tiistai 1. kesäkuuta 2021

TOUKOKUU 2021

             Kisakuukausi, joka laillansa näkyy, että kertymää ei tullut niin paljon kuin olisi tullut ilman kisaa. Pitkähkö kevennys tällä kertaa. Toki kisan jälkeen yksi kokenut kestävyysjuoksija heitti ilmoille sellaisenkin idean, jos ottais ennen kisaa jopa kahden viikon lepojakson, jolloin ei olisi ollenkaan normaaleja lenkkejä - vain pientä liikuskelua. En tiedä, ehkä noin radikaalin homman voisi kokeilla talvella, jolloin voi kokeilla pitkän talven ratoksi erilaisia innovaatioita. Mutta mielestäni kokeilemisen arvoinen homma. 

            Kisakuukauden kisasta kirjoitin edellisessä postauksessa, joten ei mennä nyt siihen. Sen sijaan lihaskestävyyden loppumisen syitä olen pohtinut ja antanut niitä pohdittavaksi. Monenlaista, todella hyvää, pohdintaa on tullut monestakin paikkaa. 1.Menikö alusta asti tarpeeksi energiaa? V: Mahdoton aukottomasti sanoa, mutta 20min välein otin energiaa aika tavalliseen tyyliini. Alusta loppuun. Lisäksi suola ja magnesium tabletin 2h välein. 2.Oliko aloitus vauhti liian kova vai sopiva? V: Kyllä se varmasti sopiva oli. Olen tuota tarkastellut monella markkeerilla ja aika moni muukin on ollut samaa mieltä. 3.Sainko tarpeeksi proteiinia, tarvisiko proteiinia esim. palautusjuoman muodossa kisan aikana? V: Hyvä kysymys. Pitänee kokeilla. 4.Kiinteä energia? V: Luulen, että tässä, etenkin lämpimän kiinteän energian kohdalla voisi olla apua kohdallani. 5.Miten lihaskestävyyttä saa parannettua? V: Treenivuosia ja onnistunutta harjoittelua - terveenä pysymistä.

            NUTS Ylläs Pallas 165km on tieten 38 päivän päästä. Eli aika vähän tässä ehtii ennen kisaa. Ekat kaksi viikkoa Rukan kisan jälkeen menee palautellessa. Sitten on tarkoitus harjoitella kesä-heinäkuun loppuun asti nousujohteisesti. Viimeinen reilu viikko taas tosi kevyesti, kuten ennen Rukan kisaa. Toiveissa saada hierontaa tässä välissä 2-3 kertaa. Kisaa valmistava hierontahan jäi ennen Rukan kisaa pois. En tiedä oliko sillä mitään vaikutusta.

 

                                   TOUKOKUU        VUOSI 2021 YHTEENSÄ


Ulkoilu tunnit              69,5h                   290,5h
Juoksu                    403,0km              1687,1km
Hiihto                         0,0km                527,1km
Lumikenkäily              0,0km                  96,7km
Kävely                         2,0km                  64,5km
Pyöräily                   437,6km                537,7km

Nousumetrit              9 733m                37
118m

 

            Minusta nuita tunteja on tullut jopa ylltättävänkin paljon. Liki 300 tuntia on hyvin, kun vuoden puoliväliinkin on vielä matkaa yksi kuukausi. Kesäkuu jäänee määrällisesti varmaan vähemmälle, sillä karhunkierrokselta palautuminen ja heinäkuun alkupuolen kisa heijastuu

 

Onni Vähäaho, Nivalassa 1.6.2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti