sunnuntai 14. tammikuuta 2018

TALVIHARJOITTELU JA HARJOITTELUN RYTMITTÄMINEN

                       Tein tällä viikolla harjoittelufilosofioistani pari videota. Ajattelin esitellä ne. Minulle on jotkut entiset juoksijat vihjailleet, että saattaisin olla parempi valmentajana. heh,heh... Hienovaraisesti todettu, että - no joo. Kaikki tietää; Olen pian 44-vuotta ja olen kaikkea muuta kuin juoksijatyyppi, mutta hölkkäilen rakkaudesta harrastukseen. Ja kyllä, valmentaminen kiinnostaa.

                   Haluaisitko minut pitämään luentoa juoksusta? Uskoisin, että voisin antaa jotakin vasta-alkajille, jo lenkkarit löytäneille ja jopa hieman juosseillekin. Ota yhteyttä: onni.cosmos(at)gmail.com

                   Mennyt viikko oli hyvä, mutta ei täydellinen. Juoksua 171,8km. Kolme työvuoroa neljänä eri päivänä. mm. kaksi yövuoroa. Siinä menee helposti pari päivää vain ihmetellessä mikä päivä on.

                   Jepulista. Edellinen harjoitteluvapaa oli Tapaninpäivnä (26.12), eli 19 päivää sitten. Ajattelin huomenna ottaa täyden levon harjoittelusta. Muutenkin siirryn parin helpon viikon ja 10km testijuoksun (28.1.) jälkeen hieman kevyempään harjoitteluun, sillä juoksen Su 4.3.2018 Vaasassa hallimaratonin. Keventämällä määrää noin 500km/kk:sta, 400km/kk saan suorituskykyä ylös ja laatua tehoharjoituksiin. Olen tuoreena sitten vastaanottamassa kuningasmatkan haasteita. Maraton pistää aina nöyräksi.


VIDEO 1    -   MITÄ TULEE HUOMIOIDA TALVIHARJOITTELUSSA?
VIDEO  2   -  HARJOITTELUN RYTMITTÄMINEN


Onni Vähäaho, Nivalassa 14.1.2018

5 kommenttia:

 1. Voisit kirjoittaa vertailun juomarepuista/juomaliiveistä. Harkitsen sellaisen ostoa.

  VastaaPoista
 2. Oikein hyviä ohjeita.
  MUTTA - olisit voinut otsikoida juoksuharjoitteluni rytmittäminen - i-kirjain puuttui.
  KOSKA - on varsin monia tapoja rytmittää harjoittelua niin ettei se puuroudu. Yleensä pitäisi päästä pois kokonaan viikko/kuukausi-ajattelusta ja nimenomaan, kuten näytit, keskittyä lyhyempien ajanjaksojen tarkasteluun.
  Yleistotuus aloittelijalle on aina sama : juostaan liian lujaa ja aivan liian lyhyitä lenkkejä.

  Respect !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Aina voi tietysti myös otsikon muotoilla monella tapaa :)
   Vastuu loppupeleissä lukijalla; miten mieltää, ja mihin uskoo - meitä ohjastajiahan piisaa (hah,hah..)
   On "tyylejä/ajattelua" ja "yleistotuuksia" jne.

   Poista
 3. Ja sitten on vielä se kiusallinen asia että kuka on juoksukykyinen vielä vuosienkin kuluttua. Moni tässä harrastuksessa tulee käymään vaan muttei olemaan...

  VastaaPoista