keskiviikko 30. syyskuuta 2015

HERTTINEN SENTÄÄN...

                      ...Tässä sitä ollaan... Usein muistelen aikaa noin viisi vuotta taaksepäin. Silloin juoksin peruslenkkejä, kuten tänä päivänäkin, usein noin 6min/km vauhtia. Tosin silloin sykkeeni "pk-lenkeillä" oli noin 140-150 välimaastossa, kun ne nyt asuu siinä 120 huitteilla. Maksimi on edelleen sama.

                      Muistan aina sen yhden lenkin, kun päätin napata sokan irti ja paahtaa kotiportille tuhatta-ja-sataa. Kilsa meni noin 4:52/km. Se oli huikeaa silloin. Erikoista, mutta välillä haikailen noita neitsyysaikoja. Nyt ei edes maratonilla riitä tuo yhden kilsan vauhti! Mihin tämä maailma on menossa?

                      Muutama viikko sitten tein periaatepäätöksen, jossa ilmoittauduin Joensuu Night 
Run 12h hallijuoksuun Joensuuhun. Olin siellä viimeksi v.2012. Juoksin 116,099km, joka on SUUREKSI hämmästyksekseni edelleen Keskipohjanmaan Hallipiirinennätys. Se taas johtuu siitä, ettei Marko Forsell ole käynyt talossa. ;) Täytyy siis käydä siirtämässä ennätyspoijjua. Voin lämpimästi suositella tuota kisaa muillekkin asiasta innostuneille.

                     Tuon kisan lisäksi ajattelin juosta Kauniston maratonin, jos pääsen selkeään ennätyskuntoon, mielellään alle 3:20h maratonkuntoon. Olin hyvin skeptinen sen suhteen, mutta niinpä vaan ryötti alkoi tossu liikahtaan siihen malliin, että piti ilmoittautuminen heittää sissään maanantaina! A-tavoite on juosta 3:18-alkuinen aika, eli @4:40/km 42,2km ajan! Ei auta muistella viiden vuoden takaisia 4:52 ahistus kilsoja, eli Those Were the Days, ja eikun maksimiraastaen Kaunistoon!!!

                    B-tavoite on juosta alle 3:20h aika ja C-tavoite on juosta oman ennätyksen (3:24:24) alle. D -tavoite on hölkätä maaliin ja rankaista itseä juoksemalla kaksi kertaa putkeen I-SR2014 vaellusreitti (a´56km) vielä tänä vuonna. Tosin tuo on aika bliisu rankaisu, sillä ajoin toteuttaa tuon muutoinkin - hah-hah...

                   Palataanpa asiaan Kauniston jälkeen, jos siitä reissusta jotain muistaa tai siitä on mitään kertomista.

 KATSOTAAN ONKO MINULLA KAIKKI PALASET MARATONENKKAAN


Onni Vähäaho, Nivalassa 30.9.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti