lauantai 31. joulukuuta 2022

VUODEN 2022 TREENIT

         Ilmeisesti viimeinen kilpailuvuosi on nyt takana ja jatkan liikkumista täysin vapaasti, ilman mitään tiettyjä tavoitteita. Mielenkiintoista nähdä, millä tavalla sitten tulee liikuttua, kun ei ole mitään tavoitetta. Sain kasaan yli 4000 juoksukilometriä nyt kymmenen kerran peräkkäin. Siihen saavutukseen on hyvä lopettaa suorittaminen. Näin ainakin ajattelen, mutten sido ajatuksiani silläkään tavoin, ettenkö voisi muuttaa jossain vaiheessa mieltäni tulevaisuudessa suuntaan, jos toiseen. Nyt ainakin penkkiurheilu on innostanut todella paljon. Nautin paljon siitä. Usein ainakin pieni annos ulkoilmaakin on päivittäin hyvä asia. Koitan panostaa hyvään oloon.

 

YHTEENVETO

Harjoittelutunnit  561h 51min (-75h 57min verrattuna edelliseen vuoteen)
Juoksua 4023,8km (+16,6km verrattuna edelliseen vuoteen)
Pyöräilyä 360,8km (-927,3km)
Hiihtoa 269,8km (-308,6km)
Kävelyä 156,0km (-33,9km)
Lumikenkäilyä 134,7km (+2,0km)


Muuta:


* Kymmenes peräkkäinen +4000km juoksuvuosi
* Kisat meni penkin alle. Niistä ei erikoista muisteltavaa.
* 11/2021 löytyi syy keskeytyksille lihasrakenteestani
* Motivaatio juoksuun satsaamiseen tavoitteellisesti katosi.
*  18.12. alkoi keuhkojen yläosassa tuntemuksia. Ne ei eskaloituneet merkittäväksi sairasteluksi. Juoksin tuonkin jälkeen yli 150km. Lima jumi hieman hengitysteissä, mutta esim. yhtenäkään päivänä ei nenä vuotanut. Silloin tällöin jokunen limaklöntti nousi.

* Maalis-heinäkuussa kärsin tenniskyynärpäässä. Sen vuoksi hiihto ja pyöräily ei oikein tulleet kysymykseen. Nyt vaiva tuntuu poistuneen. Pitkään se vähän tuntui loppu vuonnakin.

VUOSI 2023


            Ei ole tavoitteita. Joitain ajatuksia on. Esim. tehdä jonkin verran keskivartaloa ja ehkä punnerruksia, jos ei kädet oirehdi <-tenniskyynärpää oireet vuonna 2022. Varmaan tunkkausta tulee jonkun verran tehtyä. Lopetin jossain kohtaa syksyllä nousumetrien laskemiset. Ehkä voisi varalta niitä ensi vuonna laskea, jos innostuu tunkkauksesta. Se kuitenkin olisi yleiskunnollisesti ja lihasvoimallisesti (ikääkin tulee lisää), sekä painonhallinnallisesti kiva harrastus. Varmasti mukava ois kiertää myös iso-sydänmaan koko vaellusreitti vaikkapa parikin kertaa. Katsotaan, mutta mitään näistä en tavoitteeksi laita. Nämä ovat enempikin hahmotelmia.

            Odotan penkkiurheilupuolella valtavasti Connor Bedardin (synt. 17.7.2005) NHL- debyyttiä. Huhtikuussa arvotaan NHL-varaustilaisuuden varausjärjestys. Käytännössä myös siis Bedardin NHL -seura. Tulee olemaan penkkiurheilullisesti äärimmäisen jännittävä arvonta. Bedard on nyt siis 17-vuotta. Par´aikaan alle kaksikymppisten (käytännössä 19-vuotiaiden) kisoissa aivan ylivoimainen pelaaja, vaikka mukana jopa NHL-pelaajiakin. Ensimmäiseen kolmeen peliin 6+8 =14 tehopistettä! Siis kolmeen peliin. Toiseksi parhaalla on seitsemän pistettä. Ihan mielettömän huikeaa seurattavaa. Tuollaisten pelaajien esiinmarsseja ei pääse montaa kertaa elämässään seuraamaan. Crosby, McDavid ja nyt kenties Bedard. Aikaisemmin nuorempana oli Gretzkyt, Kurrit ja Lemieux´t. 


            HYVÄÄ JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2023!!!

 

             Liikunnallista, itsestä ja läheisistä huolehtivaa Uutta Vuotta :=) Kuva alla yhdestä suosikkipaikoistani, Kolilta ja Mäkrän päältä kohti Pielistä.

Onni Vähäaho, Nivalassa 31.12.2022.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti