torstai 1. heinäkuuta 2021

KESÄKUU 2021 JA RAJOJA

             Kesäkuu 2021 jää monella tavalla mieleen. Se on ollut asettumista uuteen elämään yksin. Ihan se ei ole vastannut sitä mitä tähän tullessani ajattelin, mutta prosessihan on kesken - sopeutuminen. Lisäksi en ole aiemminkaan osannut kesällä oikein keskittyä mihinkään asiaan, joka tapahtuu sisällä. Kesällä elämä on pitkälti ulkona. Nyt alkaa painamaan seitsemän Pyssymäki Extreme Polkujuoksun talkoohommat ja siitä saa mukavasti muuta ajateltavaa. PEP järjestetään nyt neljättä kertaa Nivalan Polku ry:n järjestämänä, sitä ennen masinoin sen itse yhteistyössä Liikuntakeskuksen kanssa. Matka on ollut pitkä ja antoisa. 

            Kesäkuu oli aluksi palautumista Karhunkierroksesta. Olinkin ensimmäistä kertaa varmaan koskaan pitkän kisan jälkeen koko viikon juoksematta. Silti palasin palautumisen kannalta kovaan harjoitteluun liian aikaisin. Toisaalta kalenteri ja siinä ollut rako piti käyttää ja nyt sitten otan vastapainoksi hieman pidemmän kevyen jakson ennen 9.heinäkuuta starttaavaan Hetta-Ylläs 160 kilometrin kisaa. 

            Nyt tuntuu, että kesäkuu ei onnistunut harjoituksellisestikaan, jos ei kohta oikein muutenkaan. Vaikka mikään ei olisi hyvin, voi kuitenkin aina sanoa - kuten se karhunkierroksen kaveri - että "muuten on kuitenkin kaikki hyvin". Tuo on hyvä iskulause, jolla lähdetään reilun viikon päästä satamailiselle. Varmaan tähän eroprosessiin kuuluu sellainen tietty epätasapaino ja realismin kohtaaminen sitä myöten. Parasta tässä on kuitenkin ollut, että on voitu koko ajan jakaa ajatuksia exän kanssa. Hyvä ystävyys on säilynyt ja se on tainut auttaa molempia matkalla uuteen elämään. Matkalla, joka saattaa alkaa silloin kuin sitä vähiten odottaa tai sitten se alkaa vain ilman "lähtölaukausta", huomaamatta. 

            Lauantaina on viimeinen työvuoro ennen lomaa ja sen jälkeen on mahdollisuus koko heinäkuu löytää itsensä. Uteliaana sitä kohden :=)  Puolivuosi saldot alla. Tuntimäärä hyvä, muuten en oikein tiedä. Eritoten nousumetreihin olen suorastaan pettynyt. Pitänee alkaa petraan niissä vuoden jälkimmäisellä puolikkaalla. 

            Kesäkuun aikana 2008 elokuussa alkaneen juoksuharrastuksen aikana kertyneet juoksukilometrit kiipesivät yli 50 000 kilometrin. Kirjoitushetkellä juoksukilsoja on nyt 50 200km. Myös tämän blogin käyntimäärä ylitti puoli miljoonaa kesäkuussa. Blogissani on nyt kirjattu yhteensä vähä päälle 504 400 käyntiä.


                                  KESÄKUU        VUOSI 2021 YHTEENSÄ


Ulkoilu tunnit              51,0h                   341,5h
Juoksu                    337,2km              2024,3km
Hiihto                         0,0km                527,1km
Lumikenkäily              0,0km                  96,7km
Kävely                         0,0km                  64,5km
Pyöräily                   293,2km                830,9km

Nousumetrit              5 879m                42
997m


                

Onni Vähäaho, Nivalassa 1.7.2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti