lauantai 17. lokakuuta 2015

NOSTETAAN RIMAA

                        Tarkoitus oli pitää hauskaa juosten Unkarin 6päivän MM-kisojen jälkeen. Ja onhan tässä ollu melkoiset markkinat pystyssä. Ensin tuli hilipastua parit kympin polkujuoksun harjoitus kisat. Sitten pari kertaa tuo meidän vaativa vaellusreitti läpi kunnon nosto mielessä. Sitten olikin jo PEP2015, joka meni ihan hyvin, vaikka tunsin olevani jollain tapaa kisan ulkopuolinen tarkkailija kisan sisällä. Eli ei mikään täysi isku ollut tuolloinkaan - mutta ei ollut oletuskaan - vaan mukavata hubailua kauden päätavoitteen (Unkari) jälkeen.

                       Päätavoite... onhan ne nuo "kauden" päätavoitteet aina vähän sellaista focusta tarkentavaa sälää. Isompi juttu on mennä kaiken aikaa eteenpäin asiassaan. Eli minun tapauksessa harrastuksessani - juoksemisessa.

                      Syyskuussa aloin puskeen reeniä maratonmaisesti - ihan vaan piruuttani. Itse juhliin (maratonille) menin kuitenkin ilman kunnoitusta matkaa kohtaan ja sainkin melkoisen elämyksen polttelevin pakaroin. Mutta myös ennätyksen. Yksi hauska detalji paljastui juoksun jälkeen. Olin TÄYSIN vahingossa juossut yhden juoksututun mara-enkan alle 18sekuntia. Onneksi asianomainen ei vaipunut synkkyyteen vaan aikoi parantaa ennätystään ensi vuonna jostain syystä 20 sekunnilla.

                      Nyt ollaan menossa lokakuun puolivälin huitteilla kovaa kyytiä kohti marraskuuta ja Joensuun 12h hallikisaa, JNR2015 -kisaa. Toistaiseksi kisaan ei ole ilmoittautunut kuin meitä hölkkääjiä, joten tuolla kokoonpanolla täytyy lähteä voitolla yöhön.

                      Joensuun kisaan olen nostanut rimaa 125km tavoitelukemiin. Joten nyt ei olla enää vahingossa tekemässä ennätyksiä, sillä tiedän, että Keski-Pohjanmaan piirinennätys kaikki alustat huomioon otettuna on 123,7km ja Marko Forsellin nimissä. Sitä lähdetään siis kohentamaan. Toki olen kuullut huhuja, että Kokkolasta on tulossa iskukykyisiä juoksijoita, joilla voi olla hyvinkin minun kellistäminen mielessä. Tämä on siis takuulla huippu hauskaa.

                      125km askartelun olen ajatellut seuraavasti: Eka 6h noin 66km. Varmaan aluksi jolkottelen vähän yli 11km/h, ehkä lähempänä 6h paalua vähän alle. Väli 6-9h on tarkoitus kerryttää noin 31km ja viimeiselle 3h on varattu hyytymisen mahdollisuus 28km kilpailuhypyllä, ketterästi kokeillen. B-tavoite on 120km ja C-tavoite oman enkan parantaminen (116,099km).

                      Näiltä huudeilta on lähdössä muitankin, joten lähiajat näyttää minkälaisella kokoonpanolla lähetään ihmetteleen Joensuun sinistä mondoa. Tiiä vaikka se aamutunneilla näyttää vaikka punaiselta. Pää tulee nimittäin saamaan jumppaa. Korvien välissä kiertää paljon asian tynkää. Voitaneekin todeta, että korvien väliseen kutsuun on oltava valmis.

       YOUTUBE PÄTKÄ VUODEN 2012 KISASTA:


 Onni Vähäaho, Nivalassa 17.10.2015       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti