vaistoilla mennään.

                    Että tämmöstä. Hieman vasemman jalan IT-jänne kirii tai sen ympäröivä lihaksisto. Toki jumipaikat ovat vaihdelleet kaiken aikaa, eikä tuo ole ollut kuin pari päivää. Oli silti viime vuonna kesäkuun lopusta marraskuun alkuun vaivana, joten sitä ei viihtis ottaa uuvestaan riesaksi. Venyttelyä, huoltoa ja reagointia. Vaistoilla. Tuohan ois hyvä motto? Vaistoilla. :)

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 10.3.2014               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti